Χασάν: «Του χρόνου πιο πολλά γκολ από τον Σαλάχ!»

Ο Αχμέντ Χασάν μίλησε στην ιστοσελίδα της FIFA για τον Ολυμπιακό, την καριέρα του και την «άτυπη κόντρα» με τον φίλο του Μοχάμεντ Σαλάχ!

Ο Αχμέντ Χασάν μίλησε στην ιστοσελίδα της FIFA για τον Ολυμπιακό, την καριέρα του και την «άτυπη κόντρα» με τον φίλο του Μοχάμεντ Σαλάχ!

Αναλυτικά όσα είπε ο Αιγύπτιος στράικερ σε συνέντευξη που είναι ανάμεσα στα πρώτα θέματα της ιστοσελίδας της παγκόσμιας ομοσπονδίας:

Για τα πρώτα του βήματα: «Στον χώρο του ποδοσφαίρου έχεις λίγες ευκαιρίες, οπότε πρέπει να τις εκμεταλλεύεσαι, όπως ακριβώς όταν έχεις ευκαιρίες απέναντι στην αντίπαλη εστία.

Όταν ήμουν νεότερος, ανυπομονούσα να μπω στην πρώτη ομάδα της Αλ Αχλί, ειδικά όταν ο προπονητής Μανουέλ Ζοσέ μου ζήτησε να συμμετέχω στις προπονήσεις. Μετά τη συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 το 2011 στην Κολομβία, περίμενα να συμβεί αυτό, αλλά δεν έγινε. Ήθελα να δείξω τις ικανότητές μου και να εξελιχθώ τη σωστή στιγμή, γι ‘αυτό αποφάσισα να πάω στην Πορτογαλία για να ενταχθώ στη Ρίο Άβε. Οκτώ χρόνια αργότερα, νομίζω ότι ήταν ένα θετικό βήμα στην καριέρα μου».

Για την Αλ Αχλί και τη μετακόμιση στην Πορτογαλία: «Όπως κάθε νέος παίκτης της Αλ Αχλί, ήλπιζα να παίξω στην πρώτη ομάδα.  Είχα την τιμή να προπονούμαι με σπουδαία αστέρια που είχαν κυριαρχήσει στην Αφρική για αρκετά χρόνια όπως ο Μοχάμεντ Αμπουτρίκα, ο Εμάντ Μοτεάμπ και ο Μοχάμεντ Μπαρακάτ, αλλά εκείνη την εποχή ήταν πολύ δύσκολο να πάρω χρόνο συμμετοχής, γι ‘αυτό αποφάσισα να πάω στην Ευρώπη. Ήξερα ότι θα ήταν κάτι περισσότερο από μια επιλογή καριέρας. Ήταν σίγουρα μια τεράστια πρόκληση, αλλά ήμουν αποφασισμένος να είμαι πετύχω ούτως ή άλλως».

Για τον πρώτο καιρό στην Πορτογαλία: «Το ξεκίνημα ήταν δύσκολο επειδή μετακόμισα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον και με έναν τρόπο ζωής εντελώς αφιερωμένο στο ποδόσφαιρο. Δεν υπήρχε επιστροφή. Ο προπονητής Νούνο σάντο μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω απέναντο στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στο League Cup, και εκεί σημείωσα το πρώτο μου γκολ. Κέρδισα αυτοπεποίθηση από την αρχή και η απόδοσή μου βελτιώθηκε μέρα με τη μέρα».

Για την Μπράγκα και τη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ: «Νομίζω ότι ήταν ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου. Ο σύλλογος ήθελε να διαγωνιστεί για τίτλους και τους βοήθησα να κερδίσουν το πρώτο μεγάλο τρόπαιο τους σε 50 χρόνια. Σε έναν ιστορικό τελικό Κυπέλλου εναντίον της Πόρτο, σκόραρα την τρίτη εκτέλεση που άνοιξε το δρόμο στη νίκη μας με 4-2 στα πέναλτι. Το να παίζεις το Europa League έχει, φυσικά, πολύ μεγάλη αξία. Σου επιτρέπει να δοκιμάσεις τον εαυτό σαυ. Είναι σημαντικό να ζεις τέτοια εμπειρία κάθε χρόνο ».

Για την Ελλάδα και το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό: «Αφού πέρασα μερικά χρόνια στην Πορτογαλία, έπρεπε να βιώσω ένα νέο περιβάλλον ποδοσφαίρου. Αυτό στην Ελλάδα στην Ελλάδα είναι πολύ ανταγωνιστικό και οι οπαδοί εκεί είναι πολύ παθιασμένοι. Είμαι χαρούμενος που παίζω για τον Ολυμπιακό και είμαι έτοιμος να κάνω ό, τι μπορώ για να υπηρετήσω την ομάδα και να κάνω τους οπαδούς χαρούμενους. Τη δεύτερη φορά  επέστρεψα στο κλαμπ στα μέσα της σεζόν. Στόχος μας ήταν να κερδίσουμε το πρωτάθλημα μετά από δύο χρόνια ξηρασίας. Δούλεψα σκληρά για να πάρω χρόνο και είχα στόχους. Κατά τη διάρκεια των πλέι οφ, έπαιξα σε 9 από τα 10 παιχνίδια και σημείωσα 4 γκολ. Κερδίσαμε τον τίτλο και ήμουν πολύ χαρούμενος. Αυτός ήταν ο πρώτος μου τίτλος πρωταθλήματος και είναι πραγματικά ξεχωριστός. Κέρδισα επίσης το βραβείο για τον καλύτερο παίκτη στα πλέι οφ, κάτι που με έκανε ακόμα πιο ευτυχισμένο ».

Για τις συμμετοχές του με την Κ20 της Αιγύπτου στα Μουντιάλ 2011 και 2013: «Οι νέοι παίκτες πρέπει να παίζουν σε διεθνή τουρνουά για να αποκτήσουν ουσιαστική εμπειρία. Το έκανα δύο φορές και με βοήθησε πραγματικά να βελτιωθώ. Από τότε, είχα πάντα την ελπίδα να παίξω σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ».

Για το ξεκίνημα στην Εθνική Ανδρών: «Χάρη στον Αλλάχ είχα μια πολύ καλή αρχή με την εθνική ομάδα. Σκόραρα δύο φορές με το Τσαντ στον δεύτερο γύρο των προκριματικών για το Μουντιάλ 2018. Ήμασταν αποφασισμένοι να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από μακρά απουσία».

Για το ματς με το Κονγκό που έδωσε πρόκριση στο Μουντιάλ: «Ήμουν βασικός σε αυτόν τον αγώνα. Όλοι οι Αιγύπτιοι μας υποστήριζαν στα προκριματικά και δεν θέλαμε να τους απογοητεύσουμε. Είναι αλήθεια ότι ζήσαμε μερικές δύσκολες στιγμές, αλλά στο τέλος κερδίσαμε και εκατομμύρια Αιγύπτιοι ήταν χαρούμενοι επειδή πήγαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο », τονίζει.

Για τον αποκλεισμό του από την αποστολή για τη Ρωσία: «Ήταν πολύ δύσκολο να λαμβάνεις τέτοιες ειδήσεις λίγο πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο . Ήθελα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση, αλλά ως επαγγελματίας, δέχτηκα την απόφαση και ευχήθηκα στους συμπαίκτες μου το καλύτερο. Αποφάσισα να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και, την επόμενη σεζόν, κέρδισα το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό».

Για τη στήριξη που έχει από τον νυν ομοσπονδιακό Χοσάμ Ελ Μπαντρί: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ελ Μπαντρί για την υποστήριξή του και τη συνεχή επικοινωνία του μαζί μου. Θα συνεχίσω να εργάζομαι για να βελτιώσω την απόδοσή μου προκειμένου να ανταποκριθώ στις προσδοκίες όταν με καλούν στην εθνική ομάδα. Έχουμε δύο τεράστια καθήκοντα μπροστά μας: την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και να διεκδικήσουμε τον τίτλο στο επόμενο Κύπελλο Εθνών Αφρικής».

Για τον Μοχάμεντ Σαλάχ:  «Ο Σαλάχ είναι παλιός φίλος. Ξεκινήσαμε τη σταδιοδρομία μας μαζί με την ομάδα U-20. Κάθε φορά που συναντιόμαστε, θυμόμαστε το παρελθόν και μιλάμε για το παρόν. Είναι ενδιαφέρον ότι την περασμένη σεζόν κερδίσαμε και οι δύο το πρωτάθλημα στο οποίο παίξαμε. Του είπα ότι την επόμενη σεζόν θα σκοράρω περισσότερα γκολ απ΄ότι αυτός στη Λίβερπουλ. Αποδέχθηκε την πρόκληση και μου είπε ότι δεν θα κερδίσω (σ.σ.: γέλια). Του εύχομαι τα καλύτερα. Είναι εξαιρετικός πρεσβευτής για το αιγυπτιακό ποδόσφαιρο και είμαι περήφανος για αυτό που πέτυχε. Ελπίζω να συναντηθούμε στο Champions League».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.