Ολυμπιακός: Επιστροφή στη βάση και μέτρημα δυνάμεων (videos)

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι προ των πυλών (31/03, 20.30, MC LIVE Novasports.gr) και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ετοιμάζει το πλάνο του!

Ο Ολυμπιακός μπαίνει ξανά σε τροχιά αγωνιστικών υποχρεώσεων μετά την τεράστια πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Σερβία και τη νίκη με 1-6 στις 14 Μαρτίου. Μισό μήνα αργότερα τον περιμένει το μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των play offs με αντίπαλο την ΑΕΚ στην OPAP Arena (31/03, 20.30, MC LIVE Novasports.gr). Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και να ήθελε να εκμεταλλευτεί την κεκτημένη ταχύτητα απ’ την πρόκριση επί της Μακάμπι δεν θα μπορούσε, καθώς έχουν μεσολαβήσει αρκετές ημέρες, αλλά και τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας, που μετατόπισαν το ενδιαφέρον απ’ το συλλογικό στο εθνικό επίπεδο. Φυσικά ο Ισπανός τεχνικός έχει δουλέψει αρκετά διαβάζοντας τον επόμενο αντίπαλο του, την κορυφαία ομάδα της βαθμολογίας της Super League, ωστόσο περιμένει με ενδιαφέρον και ανυπομονησία τις κρίσιμες προπονήσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής για να καταλήξει στο τελικό του πλάνο.

Αρχικά ο Βάσκος τεχνικός είδε τους διεθνείς να επιστρέφουν στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη, ενώ οι… καταπονημένοι, οι οποίοι αγωνίστηκαν με τις εθνικές τους ομάδες, αφού ακολούθησαν ατομιό πρόγραμμα την Τετάρτη, αναμένεται να μπουν σε κανονικό ρυθμό απ’ την προπόνηση της Πέμπτης. Ο λόγος για τους Μασούρα, Γιόβετιτς και Καμπράλ. O Μασούρας ήταν ένα απ’ τα βασικά αγωνιστικά όπλα του Γκουστάβο Πογέτ και αγωνίστηκε στα ματς “φωτιά” με Καζακστάν (90′, 2 ασίστ) και Γεωργία (120′, εύστοχος στη διαδικασία των πέναλτι), ο Γιόβετιτς είχε από 68′ στα φιλικά του Μαυροβουνίου με Λευκορωσία και Βόρεια Μακεδονία, σημειώνοντας μάλιστα ασίστ και γκολ αντίστοιχα. Ο Καμπράλ αγωνίστηκε στα ματς του Πράσινου Ακρωτηρίου με την Ισημερινή Γουινέα και την Γκουιάνα, αλλά δεν αποτελεί προτεραιότητα του Μεντιλίμπαρ. Κάρμπο και Ελ Κααμπί κοντραρίστηκαν στο ματς της Ανγκόλας με το Μαρόκο, αλλά δεν συμμετείχαν σε άλλο ματς και δεν έχουν υποστεί μεγάλη καταπόνηση. Μάλιστα ο Κάρμο επέστρεψε και προπονήθηκε κανονικά, ενώ ο Ελ Κααμπί θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα στην προπόνηση της Πέμπτης.

Αυτό σημαίνει πως απ’ τις βασικές επιλογές του Μεντιλίμπαρ, το μεγαλύτερο βάρος έπεσε στον Γιώργο Μασούρα, ο οποίος πάλεψε με τους υπόλιπους διεθνείς για την πρόκριση στο Euro 2024 και μάλιστα κόντρα στη Γεωργία, το παιχνίδι τράβηξε ως τα πέναλτι. Αυτό σημαίνει πως η επιβάρυνση είναι μεγάλη για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει ξεχωρίσει στο παρελθόν στα ντέρμπι με την ΑΕΚ. Για τον Μεντιλίμπαρ ο Μασούρας δεν αποτελεί πρώτη σκέψη, όμως σε τέτοια παιχνίδια που απαιτούν αποτελεσματικότητα και ένταση, ο Έλληνας μέσος είναι το “αγαπημένο παιδί” κάθε προπονητή.

Τα ευχάριστα έρχονται απ’ την πλευρά του Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος όπως όλα δείχνουν έχει ξεπεράσει τον μυϊκό τραυματισμό, ο οποίος τον άφησε εκτός δράσης απ’ το εκτός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό (28/02) και μετά. Τότε είχε πρωταγωνιστήσει στην ανατροπή του σκορ απ’ τον Ολυμπιακό, αλλά δεν το χάρηκε, καθώς τραυματίστηκε και έμεινε εκτός δράσης στα επόμενα σημαντικά ματς. Για τον Μεντιλίμπαρ θα αποτελέσει μια επιπλέον επιλογή για τη μεσοεπιθετική γραμμή, αλλά βέβαια μετά από απανωτούς μυϊκούς τραυματισμούς, η συμμετοχή σε ένα δυναμικό ντέρμπι, δεν είναι το καλύτερο σενάριο! Χωρίς πρόβλημα συνεχίζεται η προετοιμασία του Ροντινέι και ο Βραζιλιάνος θα δηλώσει κανονικά παρών, μεταξύ των επιλογών του Μεντιλίμπαρ για το ματς με την ΑΕΚ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.