Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2: “Ανατρεπτικός” Μεντιλίμπαρ – Aπολαυστικός Ελ Κααμπί (videos)

Νέα ανατροπή για τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά με 1-2 κόντρα στον Παναιτωλικό με πρωταγωνιστές τους Ελ Κααμπί και Μαρτίνς. Το γκολ του Παναιτωλικού ο Ντουάρτε!

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα απ’ το Αγρίνιο επικρατώντας 1-2 του Παναιτωλικού για την 25η αγωνιστική της Super League. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ανατροπή στο πρωτάθλημα για τους Πειραιώτες, μετά από εκείνη εντός έδρας επί του Αστέρα Τρίπολης. Σκόρερ οι Τορεχόν (αυτ. 72′), Ελ Κααμπί (79′) και Ντουάρτε (33′).

Πως ξεκίνησαν

Ο Γιάννης Πετράκης έπαιξε με τριάδα στην άμυνα, μπροστά απ’ τον Τσάβες. Οι Ταμπίτζε, Μαλής και Οικονόμου συνεργάστηκαν, ενώ στις πλυρές δεξιά βρέθηκε ο Μαυρίας και αριστερά ο Χατζηθεοδωρίδης. Στη μεσαία γραμμή δραστηριοποιήθηκαν οι Μπουζούκης, Φεντερίκο Ντουάρτε και Πέρεθ, ενώ προωθημένοι ήταν οι Καρέλης και Ντίαζ.

O Xoσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε άμυνα με αρκετές αλλαγές. Ο Πασχαλάκης βρέθηκε στο τέρμα, οι Κίνι δεξιά και Ορτέγκα αριστερά, ενώ στο κέντρο της άμυνας οι Βέζο και Ρέτσος στην πρώτη μεταξύ τους συνεργασία. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ιμπόρα και Τσικίνιο, οι Ποντένσε και Καμπράλ έπαιξαν στις πλευρές, ενώ οι Ελ Κααμπί και Μασούρας ήταν προωθημένοι.

Πριν το ξεκίνημα του ματς ελευθερώθηκαν συμβολικά 57 μπαλόνια στον ουρανό του Αγρινίου στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, υπό τον ήχο της “Κοιλάδας των Τεμπών” του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Σφυροκόπημα Ολυμπιακού χωρίς αποτέλεσμα!

Ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι στο ματς, καταφέρνοντας να κερδίσει την κατοχή της μπάλας και αρκετά μέτρα ψηλά στο γήπεδο του Παναιτωλικού. Η πρώτη σημαντική ευκαιρία ήρθε στο 19′. Ο Γιώργος Μασούρας βρέθηκε στην περιοχή ύστερα από κάθετη του Ελ Κααμπί και από αριστερή θέση έπιασε διαγώνιο συρτό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ!

Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να πιέζουν βγάζοντας ενέργεια με μια αρκετά δυναμική ενδεκάδα. Στο 23′ οι Πειραιώτες έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ. Ο Ορτέγκα κινήθηκε εκρηκτικά από αριστερά, συνέκλινε και σούταρε. Η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στο ημικύκλιο της περιοχής, απ’ όπου ο Καμπράλ έπιασε το σουτ. Η μπάλα πέρασε λίγο άουτ!

Στο ημίωρο ο Ολυμπιακός είχε ακόμα μια σημαντική στιγμή με τον Ιμπόρα ο οποίος έκανε ωραία κίνηση “box2box”, ωστόσο δεν βρήκε δίκτυα. Ο Ελ Κααμπί πάσαρε με το κεφάλι στον Ιμπόρα, ο οποίος έπιασε το βολέ, αλλά ο Τσάβες έδιωξε σε κόρνερ!

Ο Παναιτωλικός τιμώρησε την αστοχία του Ολυμπιακού

Μια στιγμή απροσεξίας απ’ την άμυνα του Ολυμπιακού ήταν αρκετή για τη μοναδική ευκαιρία του Παναιτωλικού στο πρώτο μέρος, που ήταν όμως αρκετή για τη “ζημιά”. Ο Ντουάρτε πήρε την μπάλα από τα δεξιά, συνέκλινε και πάσαρε στον Ντίας, ο οποίος τον εμπιστεύθηκε ξανα. Ο Ντουάρτε βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη και σούταρε δυνατά για το 1-0! Ο Καρέλης δεν ξέχασε τα θύματα των Τεμπών και αποκάλυψε την ημερομηνία “28/2” στην εσωτερική του μπλούζα.

Δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια ο Μεντιλίμπαρ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είδε πως η ομάδα του ήταν μπλοκαρισμένη στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και φρόντισε να αλλάξει πρόσωπα. Στο 53′ Οι παίκτες του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν για ανατροπή του Καμπράλ από τον Οικονόμου εντός περιοχής, αλλά τόσο ο διαιτητής, όσο και ο VAR είπαν να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 59′ Έσε, Γιόβετιτς και Μαρτίνς μπήκαν στο ματς αντί των Μασούρα, Καμπράλ και Ιμπόρα. Ο Πετράκης απάντησε με την είσοδο των Σεγκέλια (61′), Τσιγγάρα (61′), Στάγιτς (67′), Σίλβα (67′) και Τορεχόν (70′)! Ο τελευταίος ήταν και ο άτυχος των “κιτρινομπλέ” καθώς δύο λεπτά αργότερα έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του. Ο Ζέλσον Μάρτινς εκμεταλλεύθηκε ιδανικά το κενό στην άμυνα του Παναιτωλικού από δεξιά μετά από πάσα του Τσικίνιο και με δυνατό γύρισμα, ανάγκασε τον Τορεχόν να στείλει την μπάλα στα δίκτυα του Παναιτωλικού για το 1-1!

Έχει Ελ Κααμπί, έχει… ανατροπή!

Ο Ολυμπιακός επέμεινε και τα κατάφερε στο 79′! Ο Ελ Κααμπί εκμεταλλεύθηκε το λάθος στην άμυνα του Παναιτωλικού απ’ τον Μαλή και βγήκε απέναντι απ’ τον Τσάβες. Ο Μαροκινός φορ άνοιξε το κοντρόλ και τσίμπησε προ του πορτιέρε του Παναιτωλικού για να τον αποφύγει. Από πλάγια θέση πλάσαρε για το 1-2 του Ολυμπιακού! Ο Στάγιτς δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα, παρά την υπερπροσπάθεια.

Στο 81′ ο Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος είχε δώσει πνοή στον Ολυμπιακό και συμμετείχε απποφασιστικά στην ισοφάριση ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε απ’ τον Αλεξανδρόπουλο. Το κοινό χειροκρότησε τον Πορτογάλο. Στις καθυστερήσεις ο Πασχαλάκης προχώρησε σε εκπληκτική επέμβαση σε απευθείας φάουλ του Πέρες διατηρώντας ουσιαστικά το 1-2! Αυτή ήταν η τελευταία φάση του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να φεύγει με ένα πολύτιμο τρίποντο απ’ το Αγρίνιο.

Ο Ολυμπιακός την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας θα συναντήσει στο Φάληρο τον Βόλο, ενώ ο Παναιτωλικός θα αγωνιστεί κόντρα στην Κηφισιά, στο γήπεδο της Καισαριανής.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.