Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-2: Φορτου… νίκης (videos)

Με τη νίκη από την Αρκαδία έφυγαν οι Πειραιώτες χάρις στον αρχηγό τους.

Τον Κώστα Φορτούνη χρειάστηκε ο Ολυμπιακός προκειμένου να «αποδράσει» από την έδρα του Αστέρα στην Τρίπολη με 2-0, στο πλαίσιο της 11ης στροφής της Stoiximan Super League.

Ο αρχηγός των Ερυθρόλευκων μπήκε στο 63’, έξι λεπτά μετά άνοιξε το σκορ και στο 90+6′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, οδηγώντας τον σύλλογο του Λιμανιού στο τρίποντο και τους 24 βαθμούς.

Δίχως την παρουσία του σον αγωνιστικό χώρο οι Πειραιώτες ήταν… άλλη ομάδα, μην μπορώντας να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις στα αντίπαλα καρέ.

Να σημειωθεί ότι με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε ο Ποντένσε λίγο πριν το τέλος, λόγω προβλήματος στο πόδι μετά το πάτημα του Χουχούμη στο 74′.

Από τη δική τους πλευρά οι Αρκάδες πλην της φάσης των 67’, στο «όχι» του Πασχαλάκη στον Κρεσπί και την κεφαλιά του Καλτσά στο 86’, ήταν… υποτονικοί και έπαιξαν περισσότερο για την ισοπαλία.

Με αυτό το αποτέλεσμα έμειναν στους 11 βαθμούς και την 9η θέση…

Κακό ματς, χωρίς φάσεις

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά στην αναμέτρηση της Τρίπολης, με τον Σκάρπα να απειλεί με μια σέντρα-σουτ στο 8’. Ο Βραζιλιάνος που άρχισε βασικός προσπάθησε να νικήσει από δύσκολη θέση τον Παπαδόπουλο, χωρίς επιτυχία!

Ακολούθησε ένα διάστημα χωρίς ρυθμό, με τον Αστέρα να έχει μία μακρινή προσπάθεια με τον Καλτσά, την οποία μπλόκαρε εύκολα ο Πασχαλάκης. Στο 26’ ο Ελ Κααμπί βγήκε τετ α τετ, αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, σε μία φάση που δε τελικά για οφσάιντ του επιθετικού των φιλοξενούμενων.

Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών ο Έσε είχε καλό σουτ που πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και εκείνο του Αλεξανδρόπουλου τρία λεπτά μετά.

Αυτές ήταν και οι τελευταίες καλές στιγμές του ημιχρόνου, που πέρασε αναίμακτα για τους Αρκάδες, μιας και οι Πειραιώτες πίεζαν δίχως να απειλήσουν.

Ουσιαστικά κακό ματς, δίχως φάσεις…

Άλλη ομάδα με Φορτούνη

Με ένα σουτ του Αλεξανδρόπουλου που έφυγε ψηλά άουτ στο 48’, εκκίνησε το δεύτερο 45λεπτο στην Αρκαδία. Έξι λεπτά ο Μπιέλ απείλησε με τον ίδιο τρόπο την εστία του Παπαδόπουλου, ξανά χωρίς επιτυχία.

Ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα μετά την ανάπαυλα και έφτιαξε ξανά φάση στο 59’, με το τελείωμα του Σκάρπα να περνάει άουτ.

Η είσοδος του Φορτούνη στο 63’ έδωσε νέα πνοή στην επίθεση των φιλοξενούμενων. Ο Κρεσπί του Αστέρα ήταν αυτός που έφτασε στο γκολ τέσσερα λεπτά μετά. Ο Πασχαλάκης έδειξε τα αντανακλαστικά του και κράτησε το 0-0.

Στην επόμενη φάση, στο 69’, οι Ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ! Ο αρχηγός της ομάδας συνέκλινε από τα αριστερά προς τα μέσα και έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο κόντραρε και κατέληξε στα δίκτυα.

Μάλιστα μετά το τέρμα του ο Ρέτσος του έδωσε και «τυπικά» το περιβραχιόνιο, μιας και μέχρι την είσοδό του αυτό ήταν στο χέρι του Έλληνα αμυντικού.

Ο Αστέρας προσπάθησε να ισοφαρίσει και στο 86’ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Καλτσά, του οποίου η κεφαλιά πέρασε άουτ!

Στο 90+6′ μάλιστα ο Φορτούνης σκόραρε και δεύτερο γκολ σε κενή εστία, εκμεταλλευόμενος το ανέβασμα του Παπαδόπουλου στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Η ταυτότητα του ματς:

11η αγωνιστική Stoiximan Super League

Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος

Βοηθοί: Βασίλειος Νικολακάκης, Μιχαήλ Παπαδάκης

4ος: Κωνσταντίνος Ανδριανός

VAR: Ανδρέας Γκάμαρης,

AVAR: Δημήτρης Σαμοΐλης

Κίτρινες: 70’ Παπαδόπουλος, 74’ Χουχούμης , 90+2′ Μάντζης 

Σκόρερ: 69’, 90+6′ Φορτούνης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ράσταβατς): Παπαδούπουλος, Ρούμπεν Γκαρσία , Χουχούμης (83’ Ντιαρά), Ατιένθα, Καστάνιος, Γκος (66’ Βαλιέντε), Αλάγκμπε, Σουρλής (66’ Ζουγλής) , Μιριτέγιο (15’ λ.τρ. Μάντζης), Καλτσάς, Κρεσπί (83’ Άλβαρες)

Στον πάγκο έμειναν οι: Σγουρής, Χριστόπουλος, Γκρόζντανιτς, Κωστέας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Ορτέγκα, Ρέτσος, Έσε, Αλεξανδρόπουλος, Σολμπάκεν (46’ Ποντένσε, 88’ λ.τρ. Ιμπόρα), Σκάρπα (63’ Φορτούνης), Μπιέλ (63’ Μασούρας), Ελ Κααμπί (73’ Γιόβετιτς)

Στον πάγκο έμειναν οι: Τζολάκης, Φορτούνης, Κίνι, Μασούρας, Καρβάλιο, Μπιανκόν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.