ΕΠΟ: «Καμία αλλαγή στην απόφαση της UEFA, ξένοι διαιτητές όπου είναι δυνατόν»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ, η κατάσταση μεταξύ UEFA και Ελλάδας σχετικά με την απόσυρση στήριξης για ξένους διαιτητές παραμένει αμετάβλητη.

Η ΕΠΟ τοποθετήθηκε επίσημα για το ζήτημα του ορισμού ξένων διαιτητών στους αγώνες των «μεγάλων» του ελληνικού πρωταθλήματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας παραμένει σε ισχύ η απόφαση της UEFA να αποσύρει την στήριξη για την εύρεση διαιτητών από το εξωτερικό.

Αυτό σημαίνει ότι θα ορίζονται Έλληνες στα ματς της Stoiximan Super League και ξένοι ρέφερι μόνο όπου είναι εφικτό μέσω του προγράμματος ανταλλαγής.

Παρ’ όλο που οι Big-5 επιθυμούν διαιτητές από το εξωτερικό υπάρχουν πολλές πιθανότητες να διεξαχθούν ντέρμπι πρωταθλήματος με εγχώριες «σφυρίχτρες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Σε συνέχεια της πρόσφατης αλληλογραφίας μεταξύ του Προέδρου της Ε.Π.Ο. κου Μπαλτάκου και του Προέδρου της UEFA, κου Ceferin, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αντιλαμβάνεται ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία αλλαγή μετά την επιστολή της UEFA με ημερομηνία 1η Μαΐου 2023 που να τροποποιεί την απόφαση σχετικά με την “απόσυρση στήριξης” για το θέμα ορισμών Ξένων Αξιωματούχων Διαιτησίας.

Ως εκ τούτου, η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα ορίζει Έλληνες Αξιωματούχους Διαιτησίας σε αγώνες της Super League 1 και, όπου είναι δυνατόν, ξένους μέσω του “Προγράμματος Ανταλλαγής Αξιωματούχων Διαιτησίας” της UEFA, σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαιτησίας (Άρθρο 35.5) όπως ο τελευταίος επικυρώθηκε στην Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. στις 30 Ιουνίου 2023».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.