Αλμέιδα: “Πίεση, πίεση και ταχύτητα”

Με ένα παιχνίδι την εβδομάδα πλέον στο πρόγραμμα της ΑΕΚ, οι προπονήσεις στα Σπάτα έχουν γίνει ακόμα πιο απαιτητικές με τον Ματίας Αλμέιδα να μην αφήνει τίποτα στην τύχη του.

Ιδιαίτερα απαιτητικό ήταν το πρόγραμμα προπόνησης την Τετάρτη για τους παίκτες της ΑΕΚ, με τον Ματίας Αλμέιδα να δίνει συνεχώς εντολές για ασφυκτικό πρέσινγκ, αλλά και σωστή ανάπτυξη από πίσω, σε μια άσκηση στην οποία αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος.

Ο Ματίας Αλμέιδα εστίασε σε μια άσκηση στο μισό γήπεδο που περιελάμβανε τρία κομμάτια: ανάπτυξη παιχνιδιού “χτίζοντας” από πίσω, πρέσινγκ και τελειώματα φάσεων με τη συμμετοχή δύο επτάδων.

Ο Αργεντινός προπονητής παρακολουθούσε την εκτέλεση της άσκησης από πολύ κοντά και ζητώντας πίεση και ένταση, τα οποία αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας του, καθώς ήθελε να βλέπει από την ομάδα των αμυνόμενων ασφυκτικό πρέσινγκ από τη στιγμή που ο γκολκίπερ, είτε ο Στάνκοβιτς, είτε ο Αθανασιάδης, έκαναν την πρώτη πάσα. «Πίεση, πίεση, πάνω και κοντά στον παίκτη», φώναζε συνεχώς ο “Πελάδο“.

«Θέλω ταχύτητα” τόνιζε ο Αλμέιδα, τόσο στους παίκτες που αμύνονταν για να πρεσάρουν άμεσα, όσο και σε αυτούς που επιχειρούσαν το build up προκειμένου να σπάσουν την πίεση, ενώ όταν η ομάδα ήταν σε φάση ανάπτυξης ήθελε να να έχουν σωστές κινήσεις ώστε να βγάλουν πιο εύκολα την μπάλα μπροστά: «Οργανωνόμαστε, παίρνουμε τις θέσεις μας και ανοίγουμε».

Όταν το πρέσινγκ «έσπαγε» τότε είτε προέκυπτε επίθεση από τον άξονα και τελείωμα της φάσης, είτε ανάπτυξη από τα πλάγια, με τον Αλμέιδα να ζητάει καλά γυρίσματα μέσα στην περιοχή.

Ο Αλμέιδα στο τέλος της προπόνησης είχε συνομιλία για μερικά λεπτά με τον Σέρχιο Αραούχο, τη στιγμή που ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έκανε συντηρητικό πρόγραμμα λόγω των ενοχλήσεων, είχε βγει για χαλαρό τρέξιμο, ενώ ο Πήλιος συνέχιζε ασκήσεις στα τελειώματα με εκτελέσεις πέναλτι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.