ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-2: Κυνισμός στο Ηράκλειο! (vids)

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του ΟΦΗ στο Ηράκλειο 2-0. Σάκχοφ και Τάνκοβιτς οι σκόρερ.

Ο ΟΦΗ παρέμεινε για ακόμα ένα ματς χωρίς νίκη, καθώς αυτή τη φορά η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 στο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”. Οι Κρητικοί έχουν να πανηγυρίσουν τρίποντο από τη 15η αγωνιστική. Σακχόφ και Τάνκοβιτς οι σκόρερ της ΑΕΚ. 

Ψυχρολουσία στην εκπνοή

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο στο ξεκίνημα του με τον ΟΦΗ και την ΑΕΚ να μοιράζονται την κατοχή της μπάλας και τις καλές στιγμές. Η “Ένωση” έδειξε περισσότερη διάθεση για το γκολ, όμως την πρώτη ευκαιρία την έχασε ο ΟΦΗ με τον Στάικο στο 12ο λεπτό. Ο μέσος των γηπεδούχων δοκίμασε τον Αθανασιάδη με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο πορτιέρε της ΑΕΚ ήταν σε ετοιμότητα και έστειλε την μπάλα κόρνερ. 

ΟΦΗ-ΑΕΚ: Καλή στιγμή με Στάικο (12′)

Η ΑΕΚ απάντησε τρία λεπτά αργότερα! Ο Λιβάι Γκαρσία μοίρασε έξοχα απ΄τον άξονα στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι απ΄τον Βάτερμαν στο 15ο λεπτό. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ είχε θετική επέμβαση και το σκορ δεν άνοιξε στο Ηράκλειο. 

ΟΦΗ-ΑΕΚ: Όχι του Βάτερμαν στον Ανσαριφάρντ (15′)

Οι γηπεδούχοι απείλησαν με δύο στατικές φάσεις, αλλά χωρίς επιτυχία. Αρχικά ο Στάικος σημάδεψε το κεφάλι του Βούρου στο 35′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ απ’ την ασταθή κεφαλία του Έλληνα αμυντικού. Στο 40′ ο Νέιρα εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Το ημίχρονο είχε γκολ, αλλά ήρθε στην εκπνοή του. Η ΑΕΚ κέρδισε κόρνερ στο 42ο λεπτό και την εκτέλεση ανέλαβε ο Σιμάνσκι. Ο Πολωνός μέσος έστειλε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, ο Λάτσι πήρε την κεφαλιά, ο Σάκχοφ βρέθηκε απέναντι από το 1-0 και δεν έκανε λάθος. Ο Ουκρανός με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 0-1, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους!

ΟΦΗ-ΑΕΚ: 0-1 με κεφαλιά του Σάκχοφ (43′)

Τανκ ο Τάνκοβιτς!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Στάικο να απειλεί ξανά με στατική φάση τον Αθανασιάδη στο 50′, όμως ο Έλληνας τερματοφύλακας της ΑΕΚ κράτησε ανέπαφη την εστία του. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δεν κατάφερε να βρει ευκαιρία στο ανοικτό γήπεδο, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ κυρίως με εκτελέσεις κόρνερ, που πέρασαν χωρίς ουσία. 

Η ΑΕΚ μετά το 56′ συνέχισε χωρίς τον Λάτσι, τη θέση του οποίου πήρε ο Νεντελτσιάρου, ενώ ο Βούρος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Γρίβα στο 59′. Στο 60′ ο Στάρτζεον έπιασε κεφαλιά από κοντινή απόσταση, με την μπάλα να καταλήγει στον Αθανασιάδη. Ο Πορτογάλος ήταν σε θέση οφσάιντ.

Λίγο πριν αποχωρήσει από το ματς ο Αλμπάνης έχασε μια σημαντική ευκαιρία. Ο Έλληνας μέσος, έκανε την κούρσα από αριστερά, σέρβιρε στο πέναλτι, αλλά η μπάλα προσέκρουσε στον Διαμαντή, ο Βάτερμαν σε ετοιμότητα κράτησε το 0-1.

Στο 66′ ο Χιμένεθ έριξε στο ματς τους Ολιβέιρα και Τάνκοβιτς αντί των Ανσαριφάρντ και Αλμπάνη, ενώ ο Σίμος λίγο αργότερα έδωσε ευκαιρία στον Ντε Γκουζμάν, ο οποίος πήρε τη θέση του Στάικου.
Η ΑΕΚ ευτήχησε να φτάσει σε δεύτερο γκολ στο 71ο λεπτό! Ο Ολιβέιρα βρήκε υπέροχα τον Τάνκοβιτς μέσα στην περιοχή, o Σουηδός πλάσαρε εύστοχα απέναντι απ’ τον Βάτερμαν και έγραψε το 2-0. Τρία λεπτά αργότερα οι Σιμόες και Χριστόπουλος πέρασαν στο ματς αντί των Μπακάκη (τραυματίας) και Γκαρσία.

ΟΦΗ-ΑΕΚ: 0-2 με πλασέ στην κίνηση από τον Τάνκοβιτς (71′)

Στο 77′ ο Τάνκοβιτς έψαξε το 2-0. Ο Σουηδός με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Βάτερμαν. O Σίμος προχώρησε σε νέες κινήσεις στο 82′. Οι Καστάνιος και Λυμπεράκης μπήκαν στο παιχνίδι αντί των Σαρδινέρο και Κοροβέση.

Στις καθυστερήσεις ο Στούρτζεον βγήκε απέναντι στον Αθανασιάδη, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε εντυπωσιακά με το πόδι. Ωστόσο, ο παίκτης του ΟΦΗ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε και η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες και μάλιστα χωρίς να δεχτεί γκολ.

Ο.Φ.Η – ΑΕΚ -0-2

Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης» (Ηράκλειο)

Σκόρερ: 43’ Σάκχοφ, 71’ Τάνκοβιτς

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Κίτρινες κάρτες: – Σιμάνσκι, Λάτσι, Γκαρσία.

Κόκκινες κάρτες:

Οι συνθέσεις

Ο.Φ.Η. (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν – Βούρος (λ.τρ. 59’ Γρίβας), Διαμάντης, Γιαννούλης, Κοροβέσης (82’ Λυμπεράκης) – Μεγιάδο – Ουές,, Στάικος (69’ Ντε Γκουζμάν), Νέιρα, Στάρτζεον – Σαρδινέρο (82’ Καστάϊνιος).

AEK (Mανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης – Μπακάκης (λ.τρ. 74’ Σιμόες), Σβάρνας, Λάτσι (56’ Νεντελτσεάρου), Λόπες – Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ – Γκαρσία (74’ Χριστόπουλος), Αλμπάνης (76’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (66’ Ολιβέιρα).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.