Άρης – Αστέρας Τρίπολης 2-0 : Έγινε “Θεός” στο β’ μέρος! (vid)

Με γκολ του Σίλβα στο 69' και του Μάνου στο 91' ο Άρης νίκησε με 2-0 τον αξιόμαχο, τουλάχιστον στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, Αστέρα Τρίπολης, "πατώντας" πιο γερά στην 2η θέση της βαθμολογίας!

Πραγματοποιώντας ίσως το καλύτερο δεύτερο ημίχρονο στη φετινή σεζόν, έπειτα από το… χειρότερο πρώτο μέρος – όπως είπε και μετά το ματς ο Άκης Μάντζιος – ο Άρης νίκησε τον αξιόμαχο και πολλές φορές πιο πειστικό, τουλάχιστον ώσπου να δεχθεί το πρώτο γκολ, Αστέρα Τρίπολης.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αφού γλίτωσε τα χειρότερα εκεί όπου δεν είχε τον έλεγχο, βρήκε τις λύσεις από τον πάγκο και διαχειρίστηκε αποτελεσματικά τη ροή του ματς με δύο όμορφα γκολ, του Σίλβα στο 68’ και τον Μάνο στις καθυστερήσεις!
 

Με το ίδιο τακτικό… δόγμα (4-2-3-1) ξεκίνησαν οι δύο προπονητές.
Για τον Άρη κάτω από τα γκολπόστ ο Κουέστα.
Στην άμυνα οι Σούντγκρεν, Γκανέα, Δεληζήσης, Ροζ. Πιο μπροστά στον κάθετο άξονα οι Σάσα, Τζέγκο. Τριάδα πίσω από τον Μήτρογλου στην επίθεση οι Μπερτόλιο, Μπρούνο Γκάμα και Μαντσίνι

Χωρίς εκπλήξεις οι επιλογές του Μίλαν Ράσταβατς.
Κάτω από τα γκολπόστ ο… σκόρερ της περασμένης αγωνιστικής Νίκος Παπαδόπουλος.
Στην άμυνα οι Κώτσιρας, Άλβαρες, Σουάρεθ, Καστάνιο. Στον κάθετο άξονα της μεσαίας γραμμής οι Μουνάφο, Βαλιέντε. Τριάδα πίσω από τον Μπαράλες οι Τιλίκα, Φερνάντεθ και Σίτο

Μετά από ένα, ως συνήθως, αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο ο Αστέρας κατάφερε να πάρει τα… «μέτρα» στο γήπεδο κυριαρχώντας – βασικά – στις πτέρυγες όπου οι Τιλίκα – Κώτσιρας και Σίτο – Άλβαρες κατάφεραν να κρατήσουν περισσότερη ώρα τη μπάλα μεταφέροντάς την πιο συχνά προς την περιοχή του Άρη.
Η πρώτη φάση του ματς ήταν ένα γκολ που ποτέ δεν πέρασε στην ιστορία καθώς μέσω VAR ο Τάσος Σιδηρόπουλος υπέδειξε τον σκόρερ Χουάν Μουνάφο σε θέση οφσάϊτ!
Ακολούθησαν δύο κεφαλιές, με χαμηλό «συντελεστή» κινδύνου, από τον Μπαράλες όπου η μπάλα έφυγε εκτός εστία, ενώ στο 23’ οι Αρκάδες άγγιξαν το γκολ, έπειτα από σέντρα του Άλβαρες και κακή έξοδο του Κουέστα, όμως ο Φερνάντες από καλή θέση σούταρε άστοχα!!
Δυό λεπτά αργότερα ο Τιλίκα ελίχθηκε από τα πλάγια αλλά σούταρε λίγο άουτ!
Μέσα σε 25 λεπτά οι φιλοξενούμενοι έκαναν πέντε τελικές προσπάθειες ενώ ο Άρης απείλησε για πρώτη φορά στο 36’ όταν εκτελώντας φάουλ από καλή θέση ο Μπρούνο Γκάμα έστειλε τη μπάλα λίγα εκατοστά έξω από τα δοκάρια του Παπαδόπουλου!
Ήδη πάντως ο Μάντζιος είχε κάνει νεύμα στους Σίλβα και Μπρούνο να ξεκινήσουν ζέσταμα!

Στην επανάληψη οι Αρκάδες έφτασαν πάλι πρώτοι κοντά στο γκολ όταν ο Φερνάντες έφτασε απέναντι στον Κουέστα, όμως το πλασέ του απομάκρυνε ο Δεληζήσης προ της γραμμής!

Μετά από αυτό ακολούθησαν μέσα σε πέντε λεπτά, πέντε καλές φάσεις από τον Άρη που έδειχνε αποφασισμένος να αλλάξει αυτή την προβληματική εικόνα μέχρι εκείνο το σημείο..

«Ίσως και να μας βγήκε το ένστικτο της επιβίωσης..» όπως είπε χαρακτηριστικά ένας εκ των δύο παικτών που ήρθαν από τον πάγκο και άλλαξαν την εικόνα του ματς σκοράροντας, ο Μάνος!

Ο πρώτος σκόρερ ήταν ο Σίλβα στο 69’ αξιοποιώντας μια καταπληκτική κάθετη μπαλιά του Σάσα!
Από εκείνο το κομβικό σημείο, άλλαξαν άρδην τα πράγματα στην ψυχολογία του ματς!

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με μεγαλύτερη άνεση κι αυτοπεποίθηση ενώ ο Αστέρας φανέρωσε την απογοήτευσή του – έστω κι αν αυτό έγινε σε κάποιο υπερβολικό βαθμό!
Το σκηνικό μεταφέρθηκε στην περιοχή του Παπαδόπουλου όπου χάνοντας οι ευκαιρίες μια μετά την άλλη για την ομάδα του Μάντζιου!
Εν τέλει ήρθε το 91ο λεπτό όταν ο Σίλβα πέρασε ωραία κάθετη μπαλιά στον Μάνο κι αυτός πλάσαρε στο τελικό 2-0!
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.