Παναθηναϊκός: Ο Βαγιαννίδης στα χνάρια του Χούτου, του Βακουφτσή και του Δώνη!

Με αφορμή την οριστική αποχώρηση του 19χρονου Γιώργου Βαγιαννίδη από τον Παναθηναϊκό, αλλά και αυτή του Κώστα Αποστολάκη, το novasports.gr θυμάται αντίστοιχες περιπτώσεις ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έφυγαν για το εξωτερικό με μικρό ή... μηδενικό όφελος για το Τριφύλλι! 

Με αφορμή την οριστική αποχώρηση του 19χρονου Γιώργου Βαγιαννίδη από τον Παναθηναϊκό, αλλά και αυτή του Κώστα Αποστολάκη, το novasports.gr θυμάται αντίστοιχες περιπτώσεις ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έφυγαν για το εξωτερικό με μικρό ή… μηδενικό όφελος για το Τριφύλλι! 

Τάσος Δώνης

Η πιο ακριβή από τους… μαθητές της “πράσινης” Ακαδημίας! Ο γιος του Γιώργου και αδερφός του Χρήστου Δώνη, αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού και στα 16 του χρόνια μετακόμισε στη Γιουβέντους. Ο Τάσος Δώνης συνεχίζει την αξιόλογη πορεία του στα ευρωπαϊκά γήπεδα και το όφελος του Παναθηναϊκού ήταν συνολικά 600.000 ευρώ. Οι 300.000 αφορούν τα τροφεία που έπρεπε να δώσει η “Γηραιά Κυρία” στο Τριφύλλι και το υπόλοιπο ποσό στη συμφωνία που υπήρχε ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Γιουβέντους, η οποία ενεργοποιήθηκε όταν ο διεθνής επιθετικός πήρε μεταγραφή στη Στουτγκάρδη. 

Σωτήρης Νίνης

Μετά από 6 επαγγελματικές σεζόν στον Παναθηναϊκό και άλλα τρία χρόνια στην “πράσινη” Ακαδημία, ο Σωτήρης Νίνης αποφάσισε να αποχωρήσει από το Τριφύλλι και να συνεχίσει την καριέρα του στην Πάρμα. Αν και ο Παναθηναϊκός είχε αρνηθεί στο παρελθόν εξαιρετικές προτάσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, τελικά δεν έχει βάλει ακόμα… τίποτα στα ταμεία του και βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την Πάρμα. Και αυτό γιατί οι Ιταλοί χρεοκόπησαν και πλέον υποστηρίζουν πως είναι νέο… κλαμπ, με αποτέλεσμα την άρνηση καταβολής των τροφείων στον Παναθηναϊκό. 

Λάμπρος Χούτος

Ο πρώτος… απόφοιτος της “πράσινης” Ακαδημία που έκανε το άλμα στο εξωτερικό. Ο 15χρονος τότε Χούτος άφηνε τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού για τη Ρόμα και οι Πράσινοι δεν είχαν το παραμικρό οικονομικό όφελος, καθώς εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε ο κανονισμός περί τροφείων. 

Γιώργος Βακουφτσής

Παρόμοια περίπτωση με αυτή του Χούτου. Ο Βακουφτσής πέρασε τέσσερα χρόνια στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού, ωστόσο μόλις ήρθε η πρόταση της Φιορεντίνα το καλοκαίρι του 1999, αποχαιρέτησε το Τριφύλλι και εντάχθηκε στην παρέα του σπουδαίου Μπατιστούτα. Μηδενικό το κέρδος του Παναθηναϊκού από τη μεταγραφή του παίκτη. 

Παντελής Χατζηδιάκος

Ίσως να μην είναι γνωστό στο ευρύ κοινό, όμως ο διεθνής αμυντικός της Άλκμααρ πέρασε ένα διάστημα στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού. Για οικογενειακούς λόγους μετακόμισε στα 15 του χρόνια στην πατρίδα της μητέρας του, την Ολλανδία και εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Άλκμααρ. Μόλις ο Χατζηδιάκος υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του, ο ολλανδικός σύλλογος υποχρεώθηκε να καταβάλλει στους Πράσινους το ποσό των 225.000 ευρώ. 

Σπύρος Φουρλάνος

Μεγαλωμένος στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού και αρχηγός της ομάδας Νέων του Τριφυλλιού, ο Φουρλάνος πέρασε δύο επαγγελματικές σεζόν στους Πράσινους προτού μετακομίσει ως ελεύθερος στο Βέλγιο και την Κλαμπ Μπριζ. Το Τριφύλλι έβαλε στα ταμεία του μονάχα το ποσό των τροφείων (300.000 ευρώ).

Κώστας Αποστολάκης

Ο νεαρός μπακ αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στο ΑΠΟΕΛ και την Κύπρο από τη νέα αγωνιστική περίοδο και ο Παναθηναϊκός θα βάλει στο ταμείο του, το ποσό που αντιστοιχεί για την ποδοσφαιρική εκπαίδευση του παίκτη. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.