Ολυμπιακός: Το πληρέστερο ρόστερ των τελευταίων ετών

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε και οι Πρωταθλητές Ελλάδας κατάφεραν να δημιουργήσουν το πιο "γεμάτο" ρόστερ των τελευταίων ετών.

Οι μεταγραφικές κινήσει της ΠΑΕ Ολυμπιακός τη μεταγραφική περίοδο που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ, ήταν ιδιαιτέρως δραστήρια. Παίκτες έφυγαν και παίκτες ήρθαν. Όπως όμως γίνεται στην “Πέδρο Μαρτίνς εποχή”, οι Πρωταθλητές Ελλάδας κινήθηκαν εξαιρετικά γρήγορα και στοχευμμένα στις περισσότερες μεταγραφικές τους ανάγκες, ενώ στο τέλος έκαναν δύο πολύ έξυπνα deals με τον δανεισμό των Μπρούμα και Βινάγκρε

Ουσιαστικά πλέον ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δύο παίκτες σε κάθε θέση, με τα χαρακτηριστικά που ήθελε ώστε να “κουμπώνουν” οι παίκτες σε όλα τα συστήματα και σε όλες τις ανάγκες της ομάδας. 

Πάμε να δούμε όμως αυτές τις δύο 11άδες που διαμορφώθηκαν με την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου. 

Στη θέση του τερματοφύλακα δεσπόζει φυσικά ο Ζοσέ Σα, ο Ολυμπιακός όμως έχει άλλους τρεις τερματοφύλακες ικανούς να παίξουν στον άσο. Ο Έκμουντουρ Κρίστινσον, που αγωνίστηκε με επιτυχία στην ΑΕΛ την περσινή σεζόν, αλλά και μέλος της Εθνικής ομάδας της Ισλανδίας. 
Ο νεαρός Τζολάκης τρέλανε τους φίλους του Ολυμπιακού με την εξαιρετική του παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου και δείχνει πως δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα. 
Μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί ως δανεικός ο Μπόμπι Αλέν, όμως ο Γάλλος έμεινε στο ρόστερ των ερυθρολεύκων και αποτελεί μία ακόμη λύση. 

Στον χώρο της άμυνας ο Ολυμπιακός είχε δύο σημαντικότατες απώλειες. Ο Κώστας Τσιμίκας και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί αποτελούν παρελθόν και όπως ήταν λογικό ο Μαρτίνς ήθελε παίκτες ικανούς να μπουν και να παίξουν χωρίς την πολυτέλεια του χρόνου προσαρμογής. Ήθελε δύο… μπαρουτοκαπνισμένους και τους βρήκε στο πρόσωπο του Χοσέ Χολέμπας και του Ραφίνια. Όμως τα πολλά ματς σε συνδυασμό με την ηλικία των δύο μπακ, μετέτρεπαν σε επιτακτική την ανάγκη απόκτησης δύο ακόμη μπακ νεαρής ηλικίας. Ο ένας που ήρθε είναι ο Ντρέγκερ και θα είναι, θεωρητικά το μπακ απ του Ραφίνια.

Ενώ εκείνο του Χολέμπας είναι ένα από τα “μπαμ” στο τελείωμα των μεταγραφών και από τα έξυπνα deals του Βαγγέλη Μαρινάκη. Το αριστερό μπακ της Γουλβς, ο Ρούμπεν Βινάγκρε. Ο 21χρονος μπακ είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Πορτογαλικού ποδοσφαίρου, με παρουσία (40συμμετοχές) σε όλες τις ηλικιακές Εθνικές ομάδες της χώρας του. Η Γουλβς τον πιστεύει τόσο που η ρήτρα που έβαλε αγγίζει τα 25εκ ευρώ. Ο Βινάγκρε είχε παίξει και στα δύο Ευρωπαϊκά παιχνίδια μεταξύ Ολυμπιακού και “Λύκων” για το Europa League

Στο κέντρο της άμυνας υπάρχουν οι Σεμέδο, Μπα, Σισέ και Παπαδόπουλος συνθέτοντα μία εξαιρετική 4αδα “βράχων”. 

Στη μεσαία γραμμή έφυγε ο βασικός “μοχλός” της περσινής ομάδας, ο Γκιλιέρμε. Ο Ολυμπιακός όμως κινήθηκε εντυπωσιακά στην κάλυψη της θέσης αυτής. Αρχικά ο Μαρτίνς “έδειξε” τον Πέπε, ο Ολυμπιακός έδρασε ταχύτατα κλείνοντας τον παίκτη και φέρνοντάς τον στην Ελλάδα από την Πορτογαλία και την Γκιμαράες. 

Οι ερυθρόλευκοι όμως δεν έμειναν μόνο στον Πέπε, αφού έφεραν στο λιμάνι ένα από τα σπουδαιότερα χαφ του γαλλικού πρωταθλήματος και 23 φορές διεθνή με την Εθνική Γαλλίας Γιαν Μ’βιλά. Ο Γάλλος είναι ποιοτικότατος ποδοσφαιριστής από τον οποία στον Ολυμπιακό περιμένουν πολλά. 

Ο Καφού έφυγε για την Αγγλία και τη Νότιγχαμ Φόρεστ για να… πιάσει λιμάνι (έναν χρόνο μετά το πρώτο ενδιαφέρον) ο επίσης Πορτογάλος Τιάγκο Σίλβα. Με την απόκτησή του ο Ολυμπιακός φτιάχνει ένα… εξωπραγματικό κέντρο, με τους Καμαρά, Μπουχαλάκη, Μ’Βιλά, Πέπε και Σίλβα να προκαλούν τρόμο.

Μην ξεχνάμε πως στην ομάδα έμεινε τελικά και ο Θανάσης Ανδρούτσος, που πέρσι έκανε εξαιρετική σεζόν με τον Ατρόμητο
Στην θέση του Τιάγκο Σίλβα μπορεί εύκολα να βάλει κανείς τον Φορτούνη και να φτιάξει μία 6άδα παικτών με απίθανα χαρακτηριστικά που όμοιά της δεν είχε ξανά ο Ολυμπιακός. 

Στα άκρα της επίθεσης από τον περασμένο Γενάρη που έφυγε ο Ποντένσε ο Ολυμπιακός ήξερε πως έπρεπε να βρει έναν αντικαταστάτη του με ίδια χαρακτηριστικά. Αυτός, έστω και ως δανεικός είναι ο Μπρούμα, από την Αϊτχόφεν. Εξαιρετικός με τη μπάλα στα πόδια και πάρα πολύ γρήγορος. 
Στα άκρα πλέον ο Ολυμπιακός έχει τους Μπρούμα, Ρατζέλοβιτς, Μασούρα, Λοβέρα και Βαλμπουενά, δεν το λες και άσχημο ε; 

Στην κορυφή της επίθεσης ο Πέδρο Μαρτίνς έχει τους Ελ Αραμπί, Χασάν, Σουντανί και Κάιπερς, επίσης μία 4άδα αξιόλογη που μπορεί να δώσει λύσεις. 

Το σημαντικό για τον Μαρτίνς των επιθετικών μέσων και των επιθετικών είναι πως έχει παίκτες… πασπαρτού. Για παράδειγμα ο Λοβέρα μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο “φτερά” αλλά και πίσω από τον επιθετικό. Το ίδιο και οι Βαλμπουενά, Φορτούνης και Σουντανί. 

Η δουλειά που έγινε από το επιτελείο των ερυθρολεύκων που έχει ως ευθύνη του την “χάραξη” και ολοκλήρωση του μεταγραφικού σχεδιασμού πήρε πολύ υψηλό βαθμό, κάνοντας αυτά τα οποία ήθελε ο Πέδρο Μαρτίνς για να διατηρήσει τον Ολυμπιακό στο εντυπωσιακό επίπεδο και ίσως ακόμη καλύτερο, που βρέθηκε την σεζόν που έφυγε. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.