Ατρόμητος-Ιωνικός 2-0: Μπήκε φουριόζος στα playouts! (hls)

Ο Ατρόμητος πήρε "καθαρή" νίκη σήμερα (18/3) στο Περιστέρι κόντρα στον Ιωνικό, μπαίνοντας με φόρα στη διαδικασία των playouts της Stoiximan Super League

Είχε τον τρόπο του ο Ατρόμητος σήμερα (18/3) στο Περιστέρι κόντρα στον Ιωνικό. Μπορεί να μην ήταν η ομάδα που δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες στον αγώνα, όμως, ήταν η πιο εύστοχη. Έτσι, πήρε “καθαρή” νίκη, με σκορ 2-0, απέναντι στον αντίπαλό της, μπαίνοντας με φούρια στη διαδικασία των playouts της Stoiximan Super League.

Με αυτή τη νίκη, ο Ατρόμητος πήγε στους 32 βαθμούς και κράτησε την 7η θέση στο βαθμολογικό πίνακα, που είναι και ο στόχος της ομάδας του Περιστερίου μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Από την άλλη, ο Ιωνικός έμεινε στους 18 βαθμούς, στην “καυτή” ζώνη της βαθμολογίας, εκεί όπου βρίσκονται οι ομάδες που θα δώσουν σκληρή μάχη μέχρι το τέλος για να μείνουν στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Άνοιξε λογαριασμό ο Καμαρά

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε σε σχηματισμό 4-3-3, με τον Γιαννιώτη στην εστία, τους Ντε Μποκ, Μαυρομάττη, Χατζηισαΐα και Κεσχρίντα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, ενώ στη μεσαία γραμμή ήταν ο Έντερ Γκονζάλες (αμυντικός μέσος), με τους Έρλινγκμαρκ και Αγκιμπού Καμαρά μπροστά του, ως δημιουργικούς. Στις πτέρυγες ήταν οι Κλωναρίδης και Ρομπάιγ, ενώ ο Τζαβίδας στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του, ο Ιωνικός, σε παράταξη 4-2-3-1, άρχισε με τον Χουτετσιώτη στην εστία, τους Βαλεριάνο, Ρομαό, Σόουζα και Μύγα στην τετράδα της άμυνας από αριστερά προς τα δεξιά, στη μεσαία γραμμή τους Σάκιτς και Κάνιας, ως αμυντικούς μέσους, τον Φαντιγκά, ως επιτελικό, και τους Λοβέρα και Σεμπά στα δύο άκρα. Ο Μάντζης ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Στο ξεκίνημα του αγώνα η κατοχή ήταν μοιρασμένη. Τα νερά τάραξε ο Αγκιμπού Καμαρά στο 19ο, με το πολύ ωραίο ως συνολική συνεργασία, αλλά και ως τελική προσπάθεια, γκολ που πέτυχε, κάνοντας το 1-0 και ανοίγοντας προσωπικό λογαριασμό στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ατρόμητου. Μάλιστα, στο 30ό ο σκόρερ θα μπορούσε να πιστωθεί και ασίστ, όταν έβγαλε μόνο του τον Ρομπάιγ στην αντίπαλη περιοχή, όμως, το πλασέ του εξουδετέρωσε ο Χουτεσιώτης. Στο 33ο, ο Τζαβίδας κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, αλλά η το σουτ του Γκονζάλες πέρασε δίπλα από την αντίπαλη εστία.

Από εκεί και μετά ξεκινάει ένα απίστευτο κρεσέντο επιθετικών ενεργειών του Ιωνικού, οι οποίες, όμως, δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα. Στο 38ο ο Φαντιγκά σούταρε, όμως, ο Γιαννιώτης είπε “όχι” και στο 43ο ο Σεμπά πλάσαρε από πλάγια θέση, για να αναγκάσει τον Έλληνα τερματοφύλακα σε εκπληκτική απόκρουση.

Μίλησε τελευταίος ο Έρλινγκμαρκ

Όπως έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, έτσι συνεχίστηκε το δεύτερο στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Δηλαδή, ο Ιωνικός πίεζε, έκανε και έχανε ευκαιρίες, με τον Ατρόμητο περιορισμένο σε έναν μάλλον παθητικό ρόλο. Έμοιαζε να περιμένει το μοιραίο, την ισοφάριση, αλλά να μην έρχεται, διότι οι παίκτες των φιλοξενούμενων είτε δεν μπορούσαν να βρούνε στόχο, είτε έπεφταν πάνω στον ανίκητο Γιαννιώτη.

Οι Λοβέρα (52′) και Μύγας (56′) ήταν οι πρώτοι που είχαν τις στιγμές τους, όμως, εκείνοι που πραγματικά άγγιξαν το γκολ ήταν οι Σεμπά και Φαντιγκά στο 61ο. Ο πρώτος πήρε την μπάλα στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά βρήκε το δεξί δοκάρι του Ατρόμητου. Ο Φαντιγκά πήρε το ριμπάουντ, αλλά ο Γιαννιώτης έβγαλε το δικό του σουτ.

Στο 76ο ο Σεμπά βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή του Ατρόμητου, όμως, το πλασέ του πήγε ψηλά άουτ. Αμέσως μετά, ο Μάνος δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή στη σέντρα του Βαλεριάνου, ενώ το σουτ του Μύγα πέρασε εκτός εστίας. Γενικώς, ο Ιωνικός ασκούσε πίεση, αλλά χωρίς να βρίσκει γκολ.

Τελικώς, ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που βρήκε δίχτυα ξανά στο φινάλε και κλείδωσε τη νίκη! Συγκεκριμένα, ο Έρλινγκμαρκ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Χουτετσιώτη για το 2-0 στο 90ό λεπτό. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, που έφερε σε εκ διαμέτρου αντίθετη θέση στη βαθμολογία τις δύο ομάδες.

Διαιτητής: Φώτιος Πολυχρόνης

Βοηθοί διαιτητή: Χρυσούλα Κουρομπύλια, Νικόλαος Σάββας

4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσετσίλας

Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κέσχριντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Γκονζάλες (67′ Φριντγιόνσον), Καμαρά (81′ Κούεν), Έρλινγκμαρκ, Κλωναρίδης (46′ Ροτάριου), Τζαβίδας (58′ Κιάρτανσον), Ρομπάιγ (82′ Τζοβάρας).

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Σόουζα, Βαλεριάνος, Μύγας, Ρομάο, Λοβέρα (55′ Μασάς), Σάκιτς, Φαντιγκά (73′ Μάνος), Κάνιας, Σεμπά (81′ Καμπράλ), Μαντζής.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.