Ολυμπιακός: Η σκυτάλη απ’ τον Γλιλιέρμε στον Εμβιλά και τώρα…

Η διαφαινόμενη αποχώρηση του Γιάν Εμβιλά απ' τον Ολυμπιακό φέρνει αναβάθμιση ρόλων και scouting για κάτι ηγετικό!

Ο Γιάν Εμβιλά απολαμβάνει τις τροπικές διακοπές του αυτές τις ημέρες και ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα της καριέρας του εκτός Πειραιά. Ο μέσος του Ολυμπιακού ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις που παραχώρησε στο “goal.com”, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Είμαι έτοιμος για μια νέα πρόκληση. Είμαι ελεύθερος και εξετάζω προσεκτικά όλα τα δεδομένα. Δεν είμαι 24 ετών. Είμαι 32. Κοιτάω ποιος θα είναι πιο ειλικρινής μαζί μου. Ακούω προσεκτικά όσα μου λένε. Με έχουν πλησιάσει κάποια αραβικά κλαμπ”.

Είναι αγαπημένος της εξέδρας σχεδόν απ΄την πρώτη μέρα! ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Εμβιλά φεύγει σαν κύριος απ’ τον Ολυμπιακό, έχοντας δώσει τα πάντα μέχρι την τελεηταία στιγμή, κερδίζοντας άπαντες στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη με τον επαγγελματισμό του. Ο Γάλλος αποτέλεσε παράδειγμα και σημείο αναφορά στ’ αποδυτήρια, ενώ η απόδοση του κάμφθηκε τη σεζόν που μας πέρασε, κυρίως λόγω τραυματισμών. Παρ’ όλα αυτά ο Εμβιλά κατάφερε να ολοκληρώσει τη σεζόν με θετικό πρόσημο, παρά τα σκαμπανεβάσματα. Ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει πως θα μπει σε ουσιαστική κουβέντα για το συμβόλαιο μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού. Η άφιξη του Αντόνιο Κορδόν στη θέση του τεχνικού διευθυντή έχει τρενάρει την αξιολόγηση του ρόστερ και ο Εμβιλά ουσιαστικά πήρε μονομερώς την απόφαση ν’ αναχωρήσει γι’ άλλες πολιτείες. Σε οπιαδήποτε άλλη περίπτωση η συγκεκριμένη αποχώρηση θα δημιουργούσε κλυδωνισμό στην ομάδα, ωστόσο η πρόσληψη Κορδόν έχει φέρει ηρεμία εσωτερικά και εξωτερικά του συλλόγου.

Κορδόν
Ο Κορδόν πρέπει να βρει έξυπνη και επωφελή λύση για αντί-Εμβιλά! ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ο πρώην μέσος των Ρεν, Σεντ Ετιέν και Ίντερ πήρε τη σκυτάλη απ’ τον Γκιλιέρμε τη σεζόν 2020-2021 και μετέτρεψε την αποχώρηση του σπουδαίου Βραζιλιάνου ρολίστα σε γλυκιά ανάμνηση για τους φίλους του Ολυμπιακού. Ο Γάλλος πήρε γρήορα ρόλο ηγέτη και έφτασε να φορέσει την “ερυθρόλευκη” φανέλα σε 140 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 8 γκολ και μοιράζοντας 7 ασίστ. Ο Εμβιλά χρειαζόταν ακόμα δέκα παιχνίδια, για να φτάσει το ορόσημο των 150, τα οποία είναι τα περισσότερα του 32χρονου μέσου και τα έχει φτάσει με τη Ρεν. Εύκολα συμπεραίνουμε πως ο Ολυμπιακός είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο στην καριέρα του Εμβιλά και αντίστοιχα ο “ερυθρόλευκος” οργανισμός πρέπει να κάνει εύστοχες κινήσεις για ν’ αντικαταστήσει τον “maestro”.

Το περιβραχιόνιο του Χουάνγκ στον Εμβιλά. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Μετά την αποχώρηση Γκιλιέρμε, η έλευση του Εμβιλά ήταν εξαιρετική επιλογή και αντίστοιχα ο Ολυμπιακός πρέπει να αποκτήσει έναν πνευματικό και αγωνιστικό “πυλώνα” για τη θέση μπροστά απ’ τα στόπερ. Η αλήθεια είναι πως θα είχε ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την τριάδα Εμβιλά, Χουάνγκ, Σαμασέκου σε μια ακόμη σεζόν, ωστόσο ακολουθεί ένα ντόμινο αποκτήσεων και αποχωρήσεων. Προφανώς στη συγκεκριμένη τριάδα θα χωρούσε ο “καλός” Μαντί Καμαρά, ο οποίος μετά τη Ρόμα μοιάζει ξανά “φευγάτος”. Ο Χουάνγκ Ιν Μπομ αν παραμείνει στο ρόστερ θα δει τον ρόλο του στην ομάδα ν’ αναβαθμίζεται και να προβάρει το περιβραχιόνιου του αρχηγού τυπικά και κυριολεκτικά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.