Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1 : Μια ισοπαλία που στο τέλος έμοιαζε με νίκη! (hls)

Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το ματς στη Λεωφόρο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Προηγήθηκαν οι "πράσινοι" με τον Μαντσίνι στο 9' για να ισοφαρίσει ο Τόμας στο 60.

Δεν αξιοποίησε τα πλεονεκτήματά του ο Παναθηναϊκός αν και προηγήθηκε νωρίς με τον Μαντσίνι. Ο ΠΑΟΚ που έπαιξε επιθετικά και με περίσσιο θράσος ισοφάρισε με τον Τόμας στο 60′ ενώ στο τέλος “τρόμαξε” τον κόσμο του “τριφυλλιού” πιέζοντας στο φινάλε καθώς έπαιξε με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Σχένκεφελντ στο 83 με απευθείας κόκκινη κάρτα…

Με τέσσερις αλλαγές, προφανώς για να πάρουν κάποιοι ανάσες, παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιοβάνοβιτς στο σχήμα 4-2-3-1
Μπροστά από τον Μπρινιόλι, οι Κώτσιρας, Σάρλια, Σχένκεφελντ, Χουάνκαρ. Στη μεσαία γραμμή οι Τσόκαϊ, Τσέριν με τους Ιωαννίδη, Μπερνάρ, Μαντσίνι, πίσω από τον προωθημένο Σπόραρ.
Μεγαλύτερο το «λίφτινγκ» του Λουτσέσκου καθώς άλλαξε πέντε παίκτες σε σχέση με την ομάδα που κέρδισε τον Άρη.
Ο Κοτάρσκι κάτω από τα γκολπόστ. Τετράδα στην άμυνα – για πρώτη φορά φέτος – οι Λύρατζης, Ράφα Σοάρες, Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ με τους Ντάντας, Φελίπε Σοάρες στη μεσαία γραμμή και τριάδα πίσω από τον Ολιβέϊρα οι Ζίφκοβιτς, Ελ Καντουρί, Κωσταντέλιας.
Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή του φάση στο ματς! Ο Σπόραρ έφυγε στην πλάτη μιας άμυνας που έμεινε εξ αρχής ψηλά στο γήπεδο αλλά δεν μπόρεσε να σουτάρει.. Όμως ο Σλοβένος πήρε τη μισή δόξα καθώς με προβολή κράτησε την κατοχή της μπάλας, σερβίροντας για τον Μαντσίνι ο οποίος έκανε το 1-0!
Ο Παναθηναϊκός παρότι πήρε αυτό το αβαντάζ δεν το αξιοποίησε δίνοντας χώρο στον αντίπαλό του επειδή προφανώς δεν μπορούσε να τον διαχειριστεί έτσι όπως δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα..
Ο «δικέφαλος» του βορρά πίεζε δίχως όμως να απειλήσει και έστω από σπόντα (βλ. τραυματισμός Ολιβέϊρα) βρήκε τον «πρωταγωνιστή» του…
Ο Τόμας μπήκε ως αλλαγή στο 28’ κι αμέσως πήρε στις πλάτες του, τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες του ΠΑΟΚ για να χάσει τη μεγάλη ευκαιρία στο 38’ όταν με προβολή κόπηκε εξ επαφής από τον Μπρινιόλι!
Το ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο όπου ο ΠΑΟΚ έμεινε ψηλά στο γήπεδο αναζητώντας το κάτι παραπάνω σχεδόν αδιαφορώντας για το αν και πως οι γηπεδούχοι θα έβγαιναν στον ανοιχτό χώρο!
Για να φτάσουμε στο 60’ όταν και πάλι ο Τόμας βγήκε με την ταχύτητά του απέναντι σε μια πιο αργή άμυνα και τη νίκησε ισοφαρίζοντας σε 1-1!
Ο κακός χαμός στη συνέχεια!! Ο Παναθηναϊκός έφτιαξε τρεις καλές ευκαιρίες στα επόμενα τέσσερα λεπτά αναγκάζοντας σε μια από αυτές τον Κοτάρσκι στην απόκρουση του αγώνα!
Κάπως έτσι συνεχίστηκε η ιστορία στη Λεωφόρο, όπου κανείς δεν νοιάστηκε για το βαθμό της ισοπαλίας!
Καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ένα σουτ του Μαντσίνι στο δοκάρι στο 80’ (!) και μια εξέλιξη που ανέβασε την αδρεναλίνη στο 83’ όταν ο Σχένκεφελντ πήρε απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Τόμας!
Στο φινάλε, με τη μπάλα πάνω κάτω όλα θα μπορούσαν να αλλάξουν όμως το 1-1 έμεινε ως το τέλος κρατώντας τον κόσμο στην πρίζα (!!) περιμένοντας άπαντες – κυρίως οι των «πράσινων» αποχρώσεων – το φινάλε στη Νέα Φιλάδέλφεια για να πάρουν τη βαθιά ανάσα μαθαίνοντας για την ισοπαλία και στο άλλο ντέρμπι!!

Παναθηναϊκός (Ι.Γιοβάνοβιτς) :
Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Τσόκαϊ (87′ Μάγκνουσον), Τσέριν, Μπερνάρ (74′ Κλέϊνχέϊσλερ), Μαντσίνι (86′ Παλάσιος), Ιωαννίδης, Σπόραρ (61′ Ρούμπεν Πέρες).

ΠΑΟΚ (Ρ.Λουτσέσκου) :
Κοτάρσκι, Λύρατζης (81′ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (71′ Σβαμπ), Φιλίπε, Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (82′ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα (28’ Τόμας)


Διαιτητής: Πόουσον (Αγγλία)
Βοηθοί: Χασίν (Αγγλία), Μπετς (Αγγλία)
4ος: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
VAR: Κόουτ (Αγγλία), AVAR: Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.