Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3: “Πράσινη” ολική επαναφορά, νέο “ερυθρόλευκο” στραπάτσο! (highlights)

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μια τεράστια νίκη επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο με 1-3! Μπακασέτας και Ιωαννίδης (x2) οι σκόρερ του θριάμβου. Ο Ποντένσε το γκολ του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μια ιστορική νίκη επί του Ολυμπαικού με 1-3 στο “Καραϊσκάκη” ανήμερα των 99ων γενεθλίων των Πειραιωτών. Ένα γκολ πέτυχε ο Μπακασέτας (41′) και δύο ο MVP Ιωαννίδης (45+4′, 70′). To σκορ άνοιξε ο Ποντένσε (23′) με πανέμορφο γκολ. Λίγες μέρες μετά τη βαριά ήττα 1-4 απ’ τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Ολυμπιακός γνώρισε νέα συντριβή απ’ τον αιώνιο αντίπαλο.

Πως ξεκίνησαν

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-4-2 και ντουέτο επιθετικών τους Ναβάρο και Ελ Κααμπί. Παράλλληλα άφησε τον Φορτούνη στον πάγκο και έδωσε χρίσμα βασικού στον Μασούρα, ενώ στη μεσαία γραμμή εσωτερικοί μέσοι θα είναι οι Όρτα και Έσε, με τον Τσικίνιο να μένει στον πάγκο. Αναλυτικά η ενδεκάδα: Πασχαλάκης – Ορτέγκα, Κάρμο, Μπιανκόν, Ροντινέι – Όρτα, Έσε – Ποντένσε, Μασούρας – Ναβάρο, Ελ Κααμπί.

Για τον Παναθηναϊκό του Φατίχ Τερίμ στο τέρμα ξεκίνησε ο Ντραγκόφσκι, με τον Κώτσιρα και τον Μλαντένοβιτς στα άκρα της άμυνας. Ακαϊντίν και Αράο ήταν το αμυντικό δίδυμο, με τους Πέρεθ, Τσέριν και Μπακασέτα να παίρνουν θέσεις μπροστά τους. Η επιθετική τριάδα απαρτίστηκε απ’ τους Παλάσιος, Μπερνάρ και τον Φώτη Ιωαννίδη.

Ατυχία στο ξεκίνημα για το “τριφύλλι”

Μόλις στο 7′ αποχώρησε με μυϊκό πρόβλημα ο Ντραγκόφσκι και τη θέση του πήρε ο Λοντίγκιν. Ο Παναθηναϊκός μέχρι τότε είχε προλάβει να δημιουργήσει μια ευκαιρία με μακρινό σουτ του Μπακασέτα, το οποίο δεν προβλημάτισε τον Πασχαλάκη. Οι “πράσινοι” βρήκαν έναν καλό βηματισμό και πήραν την κατοχή της μπάλας, δημιουργώντας ακόμα μια καλή στιγμή. Στο 14′ ο Μπερνάρ βρήκε χώρο από δεξιά και πάσαρε προς τον Ιωαννίδη, ο οποίος σε πρώτο χρόνο σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Γκολ – “Δώρο γενεθλίων” του Ποντένσε!

Ο Ολυμπιακός έφτασε στο πρώτο γκολ της βραδιάς στο 23′! Η μπάλα από σέντρα του Ελ Κααμπί, ο οποίος βρέθηκε δεξιά, έφτασε στον Όρτα, ο οποίος πάσαρε στον Ποντένσε στα αριστερά της περιοχής. Ο Πορτογάλος απέφυγε τον Κώτσιρα και σούταρε δυνατά για το 1-0. Ήταν το πρώτο γκολ του Ποντένσε κόντρα στον Παναθηναϊκό, έχοντας πλέον πετύχει γκολ απέναντι σε όλες τις αντίπαλες ομάδες του “Big-4”.

Πανέμορφο γκολ του Ποντένσε! (ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI)

Ένα λάθος ήταν αρκετό για την ισοφάριση

Στο 41′ ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε, φτιάχνοντας γκολ από μια κακή συνεργασία Μπιανκόν-Ροντινέι. Ο Μλαντένοβιτς πάσαρε από αριστερά στον χώρο και ο Ιωαννίδης ξέφυγε απ’ την επιτήρηση των αμυντικών του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας φορ πάσαρε για τον Μπερνάρ, ο οποίος ακολουθούσε τη φάση με τον Βραζιλιλανο να τσιμπάει προ του Πασχαλάκη! Ο Έσε πρόλαβε και έδιωξε σχεδόν στη γραμμή, αλλά ο Μπακασέτας με δυνατό σουτ σκόραρε για το 1-1! Ήταν το δεύτερο γκολ του Μπακασέτα κόντρα στον Ολυμπιακό, έχοντας σκοράρει το προηγούμενο τη σεζόν 18-19 σαν παίκτης της ΑΕΚ!

Ο Μπακασέτας εκμεταλλεύτηκε το “ριμπάουντ” και σκόραρε! (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Το έχασε ο Ναβάρο, το έβαλε ο Ιωαννίδης!

Δραματικό φινάλε είχε το πρώτο μέρος, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει σε ανατροπή! Πριν απ’ αυτό, ο Ολυμπιακός έχασε μια τεράστια ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ορτέγκα δημιούργησε ρήγμα από αριστερά και πάσαρε για τον Ναβάρο, ο οποίος έπιασε ένα αδύναμο και άστοχο πλασέ, αν και ήταν μόνος στην περιοχή! Ο Παναθηναϊκός σκόραρε για την ανατροπή στο 45+4′! Οι παίκτες του Παναθηναϊκού άλλαξαν την μπάλα με ευκολία εντός περιοχής. Οι Μλαντένοβιτς, Ιωαννίδης, Τσέριν, Μπερνάρ έψαξαν τρόπο να βγάλουν τελική, ο Μπακασέτας έπιασε το σουτ, ο Πασχαλάκης απέκρουσε ασθενώς και ο Ιωαννίδης από κοντά έγραψε το 1-2!

Πολύ καλό πρώτο ημίχρονο με γκολ ο Ιωαννίδης! (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

To δεύτερο μέρος ξεκίνησε με διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού

Στο 46′ ο Παλάσιος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, ο Κάρμο τον αντιμετώπισε και ο Αργεντίνος βρέθηκε στο έδαφος ζητώντας πέναλτι. Η φάση εξετάστηκε απ’ τον VAR ο οποίος θεώρησε πως δεν υπάρχει παράβαση! Στο 57′ ο Ιωαννίδης πέρασε τον Μπιανκόν, έκανε το γύρισμα προς τον Παλάσιος, ο Έσε έκοψε, η μπάλα βρέθηκε στον Μπακασέτα ο οποίος σούταρε άστοχα με το δεξί.

Δύσκολο το έργο του Μπιανκόν κόντρα στον Ιωαννίδη! (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)

Ο Μεντιλίμπαρ δεν άλλαξε τη ροή

Στο 59′ Τσικίνιο και Φορτούνης πέρασαν στο ματς αντί των Μασούρα και Όρτα. Ένα λεπτό αργότερα 60′ ο Ελ Κααμπί κινήθηκε με την μπάλα απ΄τα δεξιά, απέφυγε τον αντίπαλο του και σούταρε, αλλά ο Λοντίγκιν έδιωξε σε κόρνερ. Η φάση είχε ξεκινήσει με πιθανότητα χεριού του Ορτέγκα. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να διαχειρίζεται εξαιρετικά τον ρυθμό του αγώνα και στο 70′ ο Μπακασέτας άνοιξε δεξιά προς τον Κότσιρα. Ο Έλληνας μπακ έκανε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι, η μπάλα πέρασε στον Μπερνάρ, ο οποίος πάσαρε ψύχραιμα στον Ιωαννίδη. Εκείνος πλάσαρε αφύλακτος για το 1-3! Tα 20 γκολ στη σεζόν έφτασε ο 24χρονος φορ. Στο 73′ ο Ναβάρο αποχώρησε και ο Ελ Αραμπί πήρε τη θέση του. Γιόβετιτς και Ιμπόρα ήταν τα νέα πρόσωπα στο 80′, αντί Έσε και Ποντένσε. Ο Τερίμ φρόντισε να “σβήσει” το ματς με την είσοδο Σπόραρ, Τζούρισιτς και Μαντσίνι στο 84′ αντί των Μπακασέτα, Ιωαννίδη και Μπερνάρ.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος και ο Παναθηναϊκός πήρε το σπουδαίο τρίποντο, ενώ παράλληλα έφτασε τους 59 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στους 57.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.