ΠΑΟΚ-Άρης 0-1: Τον «γκρέμισε» από την κορυφή (highlights)

Με εξαιρετική τακτική και το 15ο γκολ του Μορόν στο πρωτάθλημα, ο Άρης επικράτησε στην έδρα του ΠΑΟΚ στην 1η αγωνιστική των Playoffs και τον άφησε στη δεύτερη θέση!

Με τη νίκη 1-0 από την Τούμπα έφυγε ο αήττητος φέτος από τον ΠΑΟΚ, Άρης, χάρις το γκολ του Λορέν Μορόν (31’). Ο Ισπανός σκόραρε το 15ο τέρμα του στην Stoiximan Super League και χάρισε στην ομάδα του το τρίποντο στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας τον Δικέφαλο του Βορρά στη 2η θέση. Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε την υπεροχή στο παιχνίδι, χωρίς όμως να την εκμεταλλευτεί, μιας και εκείνο του Άκη Μάντζιου ήταν εξαιρετικά στημένος τακτικά. Πλέον επικεντρώνεται στην ευρωπαϊκη αναμέτρηση με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, στην οποία θα ψάξει την ανατροπή έπειτα την ήττα με 2-0 στην Κροατία

«Έσβησε» το ματς και προηγήθηκε με Μορόν

Υποτονικό ήταν το πρώτο κομμάτι του αγώνα στην Τούμπα, με τον Άρη να αμύνεται εξαιρετικά και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να επιτεθεί. Μέχρι το μισάωρο οι γηπεδούχοι είχαν 75% κατοχή μπάλας, όμως πλην το σουτ του Ζίβκοβιτς στο 6’, δεν είχαν δημιουργήσει άλλη καλή στιγμή. Και στην πρώτη δική τους, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Σαβέριο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κετζιόρα, έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και έδωσε στον Λορέν Μορόν μέσα στην περιοχή, ο οποίος με… σεντερφορίσια κίνηση σκόραρε το 1-0 για την ομάδα του! Αμέσως μετά οι παίκτες του Λουτσέσκου προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, με τον Μπάμπα να σουτάρει από μακριά στο 37’, δίχως να βρει στόχο. Όπως σε όλο το ημίχρονο και πάλι οι ποδοσφαιριστές του Μάντζιου απορρόφησαν την πίεση και πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια με 1-0.

Άντεξε και έφυγε νικητής

Με αναγκαστική αλλαγή του Μορόν λόγω προβλήματος στον αστράγαλο και απειλή του Κουλιεράκη στο 47’ με σουτ που κατέληξε άουτ άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Δέκα λεπτά μετά ο Σαβέριο έφτασε κοντά στο 2-0 του Άρη, αλλά αστόχησε. Στην εξέλιξη της φάσης και ο Μουργκ του ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να σκοράρει, χωρίς να το καταφέρει, καθώς η προσπάθειά του πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ο Δικέφαλος του Βορρά πίεζε συνεχώς, όμως έβρισκε έναν εξαιρετικά οργανωμένο αντίπαλο, που κρατούσε σωστά τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή. Στο 70’ ο Ζίβκοβιτς βρέθηκε μέσα σε αυτή, αλλά η τελική του δεν ανησύχησε τον Κουέστα. Ίδια κατάληξη και μετά την κεφαλιά του Μπάμπα, ύστερα από κόρνερ του Τάισον στο 74′. Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων ήταν εκεί που χρειάστηκε και στη φάση του Τζίμα στο 80’, κρατώντας το 0-0. Ανάλογη εξέλιξη είχε και εκείνη του Κωνσταντέλια πέντε λεπτά μετά, με τον πολύπειρο πορτιέρο να μπλοκάρει την μπάλα. Τελικό αποτέλεσμα, 1-0 για τον Άρη

Η ταυτότητα του ματς:

1η αγωνιστική Playoffs Stoiximan Super League

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Ομπρένοβιτς

Βοηθοί: Πραπρότνικ, Κόρντεζ

4ος: Πολυχρόνης

VAR: Μπόροσακ, Νικολακάκης

Κίτρινες: 60’ Σβαμπ, 75’ Ζίβκοβιτς  – 66’ Ανσαριφάρντ, 90+5′ Βερστράτε, 90+7′ Φεράρι

Σκόρερ: 31’ Μορόν

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (71’ Ντεσπόντοφ), Κεντζόρα, Κουλιεράκη, Μπάμπα, Μεϊτέ (78’ Οζντόεφ), Μάρκος Αντόνιο (59’ Σβαμπ), Μουργκ (59’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Ζίβκοβιτς, Μπράντον Τόμας (71’ Τζίμας).

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Εμβοντό (76’ Βέλεθ), Βερστράτε, Νταρίντα (90+4′ Φεράρι), Σαβέριο (76’ Σαμόρα), Σουλεϊμάνοφ (90’ Φετφατζίδης), Μορόν (46’ λ.τρ. Μορόν).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.