Ολυμπιακός: Ο “δουλευταράς” Ερνάντες και το όνειρο της Ευρώπης (videos)

O Γκαστόν Ερνάντες θα είναι η πρώτη προσθήκη του Ολυμπιακού στα "μετόπισθεν" στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Το προφίλ του 26χρονου Αργεντινού, το όνειρο της Ευρώπης, ο άνθρωπος - κλειδί στην καριέρα του.

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από έναν παίκτη ποιότητας, ο οποίος θα πάρει θέση στο κέντρο της άμυνας. Η φετινή σεζόν έχει εξελιχθεί στραβά και ανάποδα στην κατάρτιση του υποσυνόλου που διεκδικεί θέσεις στα “μετόπισθεν”. Ο Φρέιρε δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τους τραυματισμούς του, ενώ και ο Πορόσο έχει μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης απ’ τις 5 Νοεμβρίου, αν και έδειχνε να βρίσκει σταδιακά αγωνιστικό ρυθμό. Ο Παναγιώτης Ρέτσος (2.200 λ.σ.) και ο Ανδρέας Ντόη (1.606′ λ.σ.) είναι οι δύο παίκτες που έχουν αγωνιστεί περισσότερο στο κέντρο της άμυνας, ενώ ακολουθεί και ο Ζουλιέν Μπιανκόν (554 λ.σ). Ο Γκαστόν Ερνάντες θα μπει στο αεροπλάνο για το πρώτο υπερατλαντικό ταξίδι της καριέρας του, όχι ως μια επιλογή δεύτερης ή τρίτης γραμμής, αλλά σαν ένας παίκτης ο οποίος θα διεκδικήσει άμεσα θέση στο αρχικό σχήμα.

Το heat map του 2023 για τον Ερνάντες.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας

Ο Ερνάντες γιόρτασε στις 19 Ιανουαρίου τα 26α του γενέθλια και πιθανότατα έκανε πρόποση και για την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία της καριέρας του μέχρι στιγμής, η οποία άγγιξε τα 4,5 εκ. ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο Ολυμπιακός θ’ αποκτήσει το 85% του “Bebo” έναντι 3,5 εκ. ευρώ, ενώ η Σαν Λορέντσο θα διατηρήσει το 15% του ποδοσφαιριστή. Αν ο Ερνάντες βρει τον χώρο του στους Πειραιώτες και ξεπεράσει τα 30 ματς μέσα στη χρονιά ο Ολυμπιακός θα βγάλει απ’ το ταμείο του επιπλέον 300.000 δολάρια, ενώ όσο ανεβαίνουν οι συμμετοχές του η Σαν Λορέντσο έχει εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα, βάσει συγκεκριμένης ρήτρας. Μάλιστα ο αργεντίνικος σύλλογος πείστηκε να παραχωρήσει τον κεντρικό της αμυντικό, ωστόσο θα έχει λόγο σε πιθανή πώληση του Ερνάντες, ενώ αν μετακινηθεί στη Νότιγχαμ Φόρεστ, οι “άγιοι” θα εισπράξουν ένα εκατομμύριο ευρώ!

Το στιλ παιχνιδιού

Ο Γκαστόν Ερνάντες είναι ένας απ΄τους πιο “κοντρολαρισμένους” αμυντικούς της Αργεντινής αυτή τη στιγμή, έχοντας εξαιρετική σχέση με την μπάλα στα πόδια, σιγουριά στις μεταβιβάσεις του και καλά ποσοστά στις μονομαχίες στο έδαφος και στον αέρα. Σκοράρει σπάνια, αλλά ο Ολυμπιακός δεν ψάχνει από εκείνον το γκολ. Τη φετινή χρονιά κάλυψε το αριστερό άκρο της αμυντικής τριπλέτας της Σαν Λορέντσο και όπως φαίνεται στο συνολικό heat map της χρονιάς που πέρασε στην Αργεντινή, έκανε πολλή δουλειά και στη μεσαία γραμμή, δίνοντας βοήθειες μέχρι και τις παρυφές της απέναντι μεγάλης περιοχής. Το στοίχημα για τον δεξιοπόδαρο Φερνάντες είναι να προσαρμοστεί άμεσα σε σχήμα με δύο. Σε ό,τι αφορά τους αριθμούς τα ποσοστά του σε εύστοχες μεταβιβάσεις ήταν εξαιρετικά τη χρονιά που έφυγε φτάνοντας στο 82%. Είχε κατά Μ.Ο 4 κερδισμένες μονομαχίες ανα παιχνίδι, 4.5 ανακτήσεις μπάλας και 3.5 κοψίματα. Να σημειώσουμε πως η ομάδα του ήταν η κορυφαία στο πρωτάθλημα σε απαραβίαστες εστίες με 17! Πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος χαρακτηρίζεται για τα “ωμά” ποιοτικά αμυντικά του χαρακτηριστικά, κάτι που χρειάζεται σε μεγάλο βαθμό ο Ολυμπιακός τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ο τραυματισμός και η “αναγέννηση”

Μπορεί αυτή τη στιγμή όλα να κυλούν “ρολόι” για τον Ερνάντες, καθώς πραγματοποιεί το πολυπόθητο ταξίδι για την Ευρώπη, ωστόσο ο 26χρονος αμυντικός δούλεψε πολύ σκληρά την τελευταία διετία για να τα καταφέρει. Τα πράγματα δεν ήταν απλά, καθώς υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο τον Απρίλιο του 2021 μένοντας εκτός δράσης μέχρι τον Απρίλιο του 2022! Ο άνθρωπος που πίστεψε στο ταλέντο του και εκτίμησε τη σκληρή δουλειά κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας του ήταν ο τωρινός προπονητής της Σαν Λορέντσο, Ρούμπεν Νταρίο Ινσούα, ο οποίος τον έκανε ξανά βασικό με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί η αυτοπεποίθηση του. Στις 16 Αυγούστου 2022 πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη Σαν Λορέντσο σε ένα ματς κόντρα στην Πλατένσε και αυτή ήταν η μέρα που ουσιαστικά άφησε πίσω του και τυπικά τον τραυματισμό και τη δύσκολη διετία αποθερεπείας και επανεκκίνησης.

Ο Ολυμπιακός αποκτά έναν απ’ τους πλέον ποιοτικούς αμυντικούς του πρωταθλήματος της Αργεντινής, όντας επίμονος καθώς μετά την απόρριψη του καλοκαιριού, επέστρεψε με νέα πρόταση, βρίσκοντας τη Σαν Λορέντσο σε αγωνιστική αδράνεια. Όλα ήταν πιο εύκολα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και ο Ερνάντες θα συναντήσει σύντομα τον συμπατριώτη του Φρανσίσκο Ορτέγκα, στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.