Ολυμπιακός – Αστέρας Τρ. 2-1: “Χρυσό” τρίποντο με… Ελ – ανατροπή!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε αγχωτικά του Αστέρα Τρίπολης με 2-1 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί των δύο γκολ 79' (πεν.), 87'. Σκόρερ του Αστέρα ο Γιαμπλόνσκι (45').

Ο Ολυμπιακός ήταν κουρασμένος και αλλαγμένος, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη 2-1 επί του μαχητικού Αστέρα Τρίπολης με ανατροπή για την 24η αγωνιστική της Super League. Σκόραρε δις ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί 79′ (πεν.), 87′. Σκόρερ του Αστέρα ο Γιαμπλόνσκι (45′).

Πως ξεκίνησαν

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές εξαιτίας των συνεχόμενων παιχνιδιών και επέλεξε να ξεκινήσει με τον Πασχαλάκη κάτω απ’ την εστία, στα αριστερά της άμυνας ήταν ο Ρίτσαρντς και δεξιά ο Ροντινέι, ενώ στο κέντρο ο Κάρμο και ο Μπιανκόν. Τριάδα στο κέντρο ήταν οι Έσε, Ιμπόρα και μπροστά τους ο Όρτα, ενώ μεσοεπιθετικά στάθηκαν οι Καμπράλ, Φορτούνης και Ναβάρο.

Ο Μίλαν Ράσταβατς επέλεξε τον Τσιφτσή για το τέρμα και άμυνα με τους Καρμόνα, Ατιένθα, Χριστόπουλο και Χουχούμη. Γιαμπλόνσκι και Αλάγκμπε ήταν τα αμυντικά χαφ, ενώ Ρεγκίς, Ζουγλής και Σίτο πήραν θέσεις πίσω απ΄τον Μάντζη.

“Ψαχνόταν” ο Ολυμπιακός προς όφελος του Αστέρα!

Ο Ολυμπιακός φάνηκε επηρεασμένος απ’ τις πολλές αλλαγές και δεν κατάφερε να πιάσει υψηλό ρυθμό στο ξεκίνημα του ματς. Ο Αστέρας αρκέστηκε στο να περιμένει τους Πειραιώτες, πριν αποφασίσει, απ΄τα μέσα του ημιχρόνου να δοκιμάσει την τύχη του και στο δημιουργικό σκέλος. Στο 6′ ο Φορτούνης σέντραρε από αριστερά, ο Ισπανός κατέβασε την μπάλα με το στήθος και σούταρε. Η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά ως offside. Ο Ναβάρο ήταν γενικά μέσα στις φάσεις, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίκτυα. Στο 17′ο Έσε κυκλοφόρησε δεξιά την μπάλα προς τον Ροντινέι, εκείνος σέντραρε προς την περιοχή και ο Ναβάρο έπιασε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε! Ο Τζοβάνε Καμπράλ στην πρώτη του εμφάνιση στο αρχικό σχήμα, είχε δύο καλές στιγμές, ωστόσο δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Τσιφτσή. Στο 19′ ο μέσος απ’ το Πράσινο Ακρωτήρι δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Τσιφτσής δεν αιφνιδιάστηκε! Στο 22′ σούταρε με δύναμη αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι!

Οι Αρκάδες πάτησαν καλύτερα και σκόραραν

Στο ημίωρο ο Αστέρας Τρίπολης ξεδίπλωσε την πρώτη του αντεπίθεση χωρίς αποτέλεσμα. Ο Ζουγλής πέρασε με εκπληκτική “ποδιά” τον Κάρμο, αλλά στη συνέχεια ο νεαρός μέσος βιάστηκε και ο Μπιανκόν έκοψε την μπαλιά του. Στο 32′ ο Φορτούνης έπιασε καλό σουτ μέσα απ’ την περιοχή και δεξιά, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε δίπλα απ’ το δεξί δοκάρι του Τσιφτσή! Οκτώ λεπτά αργότερα ο Ρεγκίς εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Χριστόπουλος στο δεύτερο δοκάρι έκανε κεφαλιά πάσα στον Γιαμπλόνσκι, ο οποίος με προβολή προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Ολυμπιακού, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε και στη συνέχεια ο Κάρμο απομάκρυνε. Στο 43′ ο Φορτούνης σέντραρε από δεξιά, ο Ναβάρο έπιασε το βολέ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ιμπόρα και κατέληξε στα δίκτυα. Ο Φωτιάς ακύρωσε το γκολ. Η ομάδα του Ράσταβας έφτασε στο γκολ στο φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Ρεγκίς έκανε το γέμισμα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Γιαμπλόνσκι πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Στο 45+2′ ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ απ’ τον άξονα, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Τα άλλαξε όλα για το γκολ ο Μεντιλίμπαρ

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο τεχνικός του Ολυμπιακού προχώρησε σε τριπλή αλλαγή. Τσικίνιο, Βέζο, Ποντένσε στο ματς, αντί των Μπιανκόν, Έσε και Καμπράλ. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 49. Ο Ναβάρο έπιασε την κεφαλιά απ’ τη σέντρα του Ροντινέι, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 53′ ο Φορτούνης εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ απ’ τον άξονα, η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 57′ ο Ιμπόρα αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Ελ Κααμπί, ο οποίος έπαιξε ως δίδυμο με τον Ναβάρο στην κορυφή.

Σφυροκόπημα μέχρι την ισοφάριση!

Ο Ολυμπιακός άλλαξε προς το καλύτερο και είχε σειρά χαμένων ευκαιριών. Στο 63′ ο Φορτούνης συνεργάστηκε ωραία στον άξονα με τον Ποντένσε, ο Πορτογάλος βρήκε χώρο και σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Τσιφτσή! Πέντε λεπτά αργότερα ο Βέζο γέμισε στην περιοχή, ο οποίο Ναβάρο έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Τσιφτσής μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 71′ ο Ράσταβατς προχώρησε σε αλλαγές. Παλάσιος και Γκος πήραν τις θέσεις των Ζουγλή και Γιαμπλόνσκι. Στο 72′ μετά από πολύ ωραία συνεργασία του Φορτούνη με τον Τσικίνιο, ο Πορτογάλος πέρασε στον Ροντινέι, που έκανε το σουτ, αλλά ο Τσιφτσής απέκρουσε και κράτησε το μηδέν. Ένα λέπτό αργότερα ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ ο επόπτης έχει υποδείξει σε θέση οφσάιντ τον Μαροκινό κάτι που όπως φάνηκε από το ριπλέι το έκανε λανθασμένα. Στο 76′ ο Ποντένσε μπήκε στην περιοχή από αριστερά και βρέθηκεστο έδαφος από μαρκάρισμα του Καρμόνα. “Παίζετε” έδειξε ο Φωτιάς! Στη συνέχεια της φάσης ο Φορτούνης έπιασε το σουτ, ο Τσιφτσης απέκρουσε και ο Ελ Κααμπί σκόραρε από κοντα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στη συνέχεια ο Φωτιάς σε συννενόηση με τον VAR είδε ξανά τη φάση του Ποντένσε και έδειξε τη “λευκή βούλα”. Ο Ελ Κααμπί σκόραρε ξανά και το ματς ήρθε σε ισορροπία.

Το γύρισε ο Ελ Κααμπί!

Ο Ολυμπιακός “λυτρώθηκε” στο 88′ με τον αρχισκόρερ του, Αγιούμπ Ελ Κααμπί! Ο Ποντένσε έβγαλε τρομερό τακουνάκι από αριστερά στον Όρτα, ο οποίος πάσαρε παράλληλα και ο Ελ Κααμπί με πλασέ έγραψε το 2-1! Τα 12 γκολ έφτασε στο πρωτάθλημα ο Μαροκινός και 19 στο σύνολο. Στο 90+3΄ ο Γιόβετιτς δοκίμασε το πλασέ, η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσιφτσή. Στο 90+8′ ήρθε ακόμα μια καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό με τον Ποντένσε να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά, αλλά ο Τσιφτσής εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ. Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος και ο Ολυμπιακός πήρε το τρίποντο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος με δύο γκολ υπέγραψε την ανατροπή του σκορ! Στους 50 βαθμούς έφτασε ο Ολυμπιακός μετά από 24 ματς, στους 30 έμεινε ο Αστέρας!

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης – Ροντινέι, Μπιανκόν (46’ Βέζο), Κάρμο, Ρίτσαρντς – Ιμπόρα (57’ Ελ Κααμπί), Έσε (46’ Τσικίνιο), Όρτα – Φορτούνης, Καμπράλ (46’ Ποντένσε), Ναβάρο (79’ Ελ Κααμπί)Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής – Καρμόνα, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Χουχούμης (90’ Άλβαρες) – Αλάγκμπε, Γιαμπλόνσκι (71’ Γκος), Σίτο (59’ Καλτσάς), Κρεσπί, Ζουγλής (71’ Παλάσιος) – Μάντζης (59’ Μιριτέλο).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.