Σε καλό δρόμο (video)

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 την Κόρτραϊκ στο δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας του, με τον Όμρι Άλτμαν να ανοίγει το σκορ και... ανεπίσημα λογαριασμό με την «πράσινη» φανέλα.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 την Κόρτραϊκ στο δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας του, με τον Όμρι Άλτμαν να ανοίγει το σκορ και… ανεπίσημα λογαριασμό με την «πράσινη» φανέλα. Σε αντίθεση με το πρώτο «τεστ» κόντρα στην Ολεξάντρια, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πάτησε περιοχή αρκετές φορές, γύρισε την μπάλα και πέτυχε τα πρώτα της δύο γκολ στην προετοιμασία.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» μπορεί να είναι ικανοποιημένος από τα προαναφερόμενα στοιχεία, αλλά είδε και άλλα που θέλουν δουλειά, όπως η ταχύτητα και τα κενά στην άμυνα, που έδωσαν το δικαίωμα στους Βέλγους του Γιάννη Αναστασίου να βγάλουν φάσεις.

Τα πλάνα του Ουζουνίδη

Στο 4-4-1-1 του Ουζουνίδη στο τέρμα ήταν ο Βλαχοδήμος και από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα οι Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Κουτρουμπής, Χουλτ. Ζέκα και Ρέις ήταν οι δύο στον άξονα, με τον Χατζηγιοβάνη στη δεξιά πτέρυγα, τον Λουντ στην αριστερή και τον Άλτμαν πίσω από τον Μολίνς, ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή της εππίθεσης.

Μοναδικό τετ α τετ

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός άργησε να πάρει μπροστά επιθετικά και τα πρώτα λεπτά η Κόρτραϊκ φάνηκε πιο δραστήρια. Στο 19′ μάλιστα, έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Σεβαλιέ βγήκε τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο, ο οποίος σταμάτησε, ωστόσο, την προσπάθειά του.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους «πράσινους» σημειώθηκε στο 23′, όταν ο Άλτμαν εκτέλεσε απευθείας φάουλ από τον άξονα, η μπάλα χτύπησε στο τείχος και άλλαξε πορεία, αλλά ο Μπρουσέζε δεν αιφνιδιάστηκε και πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση.

Μαζεμένα τα γκολ

Στο 28′, ωστόσο, ο τερματοφύλακας των Βέλγων δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα, όταν ο Λουντ στην αντεπίθεση έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Άλτμαν με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι πέτυχε το πρώτο του ανεπίσημο γκολ με το «τριφύλλι» και άνοιξε το σκορ.

Η «απάντηση» της Κόρτραϊκ ήταν άμεση, με τον Σεβαλιέ να ισφοαρίζει στο 32′ με τον ίδιο τρόπο, ανενόχλητος από την καρδιά της περιοχής κι ενώ η μπάλα πέρασε από την άμυνα της ελληνικής ομάδας μετά τη σέντρα του Ουαλί. 

Το ημίχρονο, πάντως, έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να έχει το προβάδισμα με 2-1, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Στο 42′ ο Κουλιμπαλί ανατρπάηκε από τον Βερμπόομ στην περιοχή και ο Μολίνς που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα.

Έπεσε ο ρυθμός

Στο δεύτερο ημίχρονο λίγο η κούραση της προετοιμασίας και πολύ περισσότερο οι πολλές αλλαγές έριξαν τον ρυθμό του Παναθηναϊκού και άφησαν τους Βέλγους να έχουν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους. Οι «πράσινοι» είχαν δυο καλές στιγμές στο ξεκίνημα του ημιχρόνου, με τις κεφαλιές των Μολίνς και Κουλιμπαλί στο 52′ και το 55′ αντίστοιχα, οι οποίες δε δημιούργησαν ιδιαίτερα προβλήματα στον Μπρουζέσε.

Από την άλλη, η Κόρτραϊκ δυσκολεύτηκε να πατήσει στην περιοχή του «τριφυλλιού» και όταν το έκανε συναντούσε και εκεί σθεναρή αντίσταση. Μια σέντρα σουτ του Βαν Ντερ Μπρούγκεν που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι και μια κεφαλιά του Λεπουέν λίγο πριν τη λήξη, που ανάγκασε τον Στιλ σε εντυπωσιακή επέμβαση ήταν ό,τι καλύτερο για τη βελγική ομάδα.

Παναθηναϊκός (4-4-1-1, Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος (65’ Στιλ) – Κουλιμπαλί (65’ Τελάντερ), Κουτρουμπής (65’ Μολέδο), Κολοβέτσιος (59’ Ευαγγέλου), Χουλτ (75’ Βέμερ) – Χατζηγιοβάνης (59’ Στάικος), Ζέκα (59’ Δώνης), Ρέις (74’ Μπουζούκης), Λουντ (75’ Εμμανουηλίδης) – Άλτμαν (59’ Πίσπας) – Μολίνς (65’ Ρινάλντι)

Κόρτραϊκ (Γιάννης Αναστασίου): Μπρουζέσε, Κουμορτζί (83’ Πουίπ), Κοβάσεβιτς, Ρουζό (83’ Βαν Λου), Σεβαλιέ, Στογιάνοβιτς, Βαν Ντερ Μπρούγκεν, Λεπουέν (89’ Φρανκότ), Χόσα (29’ Ατζαγκούν), Βερμπόομ, Ουαλί


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.