Ολυμπιακός: Η άνοδος του Ορτέγκα αγωνιστικά και… χρηματιστηριακά

Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα βρίσκεται σε διαρκή άνοδο, σε όλους τους τομείς, έχοντας σαφώς ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια εξέλιξης και βελτίωσης.

Ο νεαρός Αργεντινός μπακ, ήρθε στον Πειραιά με το τίτλο, κατά πολλούς, του «κορυφαίου αριστερού μπακ» της χώρας του.

Σαφώς και δεν ήταν ή αν προτιμάτε δεν είναι ακόμη…

Στα 24 του χρόνια άφησε για πρώτη φορά την πατρίδα του, ερχόμενος σε μια από τις πιο απαιτητικές ομάδες όχι στην Ελλάδα αλλά στην Ευρώπη.
Επιβαρυμένος από ένα πρωτάθλημα που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Στον Ολυμπιακό πρέπει να είσαι πάντα κορυφαίος και αλάνθαστος και απόλυτος κυρίαρχος σε κάθε ματς. Η πίεση είναι μεγάλη και οι… ανοχές λίγες.
Ο Ορτέγκα όμως αν μη τι άλλο έχει δείξει μαχητής. Σαφώς και χρήζει μεγάλης βελτίωσης αλλά αυτό είναι και στα υπέρ του.
Προσπαθεί στις προπονήσεις, βελτιώνεται και στους αγώνες.

Μπορεί οι παίκτες της επιθετικής γραμμής, όπως ο Ποντένσε, ο Φορτούνης και ο Ελ Κααμπί να πήραν το μεγαλύτερο μέρος της δόξας, στην εκτός έδρας επικράτηση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές του.
Ένας εξ αυτών, ήταν ο Φρανσίσκο Ορτέγκα, ο οποίος έκανε σπουδαία αμυντική δουλειά απέναντι στους Ισραηλινούς -δείχνοντας βελτίωση σε σχέση με το πρώτο ματς με την Μακάμπι και με τον ΠΑΟ- ενώ είχε και μια εξαιρετική σέντρα… πάρε, βάλε στο γκολ του Ελ Κααμπί για το 1-4.

Τόσο στην πατρίδα του παίκτη, όσο και στον Πειραιά, έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητες του και θεωρούν πως τα «σκαμπανεβάσματα» που έχει στην απόδοση του, θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν και ο παίκτης θα είναι όλο και πιο συνεπής στο αμυντικό κομμάτι αλλά και βελτιωμένος στο επιθετικό σκέλος.
Τη νέα σεζόν ξεκούραστος, με καλή προετοιμασία και σε ένα σύνολο υπό τις ευλογίες του Μεντιλίμπαρ, μπορεί να «υποσχεθεί» πολλά.

Μάλιστα, ο 24χρονος μπακ, είναι ο παίκτης που στην πρόσφατη αξιολόγηση του transfermarkt, είχε και αυξημένες «μετοχές», αφού κοστολογείται πλέον στα 6 εκατ. ευρώ και αυτή ήταν η τρίτη «άνοδος» στην αξία του, από τότε που ήρθε στο μεγάλο λιμάνι!
Με 3,8 εκατ. ευρώ κοστολογούνταν στην Βελέζ και από τότε, πήγε στα 4,5 εκατ. ευρώ, στη συνέχεια στα 5 και πλέον στα 6 εκατ. ευρώ.

Με δουλειά τα καλύτερα είναι μπροστά του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.