Λαμία-ΑΕΚ 0-4: Άνετο “τρίποντο” με γκολάρα Γκαρσία για… κερασάκι (videos + highlights)

Νικηφόρο πέρασμα της ΑΕΚ από την Φθιώτιδα όπου επικράτησε 4-0 της Λαμίας και εκκίνησε με "τρίποντο" τα playoffs της Super League. Γκολάρα ο Λιβάι Γκαρσία που σκόραρε δύο γκολ σε 15 λεπτά.

Η ΑΕΚ κυριάρχησε από το πρώτο μέχρι και το 90ο λεπτό στη Λαμία, όπου νίκησε 2-0 την τοπική ομάδα και άρχισε με νίκη τα playoffs της Super League, με την ομάδα του Αλμέιδα να περνάει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με παιχνίδι παραπάνω.

Ο Κάλενς άνοιξε το σκορ από στατική φάση και λάθος του Κοσέλεφ στην εκπνοή του πρώτου μέρους, με τον Πόνσε στο 68′ να κάνει το 0-2 και τον Λιβάι Γκαρσία να πετυχαίνει γκολάρα στο 88′ για το 0-3, ενώ στο 93′ βρήκε και δεύτερο γκολ για το τελικό 0-4.

Τα πλάνα των προπονητών

Με 4-4-2 και τον Σλίβκα μαζί με τον Μάλτσι στην επίθεση παρέταξε τη Λαμία ο Λεωνίδας Βόκολος, ενώ ο Ματίας Αλμέιδα είχε να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα και έτσι τοποθέτησε αριστερά στη μεσαία γραμμή τον Πινέδα. Κάποιες ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης η ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία ενημέρωσε πως δεν θα αγωνιστεί στα ματς με την Ένωση ο Σωτήρης Τσιλούλης, ενώ θέση για την απόφαση της ομάδας της Φθιώτιδας πήρε και ο Ολυμπιακός.

Υπεροχή που επιβεβαιώθηκε στο τελευταίο λεπτό!

Με την ΑΕΚ να παίζει τη Λαμία στο μισό γήπεδο από την εκκίνηση της αναμέτρησης κύλησε το πρώτο ημίχρονο στο “Αθανάσιος Διάκος“, με τον Ελίασον στο 2′ να βγάζει σέντρα και τον Γιόνσον να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Στο 14′ απευθείας φάουλ του Μάνταλου, η μπάλα πέρασε ένα μέτρο πάνω από την εστία του Κοσέλεφ και δύο λεπτά μετά από φάουλ του μέσου της ΑΕΚ με πάσα για τον Ελίασον, ο Σουηδός σούταρε έξω από την περιοχή με τη μπάλα να χτυπάει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο Ελίασον στο 27′ βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε αλλά ο Σιμόν έβαλε την προβολή και απέτρεψε το 0-1, ενώ στο 31′ από ωραία σέντρα του Μάνταλου ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κοσέλεφ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 33′ ο Μάλτσι πέρασε ωραία κάθετη στον Σίντκλεϊ, ο οποίος έπεσε μέσα στην περιοχή μετά από διεκδίκηση της μπάλας με τον Στάνκοβιτς, αλλά ο Μανούχος άφησε το ματς να συνεχιστεί, καθώς με χαρακτηριστική κίνηση έδειξε πως ο Αυστριακός γκολκίπερ βρήκε πρώτα τη μπάλα.

Η ΑΕΚ έχασε ακόμα μία ευκαιρία, στο 38′, όταν ο Πήλιος γύρισε ωραία τη μπάλα, ο Πόνσε εκτέλεσε στην κίνηση μέσα από τη μικρή περιοχή, με τη μπάλα να κοντράρει στον Κορνέζο και να φεύγει κόρνερ.

Το γκολ της Ένωσης ήρθε στο δεύτερο λεπτό του εξτρά χρόνου, όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά με τον Κοσέλεφ να προλαβαίνει πάνω στη γραμμή, αλλά ο Κάλενς με προβολή από κοντά έκανε το 0-1.

Ο Πόνσε το “καθάρισε”, ο Λιβάι έβαλε γκολ… όνειρο!

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε και πάλι την ΑΕΚ να πιέζει και στο 48′ πλησίασε σε δεύτερο γκολ, όταν από γύρισμα του Ρότα στο ύψος του πέναλτι ο Πινέδα σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Τα επόμενα λεπτά κύλησαν δίχως κάτι αξιόλογο, με τη Λαμία να προσπαθεί να βγει στην επίθεση αλλά χωρίς κάποια επικίνδυνη κατάσταση για την εστία του Στάνκοβιτς και στο 68′ η ΑΕΚ βρήκε δεύτερο γκολ από… πλάγιο. Ο Ρότα εκτέλεσε πανέξυπνα πλάγιο κοντά στην περιοχή της Λαμίας, ο Πόνσε πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Κοσέλεφ για το 0-2.

Η Λαμία βρήκε την πρώτη της τελική στο παιχνίδι στο 81ο λεπτό με τον Σλίβκα να κάνει το παράλληλο γύρισμα και τον Κοντονίκο με προβολή να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Η ΑΕΚ έφτασε σε τρίτο γκολ στο 88′. Και όχι απλά γκολ, γκολάρα! Ο Λιβάι Γκαρσία έπιασε τρομερό σουτ από τα 35 μέτρα με τη μπάλα να καρφώνεται στο παραθυράκι του Κοσέλεφ.

Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο βρήκε και δεύτερο γκολ στο 93′, όταν μπήκε ωραία στην περιοχή, ξεπέρασε τους αντιπάλους του και με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-4.

Οι συνθέσεις:

Λαμία: Κοσέλεφ, Σιμόν, Κορνέζος, Τζανετόπουλος (87′ λ.τρ. Γιαννούτσος), Σίντκλεϊ (73′ Σαντάνα), Νούνιεζ, Στάνκο (73′ Κοντονίκος), Τζανδάρης (58′ λ.τρ. Τσούκαλος), Αμαράλ, Σλίβκα, Μάλτσι (73′ Λέικ).
ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (78′ Λιούμπιτσιτς), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι, Ελίασον (82′ Χατζισαφί), Γιόνσον, Πινέδα (82′ Σιντιμπέ), Μάνταλος (78′ Λιβάι Γκαρσία), Πόνσε (82′ Αραούχο).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.