Ολυμπιακός: Κερδισμένοι και χαμένοι της προετοιμασίας

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ακολουθεί την τακτική του χωρίς νευρικότητα και με συγκεκριμένους παίκτες στο προσκήνιο!

Ο Ολυμπιακός αφίχθη αργά το βράδυ της Τετάρτης (19/07) στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και ολοκλήρωσε ένα ενδιαφέρον διάστημα 14 ημερών προετοιμασίας στο Βόλντερς της Αυστρίας. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ φρόντισε να δουλέψει σε τρεις πυλώνες. Στους προφανείς αγωνιστικούς, με τον Ισπανό τεχνικό να δίνει έμφαση στα τακτικά σημεία που τον ενδιαφέρουν, όπως η ποιοτική κυκλοφορία μπάλας, η πίεση στην μπάλα και η ταχύτητα σε σκέψη και εκτέλεση. Ο Μαρτίνεθ φρόντισε να δέσει την ομάδα του γύρω απ’ τη νέα νοοτροπία που επικρατεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα, με τον ίδιο να δείχνει αυστηρό και εργατικό πρόσωπο. Ταυτόχρονα δούλεψε όπως αναμενόταν σε κομμάτια φυσικής κατάστασης με τις καιρικές συνθήκες να μην είναι πάντα σύμμαχος του στην Αυστρία.

Το φιλικό με τη Σαμπάχ όπως διαβάσατε και μέσα απ’ το novasports.gr, είχε δύο πλευρές, την εντελώς αδιάφορη του πρώτου μέρους και την ενθαρρυντική του δεύτερου. Προσωπικά δεν λαμβάνω υπ’ όψη τα αποτελέσματα αυτών των ματς, αλλά καλύτερα είναι να σταθούμε στα στοιχεία που δεν είναι τόσο προφανή. Ο Μαρτίνεθ δεν πρόκειται να πειραματιστεί ιδιαίτερα με το ρόστερ του Ολυμπιακού, ούτε να χάσει χρόνο με δοκιμές επί δοκιμών. Γνωρίζει πως ο χρόνος είναι συγκεκριμένος μέχρι το πρώτο επίσημο ματς και προσπαθεί να ετοιμάσει έναν κορμό συγκεκριμένων παικτών, ανεξαρτήτως αν θα προκύψουν (που θα προκύψουν) μεταγραφικές προσθήκες.

Ο Μαρτίνεθ αυτή τη στιγμή προσπαθεί να συνθέσει την εικόνα του Ολυμπιακού της περασμένης σεζόν και η αλήθεια είναι πως φαίνεται να έχει σωστή τακτική. Αρχικά δεν δείχνει αγχωμένος, ούτε απαξιώνει το υπάρχον ρόστερ. Φροντίζει να διατηρεί σε εγρήγορση και να κρατά ικανοποιημένους τους παίκτες – κλειδιά της ομάδας, ενώ λειτουργεί σαν να είναι αυτοί οι παίκτες που θα βαδίσει μαζί τους μέχρι τέλους. Προτεραιότητα για εκείνον είναι να εγκαθιδρύσει τη φιλοσοφία του και να φέρει πολύ κοντά τους παίκτες.

Σε ό,τι αφορά τους ποδοσφαιριστές ο απόλυτα κερδισμένος της προετοιμασίας δεν είναι άλλος απ’ τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός φορ ήρθε στην προετοιμασία ως ο μοναδικός φορ και με φήμες περί αποχώρησης του να τον ακολουθούν, ωστόσο επιστρέφει στην Ελλάδα με μια πολύ καλύτερη εικόνα. Ο Ελ Αραμπί είναι παόλυτα απαραίτητος στον Μαρτίνεθ, καθώς γνωρίζει την τέχνη του γκολ, αλλά και τον οργανισμό του Ολυμπιακού. Ο σπουδαίος φορ έχει εκκινήσει με όρεξη και αρκετή δουλειά τη σεζόν και αυτό έγινε φανερό στα πρώτα φιλικά. Αναμένεται να δούμε τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες και αν η προσπάθεια του θα έχει συνέχεια.

Από εκεί και πέρα οι Ζινκερνάγκελ και Πέπε φαίνεται πως πραγματοποίησαν χωρίς λόγο το μεγάλο ταξίδι στην Αυστρία, καθώς δεν μπήκαν ποτέ στο mood της προετοιμασίας και μάλλον αφέθηκαν σε δεύτερες σκέψεις αναφορικά με το μέλλον τους. Είναι ξεκάθαρο πως σε μια τέτοια περίσταση χρειάζονται παίκτες που το “πιστεύουν” και όχι… χλιαρές περιπτώσεις.

Από εκεί και πέρα ο Μαρτίνεθ δεν εξεπλάγη απ’ την πορεία και την εικόνα των ποδοσφαιριστών. Πάνω κάτω είχε διαμορφώσει την άποψη του για το σύνολο των παικτών και δεν άλλαξε ιδιαίτερα μετά από 14 ημέρες στην Αυστρία. Γι΄αυτό και η επιμονή σε συγκεκριμένες μονάδες, γι’ αυτό και το μικρό άνοιγμα του ρόστερ ακόμα και στα φιλικά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.