“Ο Ολυμπιακός παίρνει τον μαέστρο της Σεντ Ετιέν”

Ο Μπερνάρ Λιόνς, ρεπόρτερ της Σεντ Ετιέν στη "L' Equipe", μίλησε αποκλειστικά στο novasports.gr για τον Γιάν Εμβιλά και την προοπτική του Ολυμπιακού!

Όπως διαβάσατε πρώτοι στο novasports.gr την προηγούμενη εβδομάδα ο Γιάν Εμβιλά έχει συμφωνήσει με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, για να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Πειραιά. Αργότερα ήρθε η επιβεβαίωση από τον Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος αποκάλυψε σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό τη βούληση του 30χρονου μέσου να φορέσει την “ερυθρόλευκη” φανέλα. Ας δούμε όμως και τη σκοπιά της Σεντ Ετιέν. Η γαλλική ομάδα επένδυσε αρκετά στον Εμβιλά, ωστόσο φαίνεται πως η κοινή τους πορεία ολοκληρώνεται άδοξα, εξαιτίας και της οικονομικής συγκυρίας. 

Ο Μπερνάρ Λιόνς, ρεπόρτερ των “βερ” σε ένα από τα σπουδαιότερα ευρωπαϊκά δημοσιογραφικά μέσα, τη γαλλική L’ Equipe, μίλησε αποκλειστικά στο novasports.gr για την περίπτωση “Εμβιλά”. Η αξία του σαν παίκτης, οι λόγοι της χαμηλής πτήσης στην καριέρα του, ο ρόλος στη Σεντ Ετιέν και η προοπτική του Ολυμπιακού

Συγκεκριμένα μας είπε: 

Γιατί ο Εμβιλά δεν θέλει να συνεχίσει στη Σεντ Ετιέν;

“Υπό κανονικές συνθήκες ο Εμβιλά δεν θα έφευγε από τη Σεντ Ετιέν. Ωστόσο, ο άνθρωπος που τον πήγε στην Σεντ Ετιέν και «ποδοσφαιρικός» πατέρας του, ο Ζον Λουί Γκασέ έφυγε από το σύλλογο και από και πέρα άλλαξαν τα πάντα. Εκείνος τον είχε επιλέξει, ήταν ο άνθρωπός του, εκείνος τον είχε πάει και στην εθνική Γαλλίας όταν ήταν βοηθός του Λοράν Μπλαν. Συν τοις άλλοις, η Σεντ Ετιέν άλλαξε πολιτική. Λόγω κορωνοϊού, άλλαξε πολιτική και πρέπει να «ξεφορτωθεί» τα…βαριά συμβόλαια. Θέλει να επενδύσει σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Εξ ου και οι Καζρί, Ρουφιέ, Μπουντεμπούζ και Εμβιλά αποχωρούν. Ο Εμβιλά θα κόστιζε έως τη λήξη του συμβολαίου του (καλοκαίρι του 2022) 10 εκ. ευρώ!”.

Είναι σωστή απόφαση της Σεντ Ετιέν να τον αποδεσμεύσει;

“Δεν είναι σωστή απόφαση, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Είναι μονόδρομος. Εξάλλου, από τότε που ήρθε στην Σεντ Ετιέν, είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Αλλά τώρα δεν μπορούν να τον πληρώσουν. Άρα, υπό αυτό το πρίσμα καλό είναι να αποχωρήσει. Έχει καλό όνομα στην Ευρώπη, έχει αγωνιστεί στο εξωτερικό, στην Αγγλία, την Ιταλία, τη Ρωσία. Βλέπει τον Ολυμπιακό και τη συμμετοχή στο Champions League ως μεγάλη πρόκληση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Μια ξεχασμένη ιστορία που στοίχισε στον Εμβιλά!

Γιατί ο Εμβιλά δεν πραγματοποίησε την καριέρα που όλοι περίμεναν;

“Δεν έκανε την καριέρα που θα μπορούσε γιατί πήρε λανθασμένες αποφάσεις σε κρίσιμες στιγμές της καριέρας του. Έφυγε νωρίς από τη Ρεν, έπρεπε να ωριμάσει προτού βρεθεί στο εξωτερικό. Επίσης, το 2013 πήγε στη Ρωσία μόνο και μόνο για τα χρήματα. Τεράστιο λάθος! Όταν είχε πρωτοπαίξει στην εθνική Γαλλίας, όλοι έλεγαν πως θα ήταν στην ομάδα για τα επόμενα 10 χρόνια. Αλλά του κόστισαν οι λανθασμένες επιλογές”.

Ποιο είναι το στυλ παιχνιδιού του;

“Ξεχωρίζει με την ποιότητά του. Είναι κλασικό 6αρι, ωστόσο παίζει και στις άλλες θέσεις του κέντρου ως εσωτερικό χαφ δεξιά και αριστερά. Μολονότι έχει καλό πόδι το δεξί, αγωνίζεται καλύτερα στην αριστερή πλευρά εσωτερικά. Επίσης, μπορεί να αγωνιστεί και στο κέντρο της άμυνας. Το έχει κάνει στο παρελθόν. Είναι ένας αμυντικός μέσος με εξαιρετική πάσα, κοντινή και μακρινή. Έχει πολύ καλή αίσθηση του χώρου και ξέρει να τοποθετείται στο γήπεδο. Εδώ τον αποκαλούσαν «μαέστρο». Μπορεί να μη σκοράρει πολύ αλλά ξεχωρίζει στο χώρο του κέντρου. Είναι ικανός και στα δύο στυλ παιχνιδιού: στην κατοχή αλλά και στη μετάβαση. Το ζήτημα είναι η φυσική κατάσταση. Για να δώσει αυτό που μπορεί, πρέπει να κάνει ατομικές προπονήσεις. Κάτι που γνώριζε ο Γκασέ και τον είχε συνεχώς σε εγρήγορση, εξ ου και οι φανταστικές εμφανίσεις επί των ημερών του. Είναι ιδιαίτερος παίκτης, χρειάζεται δυνατές προπονήσεις”.

Είναι ποδοσφαιριστής ο οποίος μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό;

“Εννοείται πως μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό αλλά και να βοηθηθεί κι ο ίδιος. Η προοπτική του Champions League τον ενθουσιάζει. Η παρουσία των Καρεμπέ, Μοντεστό θα τον βοηθήσει αφάνταστα σε ότι αφορά στην προσαρμογή. Το γαλλικό περιβάλλον στον Ολυμπιακό είναι διευρυμένο και με άλλους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές, θα του κάνει καλό όλο αυτό. Είναι έμπειρος, έχει παραστάσεις, είναι 30 ετών, ξέρει πως να κινηθεί και να δράσει εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου”.

Πως υποδέχτηκαν τα νέα αποχώρησης του Εμβιλά οι φίλοι της Σεντ Ετιέν;

“Θα λείψει από τους φιλάθλους της Σεντ Ετιέν, αλλά αντιλαμβάνονται πως δεν θα μπορούσε να υπάρξει συνέχεια σε αυτή την ιστορία, λόγω της οικονομικής κατάστασης. Εδώ όλοι τον σέβονται. Όχι μόνο γιατί από τότε που ήρθε η ομάδα βελτιώθηκε σε σημαντικό βαθμό. Όταν είχε πατήσει το πόδι του εδώ τον Ιανουάριο του 2017, η Σεντ Ετιέν ήταν 17η στο πρωτάθλημα. Την πρώτη σεζόν βγήκε 7η και τη δεύτερη 4η. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε δεν ήταν τόσο καλός, είχε προβλήματα. Αλλά όλοι τον αγαπούν εδώ, είναι παίκτης ποιότητας εθνικής Γαλλίας, αυτό πάντα μετράει”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.