ΠΑΟΚ: Η κατάρα των πέναλτι τον χτύπησε ξανά… (video)

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να ξεχάσει οδυνηρούς αποκλεισμούς του παρελθόντος στα πέναλτι σε Ελλάδα και Ευρώπη, όμως, έζησε ξανά τον εφιάλτη χθες (21/2) βράδυ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Τον εφιάλτη του αποκλεισμού στη διαδικασία των πέναλτι, σε ελληνική ή/και ευρωπαϊκή διοργάνωση, έζησε ξανά ο ΠΑΟΚ χθες (21/2) βράδυ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου ηττήθηκε 6-5 από τον Παναθηναϊκό στις εκτελέσεις από την άσπρη βούλα, ενώ είχε επικρατήσει με σκορ 1-2 στο τέλος και της παράτασης, χάνοντας εκεί την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου με γκολ-buzzer beater του Δημήτρη Λημνιού για τους “πράσινους”!

Οι “ασπρόμαυροι”, κυρίως στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεν τα πάνε καλά με τη συγκεκριμένη διαδικασία. Εκεί έχουν μετρήσει τέσσερις τέτοιους αποκλεισμούς, σε αγώνες που θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει (κατάτι, τουλάχιστον) τον ρου της ιστορίας τους. Και στην Ελλάδα, όμως, στο Κύπελλο, έχουν άλλον έναν τέτοιο αποκλεισμό, τον οποίο δεν θέλουν να θυμούνται καν.

Ξεκινώντας από τον τελευταίο, αυτός σημειώθηκε τη σεζόν 2005-2006 στην αναμέτρηση με τον Αγροτικό Αστέρα, ομάδα Γ’ Εθνικής τότε, για τους “32” του θεσμού. Ο αγώνας τελείωσε με σκορ 1-1 και στα πέναλτι οι “ασπρόμαυροι” ηττήθηκαν με σκορ 5-4, σε ένα ανεπανάληπτο στραπάτσο.

Στην Ευρώπη οι αποκλεισμοί στα πέναλτι δεν ήταν τέτοιου τύπου. Ήρθαν από σπουδαίες ομάδες, σε βραδιές που ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κάνει βήματα μπροστά ως οργανισμός. Η αρχή έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1981, όταν οι “ασπρόμαυροι” ηττήθηκαν στη διαδικασία με σκορ 4-5 στην Τούμπα από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, στη διοργάνωση του Κυπέλλου Κυπελλούχων, στον Α’ γύρο. Τα δύο παιχνίδια, εκτός κι εντός έδρας κατά σειρά, είχαν λήξει με σκορ 2-0 για τον εκάστοτε γηπεδούχο.

Ο δεύτερος αποκλεισμός ήταν ακόμη πιο οδυνηρός, καθώς απέναντι στον ΠΑΟΚ ήταν ένα μεγαθήριο, η Μπάγερν Μονάχου. Τα δύο παιχνίδια στην Τούμπα και στο Μονάχο τελείωσαν χωρίς γκολ (0-0), ο επαναληπτικός πήγε στα πέναλτι κι εκεί οι “ασπρόμαυροι” ηττήθηκαν με σκορ 9-8, χάνοντας την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA. Ο Αουγκεντάλερ, με εντολή του διαιτητή, είχε εκτελέσει τρεις φορές το δικό του πέναλτι για να σκοράρει απέναντι στον Μλάντεν Φορτούλα, ο οποίος είχε αποκρούσει τα πρώτα δύο, και να κρατήσει όρθια την Μπάγερν στη διαδικασία.

Στις 3 Οκτωβρίου του 1990, για τον 2ο γύρο του Κυπέλλου UEFA και πάλι, ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη Σεβίλλη στην Τούμπα, γνωρίζοντας στη διαδικασία την ήττα με σκορ 3-4. Και τα δύο παιχνίδια, στην Ισπανία και τη Θεσσαλονίκη κατά σειρά, είχαν τελειώσει χωρίς γκολ (0-0).

Εννιά χρόνια αργότερα, στις 4 Νοεμβρίου του 1999, και πάλι για τον 2ο γύρο του Κυπέλλου UEFA, ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Μπενφίκα στη διαδικασία των πέναλτι. Οι Πορτογάλοι είχαν νικήσει στην Τούμπα με σκορ 1-2, ο ΠΑΟΚ επικράτησε στο Ντα Λουζ με το ίδιο σκορ και οι “ασπρόμαυροι” έχασαν την πρόκριση από την άσπρη βούλα, καθώς ηττήθηκαν με σκορ 4-1.

Τώρα για τον ΠΑΟΚ ήρθε αυτός ο αποκλεισμός από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό, μετά από μια αναμέτρηση που θα μνημονεύεται για χρόνια. Οι “ασπρόμαυροι” είχαν την ευκαιρία να φύγουν με το εισιτήριο στο τέλος της παράτασης, ακριβώς εκεί, όμως, το έχασαν, ενώ στα πέναλτι είχαν τρεις φορές την ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση και τις κλότσησαν όλες…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.