ΑΕΚ-Άρης 1-0: Λύση από Βίντα και πάλι στον πόντο από την κορυφή! (vids, pics)

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε κόντρα στον Άρη, αλλά πήρε μια πολύτιμη νίκη χάρη σε γκολ του Βίντα και έκλεισε τον Α' γύρο της Super League έναν βαθμό πίσω από τον Παναθηναϊκό.

Δύσκολη νίκη για την ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 1-0 του Άρη στην “Αγιά Σοφιά” και μείωσε ξανά τη διαφορά της από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στο φινάλε του Α’ γύρου της Super League.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε από κόρνερ του Μάνταλου με κεφαλιά ο Ντομαγκόι Βίντα.

Είχε σημαντικές ευκαιρίες (ειδικά στο Α’ ημίχρονο) ο Άρης για να πετύχει πρώτος γκολ, αλλά οι παίκτες του δεν τις αξιοποίησαν με αποτέλεσμα να μην αποφύγουν την ήττα.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Ματίας Αλμέιδα έβαλε αναγκαστικά στην εστία τον Αθανασιάδη, με τους Χατζισαφί, Βίντα, Μουκουντί και Σιντιμπέ στην τετράδα της άμυνας, ο Σιμάνσκι αμυντικό χαφ, ο Πινέδα στον άξονα, ο Ελίασον με τον Γκατσίνοβιτς στις πλευρές και οι Μάνταλος, Τσούμπερ στην επίθεση.

Από την άλλη ο Άρης άρχισε τον αγώνα με τον Κουέστα στην εστία, τους Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Μοντόγια στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Ζουλς με τον Τζούρασεκ και τον Νταρίντα αποτέλεσαν την τριάδα στη μεσαία γραμμή. Ο Παναγίδης με τον Σουλεϊμάνοφ βρέθηκαν στα άκρα της επίθεσης και ο Μορόν στην κορυφή.

Τίμησαν τη μνήμη του Μιχάλη Κατσουρή

Τόσο η ΠΑΕ Άρης, όσο και η “Δομή εις το όνομα του Άλκη” τίμησαν τη μνήμη του φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή καταθέτοντας στεφάνια μπροστά από την φωτογραφία του στο πέταλο των οργανωμένων οπαδών της Ένωσης.

Χωρίς γκολ, αλλά με ευκαιρίες και δοκάρι για Μάνταλο

Με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή της μπάλας και τον Άρη να είναι κυρίως σε θέση άμυνας και να απειλεί με αντεπιθέσεις κύλησε το πρώτο ημίχρονο στην “Αγιά Σοφιά”.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς ήταν για τον Άρη, στο 6′, με τον Οντουμπάτζο να χάνει ανεπανάλητπη ευκαιρία για το 0-1, έχοντας φύγει σχεδόν από το κέντρο σε κάθετη του Σουλεϊμάνοφ, αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ.

Τρία λεπτά μετά, από λάθος πάσα του Σουλεϊμανοφ, ο Τσούμπερ βγήκε απέναντι από τον Κουέστα, ο Φαμπιάνο πήγε δυνατά πάνω στον Ελβετό που δεν εκτέλεσε όπως θα ήθελε με τον Πινέδα στην εξέλιξη της φάσης να σουτάρει και τον Μπράμπετς με το στήθος να αποτρέπει το 1-0 παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 33′ πολύ ωραία αντεπίθεση του Άρη με τον Νταρίντα να παίζει έξυπνα στον Οντουμπάτζο, ο οποίος έκανε επικίνδυνο γύρισμα από τη μικρή περιοχή με τη μπάλα να περνάει απ’ όλους.

Η σημαντικότερη ευκαιρία της ΑΕΚ ήρθε στο 38ο λεπτό, όταν ο Μάνταλος με πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, είδε τον Κουέστα να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση και να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι.

Το ημίχρονο έκλεισε με σημαντική ευκαιρία για τον Άρη να ανοίξει το σκορ στο 44′. Ο Οντουμπάτζο κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά, ο Γκατσίνοβιτς βρέθηκε στο έδαφος διαμαρτυρόμενος για επιθετικό φάουλ, ο αμυντικός του Άρη γύρισε στον Μορόν που από το ύψος του πέναλτι σούταρε αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ακόμα ένα γκολ φέτος από τον Ντομαγκόι Βίντα που χάρισε τη νίκη στην ΑΕΚ.

Πίεσε και βρήκε λύση από στατική φάση

Το δεύτερο μέρος άρχισε με την ΑΕΚ να πιέζει και να κλείνει τον Άρη μέσα στην περιοχή του χωρίς ωστόσο να βρίσκει κάποια τελική. Η λύση για την Ένωση ήρθε από στημένη μπάλα στο 59′. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βίντα σχεδόν αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα για το 1-0.

Στο 65′ ο Πισάρο έβγαλε εξαιρετική σέντρα, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά με τον Κουέστα όμως να κάνει ακόμα μία σπουδαία επέμβαση διώχνοντας με υπερένταση σε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό μετά η προβολή του Αργεντινού επιθετικού σταμάτησε στον Ισπανό γκολκίπερ.

Η πρώτη τελική του Άρη στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 75′ όταν από ωραία κάθετη του Φαμπιάνο για τον Οντουμπάτζο το σουτ του τελευταίου πέρασε πάνω από την εστία του Αθανασιάδη, ενώ στο 84′ το σουτ του Κάρλσον σταμάτησε στον Αθανασιάδη.

Δύο λεπτά μετά, από λάθος μπαλιά του Μουκουντί οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν τη μπάλα αλλά ο Πάρδο που εκτέλεσε έστειλε τη μπάλα πολύ ψηλά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.