ΠΑΣ Γιάννινα – Πανσερραϊκός 0-2: Τον λένε…Μπετανγκόλ! (highlights)

Ο Πανσερραϊκός χόρευε στη βροχή των Ιωαννίνων για ένα ημίχρονο και πέρασε από τους Ζωσιμάδες με δύο γκολ του εκπληκτικού Ισπανού, Χεφτέ Μπετανκόρ!

Ο 30χρονος, που αφίχθη στις Σέρρες πριν μερικές εβδομάδες, από τη ρουμανική Κλουζ, έφτασε τα τρία τέρματα σε ισάριθμες συμμετοχές πρωταθλήματος με τα «λιοντάρια», έχοντας χρειαστεί μόλις έξι τελικές!

Με τα δύο δικά του γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και έμεινε αήττητη τρίτη σερί αγωνιστική, ενώ κράτησε ανέπαφη την εστία της για μόλις τρίτη φορά φέτος, παίζοντας με τρεις στόπερ για δεύτερο ματς στη σεζόν.

Ο ΠΑΣ, σχεδόν ακίνδυνος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, υπέστη αντίθετα δεύτερη σερί ήττα και έχει μόλις ένα τρίποντο σε 18 αγωνιστικές.

Απόλυτος κυρίαρχος!

Ο Πανσερραϊκός ήταν απόλυτα κυρίαρχος στο α’ μέρος και δίκαια πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Με κατοχή μπάλας, πίεση ψηλά και τους Στάικο, Τομάς και Μπετανκόρ σε μεγάλα κέφια, η ομάδα του Γκαρσία δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους.

Μόλις στο 11′, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, όταν ο Στάικος βρέθηκε εκτός περιοχής με χώρο από αριστερά, έκανε το σουτ, ο Κλέιμαν έκανε μεγάλη επέμβαση, η μπάλα βρήκε όμως στη συνέχεια στο δοκάρι και ο Μπετανκόρ πήρε την επαναφορά, για να γράψει το 0-1!

Στο 16′, οι Σερραίοι έκαναν και το 0-2, όταν ο Τομάς με εκπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, βρήκε τον Μπετανκόρ, ο Κλέιμαν βγήκε μακριά από την περιοχή του για να τον κόψει, αλλά ο Ισπανός τον απέφυγε κι αυτόν για να κάνει το 0-2, παρά την προσπάθεια του Παντελάκη!

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να αντιδράσει, με επιθέσεις κυρίως από δεξιά με τον Σόρια, αλλά δεν μπορούσε να κάνει σημαντικές τελικές.

Αντίθετα, ο Πανσερραϊκός είχε ευκαιρίες και γι’ άλλα γκολ. Στο 31′, ο Μπετανκόρ βρέθηκε στην περιοχή από δεξιά, προσποιήθηκε και έφερε την μπάλα στο αριστερό, όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Τομάς από σχεδόν το ίδιο σημείο, έκανε φαλτσαριστό σουτ, όμως ο Κλέιμαν με εκτίναξη έδιωξε σε κόρνερ.

Προσπάθησε ο ΠΑΣ, διαχείριση ο Πανσερραϊκός

Στο β’ ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε δυνατά, με τον Τζίμα να αντικαθιστά τον Μπατίστ και να έχει διπλή ευκαιρία στο 49ο λεπτό. Αρχικά, έκανε σουτ που έβγαλε ο Χοβάν, ενώ στη συνέχεια της φάσης, τη δεύτερη προσπάθειά του έσωσε ο Δεληγιαννίδης!

Οι γηπεδούχοι, με επιθετικές αλλαγές, προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι, όμως η ομάδα του Γκαρσία έκλεισε τους διαδρόμους κάνοντας διαχείριση και ψάχνοντας το γκολ στην αντεπίθεση.

Στο 79′, οι Ηπειρώτες έφτασαν πολύ κοντά στο 1-2, όταν μετά από φάση διαρκείας, ο Εραμούσπε κατέβασε για τον Μπαλάν στην περιοχή, ο Ρουμάνος σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Παντελάκης έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά!

Στο 85′ όμως, ο Πανσερραϊκός, στην πρώτη ευκαιρία του στο β’, έφτασε εξ’ ίσου κοντά στο 0-3, όταν ο Άλεξιτς (που είχε αντικαταστήσει τον Μπετανκόρ), με ωραία προσπάθεια βγήκε τετ-α-τετ με τον Κλέιμαν, που έσωσε όμως την εστία του.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 0-2

Stoiximan Super League 2023/24, 19η Aγωνιστική, Εθ. Στάδιο Ιωαννίνων

Γκολ: 11′, 16′ Μπετανκόρ
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Στάικος, Κορώνας
Kίτρινες: Εραμούσπε, Τζίνο, Τζίμας, Παμλίδης – Ουάρντα, Δεληγιαννίδης, Ντανκερλούι
Κόκκινες: –
ΠΑΣ Γιάννινα (Γρηγορίου:) Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης (60′ Κιάκος) – Παμλίδης, Τζίνο, Καραχάλιος (60′ Ρίνστρα), Ροσέρο (81′ Έφορντ) – Μπαπτίστ (46′ Τζίμας), Κόντε (60′ Μπαλάν).
Πανσερραϊκός (Γκαρσία): Xoβάν – Διαμαντής, Μπέργκστρεμ, Θυμιάνης – Ντανκερλούι (81′ Οικονόμου), Στάικος, Μορέιρα, Δεληγιαννίδης – Τομάς (90′ Μούργος), Ουάρντα (90′ Πεταυράκης), Μπετανκόρ (71′ Άλεξιτς).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.