Η προϊστορία των ντέρμπι «αιωνίων» στα πλέι-οφ

«Αιώνιο» ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» την πρώτη αγωνιστική των πλέι-οφ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν για ένατη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Πρεμιέρα στα πλέι-οφ με ντέρμπι «αιωνίων» στο «Γ. Καραϊσκάκης» μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού την Κυριακή (10/03, 20:30, MC Novasports.gr).

Οι «ερυθρόλευκοι» του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ «έκλεισαν» την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με εμφατική νίκη επί του Βόλου (3-0). «Σκαρφάλωσαν» στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο -3 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ (60β.)

Οι «πρασίνοι» του Φατίχ Τερίμ «στραβοπάτησαν» στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ (2-2), οι «ομιλήτες» στέρησαν δύο πολύτιμους βαθμούς από τον Παναθηναϊκό για τη «μάχη» του τίτλου. Το «τριφύλλι» υποχώρησε στην τέταρτη θέση με 56 βαθμούς.

Με βάση την προϊστορία οι δύο ομάδων έχουν αναμετρηθεί οκτώ φόρες στο παρελθόν για το μίνι – πρωτάθλημα της Super League. O Ολυμπιακός μετρά τέσσερις νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό, ενώ οι «πράσινοι» τρεις. Μόλις μία φορά στα πλέι-οφ οι «αιώνοι» κόλλησαν στο…μηδέν.

21 Ιουνίου 2020, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: 3-0

Ο Ολυμπιακός άνοιξε νωρίς το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με τον Γκιλιέρμε, ενώ ο Ελ Αραμπί στο 21′ έστειλε τους Πειραιώτες στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων. Την «υπόθεση» νίκη «καθάρισε» στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καφού.

5 Ιουλίου 2020, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 0-0

Παιχνίδι χωρίς νικητή στο ΟΑΚΑ, αλλά με σωτήρια επέμβαση του Διούδη από τη βούλα σε πέναλτι του Βαλμπουενά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

11 Απριλίου 2021, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: 3-1

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο «Γ. Καραισκάκης» με πέναλτι του Μακέντα στο 31ο λεπτό. Ο Χασάν «απάντησε» στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ της ισοπαλίας (1-1). Στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το προβάδισμα στο ματς με τον Χασάν στο 72ο λεπτό, ενώ ο Μπρούμα στο 90+7′ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

16 Απριλίου 2021, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 1-4

Φανταστικό παιχνίδι στη Λεωφόρο στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μασούρας σε διάστημα πέντε λεπτών (7′, 12′), πέτυχε δύο γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι στο 17ο λεπτό αλλά ο Βιγιαφάνιες δεν νίκησε τον Σα, καθώς ο Πορτογάλος γκολκίπερ κράτησε ανέπαφη την εστία του. Στο 38ο λεπτό ο Ελ Αραμπί έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο ματς για το 3-0, ενώ οι «πράσινοι» στο 53′ μείωσαν με τον Μαουρίσιο. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Μαροκινός επιθετικός στο 72ο λεπτό.

17 Απριλίου 2022, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 1-0

Πρώτη νίκη για τον Παναθηναϊκό στο μίνι-πρωτάθλημα της Super League με πρωταγωνιστή τον Αϊτόρ, ο οποίος στο 42ο λεπτό σημείωσε το μοναδικό γκολ του ματς.

11 Μαΐου 2022, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: 1-2

Δύο γρήγορα γκολ των Παλάσιος (10′) και Σένκεφελντ (54′) στην αρχή κάθε ημιχρόνου «οδήγησαν» τον Παναθηναϊκό στη νίκη μέσα στην έδρα του «αιώνιου» αντίπαλου. Ο Ολυμπιακός μείωσε στο 71ο λεπτό με τον Τικίνιο.

9 Απριλίου 2023, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 2-0

Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο Σπόραρ άνοιξε το σκορ στο 28ο λεπτό, ενώ ο Ελ Αραμπί στο 36′ έστειλε κατά λάθος την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού.

8 Μαΐου 2023, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0

Ο «πληγωμένος» από τον κορωνοϊό Παναθηναϊκό παρατάχθηκε στην έδρα του Ολυμπιακού και με γκολ του Ρέαμπτσιουκ στο 68ο λεπτό ο Μολβανός «στέρησε» τις πιθανότητες των «πρασίνων» για την κατάκτηση του τίτλου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.