Μητσοτάκης: «Κλείνουν όλοι οι σύνδεσμοι»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε το κλείσιμο όλων των συνδέσμων οπαδών στην Ελλάδα, μετά τη συνάντησή του με τους ιδιοκτήτες των ομάδων και την ηγεσία της UEFA. 

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η πολιτεία είναι αποφασισμένη να κάνει ότι μπορεί για να σταματήσουν τα φαινόμενα βίας στα ελληνικά γήπεδα. Ο Μητσοτάκης τόνισε πως κάθε ομάδα θα έχει ένα σύνδεσμο οπαδών, ο οποίος θα είναι υπό την ευθύνη της κάθε ΠΑΕ, ενώ συμπλήρωσε πως η ΕΛ.ΑΣ. θα ελέγχει την είσοδο των οργανωμένων στις θύρες των γηπέδων. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ως ύστατο μέτρο.

Αναλυτικά, ο Μητσοτάκης δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Η σημερινή πρωτοβουλία συνοδεύει την οδύνη για το χαμό ενός ακόμα ανθρώπου στον βωμό της τυφλής οπαδικής βίας. Έτσι η συμπαράσταση μας στην οικογένεια του Μιχάλη μετατρέπεται σε ένα σύνθημα δράσης εναντίον αυτής της μάστιγας που δηλητηριάζει τον αθλητισμό και τις κοινωνίες μας και όπως είδαμε πρόσφατα μέχρι και τις σχέσεις μεταξύ των κρατών μας. Ειδικά αυτή τη μέρα, μια μέρα γιορτής που η χώρα μας φιλοξενεί το Super Cup. Ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να σηματοδοτεί μόνο την ειρηνική συνάντηση φιλάθλων από διαφορετικές ομάδες και χώρες.

Όμως δυστυχώς πραγματοποιείτε στη σκιά ενός πένθους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιες εγκληματικές συμμορίες, δε μιλάμε για οπαδούς, φιλάθλους, οι οποίες με πρόσχημα τους αγώνες ταξιδεύουν στην Ευρώπη οργανώνοντας ραντεβού θανάτου. Το φαινόμενο αυτό είναι διεθνές, είναι διαχρονικό, είναι σύνθετο ενώ αποδεικνύεται πως ούτε η αυστηροποίηση των ποινών, ούτε οι μηχανισμοί πρόληψης που υπάρχουν λειτουργούν πάντοτε όπως πρέπει».

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, καθώς επίσης και οι μεγαλομέτοχοι των Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, Βαγγέλης Μαρινάκης, Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Αλαφούζος. Τον Ιβάν Σαββίδη εκπροσώπησε ο στενός συνεργάτης του, Αρτούρ Νταβιντιάν. Από την πλευρά της κυβέρνησης, στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι Υπουργοί Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτσης και ο διευθυντής του γραφείου πρωθυπουργού, Γιάννης Μπρατάκος. Επίσης, από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία στη σύσκεψη πήρε μέρος ο υπεύθυνος των εθνικών πρωταθλημάτων, Ζόραν Λάκοβιτς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.