Aρης: Ο αστερισμός των Γκάμα-Φετφατζίδη

Ο Άρης συνδύασε με νίκη την επανεκκίνηση στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ γιατί ο Πορτογάλος με τον “Φέτφα” έκαναν τη διαφορά. Γράφει ο Γιάννης Πάγκος.

Για αρχή: Μπράβο στους παίκτες και του Άρη και το ΟΦΗ για τη διάθεση που έδειξαν ότι είχαν για να παίξουν ποδόσφαιρο.

Οι τρεις και πλέον μήνες αγωνιστικής αποχής από παιχνίδια ήταν λογικό να αφήσουν σημάδι στην έλλειψη ρυθμού αλλά η όρεξη για μπάλα υπερίσχυσε. 

Ωραίο παιχνίδι έγινε το βράδυ του Σαββάτου (6/6) στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Νίκησε ο Άρης γιατί σε ένα παιχνίδι που ψάχνουν να βρουν ρυθμό τα σύνολα, στο τέλος θα μετρήσει η ατομική ποιότητα, η προσοχή στην τελική προσπάθεια, η ευστοχία.

Οχι ότι ο ΟΦΗ δεν έχει τέτοια ποιότητα. Απλώς ο Άρης κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέρμα τις δικές του καλές στιγμές. Ο ΟΦΗ, όχι. 

Γκάμα από Λα Κορούνια

Ο Μπρούνο Γκάμα είναι εξαιρετικός. Θυμίζει τον Γκάμα της Λα Κορούνια, της διετίας 2011-2013. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που φτάνει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων (έχει 10 στο Πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο) και δείχνει και στην πράξη γιατί στον Άρη είναι τόσο σημαντικές οι ανανεώσεις συμβολαίων. 

Ο Γκάμα, ο Ματίγια, ο Κόρχουτ, ο Λάρσον, ο Ιντέγε, ο Κουέστα, ο Σόουζα, κάποια από τα συμβόλαια που τελειώνουν με τις συζητήσεις να έχουν “ανάψει”. 

Ο Πορτογάλος κάνει υπέροχη σεζόν έχει ποικιλία στο παιχνίδι του και το Σάββατο από το πρώτο λεπτό έδειξε ότι ήταν μέσα στο κλίμα του αγώνα. 

Πάλι ασίστ ο Φετφατζίδης

Τα γκολ του Γκάμα, οι ασίστ του Φετφατζίδη. 

Ο 30χρονος έκανε το 36/36 στα παιχνίδια. Έχει παίξει σε όλα τα ματς του Άρη στη σεζόν και από αυτά, στα 35 είναι βασικός. Είναι η σεζόν της δικής του ποδοσφαιρικής αναγέννησης. 

Παρά το γεγονός ότι κόντρα στον ΟΦΗ φάνηκε επηρεασμένος από την αποχή, είχε τον τρόπο του (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο) να ανοίξει κι άλλο διαδρόμους στην άμυνα της κρητικής ομάδας. 

Στο πρώτο μέρος αξιοποιεί τον Ροζ για την ασίστ στον Γκάμα για το 1-1 στο 42’, στο β’ μέρος δίνει ο ίδιος την ασίστ στον Κόρχουτ για το 3-1 που “κλειδώνει” στο παιχνίδι. 

Ο Ενινγκ έχει πάντα Γκάμα και Φετφατζίδη στις πτέρυγες να βάζουν δύσκολα στις αντίπαλες άμυνες. 

Οι ευκαιρίες του ΟΦΗ 

Τούτοι οι δύο έκριναν, εν πολλοίς, ένα παιχνίδι στο οποίο και ο ΟΦΗ φυσικά είχε δικό του ρόλο. Δεν ήταν μόνο το ότι προηγήθηκε ήταν και το ότι στο α’ μέρος θα μπορούσε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ. Πριν την ισοφάριση του Άρη. 

Τα τελειώματα του Ναμπί π.χ., του Μάνου ή του Νέιρα δεν ήταν ανάλογα με αυτά των παικτών του Άρη. 

“Ευχαριστούμε” για το ποδόσφαιρο

Στο παιχνίδι βγήκαν αρκετοί συνδυασμοί μπροστά και από τις δύο ομάδες, σε ένα γήπεδο με το φρεσκοποτισμένο -από τη δυνατή βροχή- χορτάρι να δίνει κι άλλη ταχύτητα στην μπάλα και να το κάνει ακόμη πιο ελκυστικό. 

Ωραίο παιχνίδι ήταν με συγκεκριμένους πρωταγωνιστές. 

Ήταν ένα παιχνίδι που είχε αρκετές και δυνατές στιγμές ποιότητας. Το χρειαζόμασταν μετά από τρεις μήνες και κάτι μέρες για να θυμηθούμε τη γοητεία αυτού του αθλήματος. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.