Αστέρας Τρ.: Δεύτερη «εποχή» για Ράσταβατς

Ο Μίλαν Ράσταβατς κρατά και πάλι τα «ηνία» του Αστέρα Τρίπολης για δεύτερη φορά.

Η επιστροφή του Μίλαν Ράσταβατς στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης είναι γεγονός. Ο Σέρβος προπονητής αποδέχτηκε την πρόταση των Αρκάδων για να αναλάβει εκ νέου την τεχνική ηγεσία της ομάδας ύστερα από ένα χρόνο απουσίας. 

Θυμίζουμε ότι στις 15 Μαΐου του 2022 ο σύλλογος της Τρίπολης προχώρησε στην ανακοίνωση του «διαζυγίου» με τον Ράσταβατς. Η συγκεκριμένη απόφαση μάλιστα πάρθηκε από κοινού. 

Η διοίκηση στο πρόσωπο του Ηρακλή Μεταξά βρήκε τον αντικαταστάτη του 50χρονου προπονητή. Οι ιθύνοντες του Αστέρα επέλεξαν τον Έλληνα κόουτς με βάση την εικόνα του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα την περίοδο 2021-22. Μερικούς μήνες αργότερα οι προσδοκίες τους δεν δικαιώθηκαν και ο Μεταξάς απομακρύνθηκε από τον πάγκο των Αρκάδων. 

Τη θέση του 55χρονου ανέλαβε ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος δεν κατάφερε ούτε εκείνος με τη σειρά του να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας. Οι άνθρωποι του Αστέρα αποφάσισαν την πρόωρη ολοκλήρωση της συνεργασίας τους. Έτσι το «τιμόνι» του κλαμπ δόθηκε στα χέρια του Γιάννη Δουβίκα μέχρι το φινάλε της Super League.

Μετά τη δύσκολη χρονιά με τρεις αλλαγές προπονητών, ο Αστέρας τερμάτισε στην 10η θέση με 31 βαθμούς. Συνολικά στα 33 παιχνίδια πρωταθλήματος οι «κιτρινομπλέ» μέτρησαν πέντε νίκες, 16 ισοπαλίες και 12 ήττες.

Ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς άρχισε από την επιλογή του νέου «μαέστρου». Ο Αστέρας απευθύνθηκε στον Ράσταβτας, ο Σέρβος είπε το «ναι» στην παλιά του ομάδα και επέστρεψε στην Ελλάδα και την Τρίπολη. 

Πρώτη θητεία για Ράσταβατς στους Αρκάδες

Πίσω στο 2019 ο Αστέρας άρχισε την χρονιά με τον Μπόρχα Χιμένεθ στην άκρη του πάγκου. Ο Ισπανός με απόφαση της ομάδας αρχές Δεκεμβρίου απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία των Αρκάδων. Αφορμή για τη λύση συνεργασίας των δύο πλευρών η δύσκολη πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Πλατανιά με 3-2. Στα 14 παιχνίδια τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο ο Χιμένεθ οδήγησε τον Αστέρα σε πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και επτά ήττες. 

Μίλαν-Ράσταβατς-Αστέρας-Τρίπολης
Ο Μίλαν Ράσταβατς παρακολουθεί την αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης ΠΗΓΗ: In Time Sports

Μερικές μέρες αργότερα η ομάδα της Τρίπολης ανακοινώνει την έλευση του Μίλαν Ράσταβατς. Ο Σέρβος βελτίωσε την εικόνα του συλλόγου και με θελτικό ποδόσφαιρο το τέλος της σεζόν βρήκε την ομάδα στην 7η θέση με 43 βαθμούς. Η βαθμολογική συγκομιδή ήρθε από 11 νίκες, 10 ισοπαλίες και 12 ήττες. 

Δεύτερη χρονιά με συμμετοχή στα πλέι οφ 

Η πρώτη ολόκληρη σεζόν (2020-21) του Ράσταβατς στον πάγκο του Αστέρα, ήταν και η πιο επιτυχημένη. Η ομάδα της Τρίπολης δυσκόλεψε αρκετούς αντιπάλους και ύστερα από τη σεζόν 2017-18 πήρε το «εισιτήριο» για τα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Σε 36 ματς συγκέντρωσε 51 βαθμούς με απολογισμό 12 νίκες, 15 ισοπαλίες και εννέα ήττες. 

Τρίτη σεζόν με αποχαιρετισμό

Την χρονιά 2021-22, στην οποία ολοκληρώθηκε και η συνεργασία των δύο πλευρών, ο Αστέρας έκανε κακή αρχή στο πρωτάθλημα. Η εικόνα της ομάδας άλλαξε ραγδαία από τη 10η αγωνιστική της Super League, ωστόσο οι Αρκάδες βρέθηκαν στα πλέι άουτ του πρωταθλήματος. Μετά από 11 νίκες, οκτώ ισοπαλίες και 14 ήττες, η χρονιά έκλεισε στην 9η θέση της βαθμολογίας. 

Μετά το πέρας του μίνι πρωταθλήματος αποφασίστηκε από τις δύο πλευρές να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Ο Ράσταβατς στην τελευταία σεζόν της πρώτης θητείας στον Αστέρα συμπλήρωσε 150 αγώνες και έγινε ο πέμπτος Σέρβος στην ιστορία της Super League, ενώ αποτελεί και τον μακροβιότερο τεχνικό στα χρόνια που η ομάδα αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία. 

Κεφάλαιο nο.2 και επιστροφή στην Τρίπολη 

«Στα αλήθεια νιώθω σαν να επιστρέφω στην ποδοσφαιρική οικογένειά μου», ήταν τα πρώτα λόγια του Μίλαν Ράσταβατς για την εκ νέου συνεργασία με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Σέρβος προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο για τα επόμενα δύο χρόνια και θα παραμείνει «κάτοικος» στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» μέχρι το 2025. 

Ο έμπειρος προπονητής έχει μπροστά του μία μεγάλη πρόκληση να φέρει τον Αστέρα στις υψηλότερες βαθμολογικές θέσεις. Η «πρώτη» προπόνηση είναι προγραμματισμένη στις 26 Ιουνίου και τα αποτελέσματα της δουλειάς του θα φανούν στους επόμενους μήνες. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.