ΑΕΚ-Βόλος 3-0: Επιστροφή με τριάρα και ωραία μπάλα (videos, pics)

Επιστροφή στις νίκες με ωραία μπάλα και τριάρα για την ΑΕΚ, η οποία στο πρώτο ματς του 2024 πήρε τη νίκη κόντρα στον Βόλο (3-0) με πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία.

Καλή χρονιά με τριάρα είπε στους φίλους της η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 30 του Βόλου στην “Αγιά Σοφιά” για την 16η αγωνιστική της Super League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ένωση, ο Λιβάι Γκαρσία ο οποίος πέτυχε τα δύο πρώτα τέρματα της ομάδας του για ν’ ανοίξει έτσι το δρόμο για τη νίκη που ήρθε σχετικά εύκολα κόντρα στην ομάδα του Άνχελ Λόπεθ.

Η ΑΕΚ βέβαια χρειάστηκε τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς, ο οποίος λίγο πριν φύγει το πρώτο μέρος έκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Το τρίτο γκολ της ΑΕΚ ήρθε από τον Νόρντιν Άμραμπατ στο 73′. Εξαιρετικός στο ντεμπούτο του ως βασικός με την ΑΕΚ ο Σταύρος Πήλιος.

Τα πλάνα των προπονητών

Με σημαντικές επιστροφές στο αρχικό σχήμα οι επιλογές του Ματίας Αλμέιδα στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ. Ο Στάνκοβιτς επέστρεψε μετά το ματς με την Μπράιτον, στην άμυνα οι Ρότα, Βίντα, Κάλενς και Πήλιος που έπαιξε για πρώτη φορά βασικός, αμυντικό χαφ ο Σιμάνσκι, δεξιά ο Ελίασον, αριστερά ο Γκατσίνοβιτς, στον άξονα ο Πινέδα και στην επίθεση οι Γκαρσία, Τσούμπερ.

Από την άλλη ο Άνχελ Λόπεθ ξεκίνησε το ματς με τον Κόστιτς στην εστία, τους Τάχατο, Ασλανίδη, Σιέλη και Μύγα στην άμυνα, Τρουιγιέ και Κόμπα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τους Άλχο και Ντέλετιτς στις δύο πλευρές και τους Μωραΐτη και Γκαρσία στην επίθεση.

Προβάδισμα με Λιβάι, τρομερός Στάνκοβιτς

Με τον Βόλο να πιέζει κάθε μπάλα και να δυσκολεύει την ανάπτυξη της ΑΕΚ κύλησε το πρώτο 20λεπτο στην “Αγιά Σοφιά”. Ο Λιβάι ήταν στενά μαρκαρισμένος, ο Πινέδα δεν έβρισκε χώρους, ο Τσούμπερ προσπαθούσε, αλλά η Ένωση δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία, ούτε φυσικά και οι φιλοξενούμενοι.

Στο 20′, η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Χουάν Γκαρσία πάνω στον Πήλιο, αλλά Περράκης και Μανούχος συμφώνησαν πως δεν υπήρχε παράβαση.

Πρώτη άξια λόγου αναφοράς στιγμή στο ματς στο 29′, με τον Γκατσίνοβιτς μέσα από την περιοχή να πιάνει “τσαφ” σε ωραία πάσα του Τσούμπερ και στην συνέχεια η κεφαλιά του Σέρβου ήταν εύκολη για τον Κόστιτς.

Τέταρτο γκολ του Λιβάι Γκαρσία στη Super League.

Τρία λεπτά μετά ήρθε το γκολ για την ΑΕΚ. Ο Γκατσίνοβιτς έκανε πανέξυπνη κάθετη για τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος αρχικά νικήθηκε από τα στόπερ του Βόλου, αλλά οι κόντρες τον ευνόησαν και είχε δεύτερη ευκαιρία για σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κόστιτς.

Στο 40′ ο Γκατσίνοβιτς λίγο έλειψε να πιστωθεί δεύτερη ασίστ, όταν από ωραία σέντρα του Σέρβου ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή με τη μπάλα να φεύγει εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Βόλου.

Τρία λεπτά μετά, ο Στάνκοβιτς έκανε τρομερή επέμβαση σε σουτ του Ντέλετιτς από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Αυστριακό να παραχωρεί κόρνερ και από την εκτέλεσή του ο Ασλανίδης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι με τον Στάνκοβιτς να κάνει νέα μεγάλη επέμβαση.

Τελευταία φάση στο ημίχρονο για την ΑΕΚ στο 44′, με τον Ορμπελίν Πινέδα να σουτάρει έξω από την περιοχή και τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Αρκετά δραστήριος ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στο Α’ ημίχρονο.

Γρήγορο 2-0 και μετά έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την ΑΕΚ να κερδίζει πέναλτι όταν από φάουλ του Ελίασον, ο Τρουϊγέ βρήκε τη μπάλα με το απλωμένο του χέρι, ο Περράκης ήλεγξε τη φάση μετά από την ενημέρωση του Μανούχου και έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ. Ο Λιβάι Γκαρσία εκτέλεσε και πέτυχε το 2-0.

Η ΑΕΚ μετά το δεύτερο γκολ έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, αναζητώντας τρίτο γκολ για να “καθαρίσει” το ματς, όμως στο 55′ ο Τσούμπερ μέσα από τη μικρή περιοχή σούταρε άουτ.

Στο 58′, ο Βόλος υπενθύμισε στην ΑΕΚ πως αν δεν προσέξει μπορεί να της κάνει τη ζημιά, καθώς μετά από κόρνερ του Γκαρσία, ο Ασλανίδης πήρε την κεφαλιά με τον Στάνκοβιτς να πέφτει και να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο 62′, οι “κιτρινόμαυροι” ‘άλλαξαν εξαιρετικά τη μπάλα, με τον Λιβάι Γκαρσία να βγάζει σε θέση βολής τον Γκατσίνοβιτς που σούταρε στην κίνηση, αλλά ο Κόστις έδιωξε με το δεξί του χέρι.

Η ΑΕΚ “κλείδωσε” τη νίκη στο 73′, όταν από εξαιρετική μπαλιά του Σιμάνσκι, ο Νόρντιν Άμραμπατ βρέθηκε απέναντι από τον Κόστιτς και με ωραίο πλασέ έκανε το 3-0.

Τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα κύλησαν δίχως κάτι το αξιόλογο.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Πήλιος, Κάλενς, Βίντα, Ρότα (75′ Πισάρο), Σιμάνσκι (75′ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον (63′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (63′ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (75′ Πόνσε).

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Τάχατος, Ασλανίδης, Σιέλης, Μύγας (70′ Λούνα), Τρουιγιέ, Άλχο (39′ Κίτσος), Ντέλετιτς, Κόμπα (70′ Μπερτόλιο), Μωραΐτης (83′ Καραγιάννης), Χουάν Γκαρσία (70′ Μεταξάς).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.