Ο Μάντζιος έχει βρει τη συνταγή της επιτυχίας κόντρα στον Παναθηναϊκό (vids)

Ο Άκης Μάντζιος έχει βρει τον τρόπο να επικρατεί κόντρα στον Παναθηναϊκό ανεξαρτήτως διοργάνωσης και δυναμικότητας ομάδας.

Ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 1-0 στο ματς που έκλεισε την 20η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με το «Τριφύλλι» να πέφτει από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Άκης Μάντζιος έχει χτίσει το δικό του σερί απέναντι στον Παναθηναϊκό, καθώς σε 21 αναμετρήσεις έχει ρεκόρ οκτώ νικών, δύο ισοπαλιών και έντεκα ηττών. Μπορεί τα νούμερα να μην εντυπωσιάζουν με την πρώτη ματιά, αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι ο προπονητής των Αρκάδων αυτά τα έχει πετύχει, κυρίως, όχι με ομάδες του Big-5 τότε αναθεωρεί. Υπάρχουν κάποιες νίκες του Μάντζιου εναντίον των Πράσινων που ξεχωρίζουν και αξίζει να τις θυμηθούμε.

Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 0-0 (4-3 στα πέναλτι), 11/01/2012

Ο Παναθηναϊκός του Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει ξεκινήσει υπέροχα τη σεζόν, ο Σεμπάστιαν Λέτο έχει ντυθεί… Σισέ και η κατάκτηση του πρωταθλήματος μοιάζει ρεαλιστικός στόχος. Αλλά, πριν έρθει η κατάρρευση της ομάδας σε αυτή τη διοργάνωση, είναι ο Άκης Μάντζιος που στερεί από τον Παναθηναϊκό το όνειρο του νταμπλ. Διανύοντας τα πρώτα του προπονητικά βήματα, ο τεχνικός των Κυανέρυθρων προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου σε ένα ματς που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Παναθηναϊκός – Πανθρακικός 1-2, 20/10/2013

O Παναθηναϊκός έχει επιστρέψει στην ιστορική του έδρα μετά από πέντε σεζόν στο… κρύο ΟΑΚΑ, έχει βάλει στις ράγες το σχέδιο της ελληνοποίησης που τρέχουν οι Νταμπίζας-Αναστασίου και θέλει να κάνει τη Λεωφόρο προπύργιο για την επίτευξη των στόχων του. Κι αν αυτό έμοιαζε αληθές, ο Πανθρακικός του Μάντζιου πήγε στο 500ο ματς των γηπεδούχων στο «Απόστολος Νικολαΐδης» κι έσπασε το αήττητο που έτρεχε στο γήπεδο αυτό από τη σεζόν 2002-2003. Σκόρερ για τους νικητές οι Ζεκίνια και Ρομέου, για τους Πράσινους ο Φιγκερόα.

Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 2-0, 24/02/2019

Ο Παναθηναϊκός μετά από μια θυελλώδη περίοδο, αγωνιστικά και οικονομικά, επιστρέφει στο πλάνο της ελληνοποίησης με την αξιοποίηση των ταλέντων της ακαδημίας του. Η αρχή της σεζόν είναι εντυπωσιακή και ο στόχος ,καθ’ομολογίαν του Γιώργου Δώνη, γίνεται η κατάκτηση της τρίτης θέσης αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ. Στο δεύτερο γύρο, τα «μωρά του Δώνη» δεν αντέχουν στην πίεση και τα άσχημα αποτελέσματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Ένα εξ αυτών και η ήττα από τον «Ιστορικό» στην Νέα Σμύρνη με γκολ των Σπιριντόνοβιτς και Σταυρόπουλου. Νέα επικράτηση του Μάντζιου, αυτή τη φορά στο πρωτάθλημα ως προπονητής του Πανιωνίου.

Παναθηναϊκός – Άρης 1-2, 18/04/2021

Ο Άκης Μάντζιος ανέλαβε τις τύχες του Άρη στις 21 Σεπτεμβρίου του 2020 και κατάφερε στην πρώτη σεζόν του να οδηγήσει τους Θεσσαλονικείς στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, κάτι που αποτέλεσε ρεκόρ 40 ετών. Αλλά οι Κιτρινόμαυροι έγραψαν ιστορία και κόντρα στον Παναθηναϊκό την περίοδο 2020-21, κερδίζοντας τους Πράσινους δύο διαδοχικές φορές στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Στο πρώτο ματς επικράτησαν με 1-0 χάρη στο γκολ του νυν πράσινου Μαντσίνι, ενώ στο δεύτερο κέρδισαν με ανατροπή. Το «Τριφύλλι» άνοιξε το σκορ με γκολ του Σανκαρέ και ο Άρης με γκολ των Μάνου και Ματέο Γκαρσία πήρε το σπουδαίο διπλό.

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-0, 30/01/2023

Η τελευταία νίκη του Μάντζιου κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι αυτή που τον αποκαθήλωσε από την κορυφή μετά από 20 ολόκληρους αγώνες. Ο έμπειρος τεχνικός δεν δουλεύει πολύ καιρό στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά αυτό δεν τον απέτρεψε να είναι ανταγωνιστικός κόντρα στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και εκμεταλλευόμενος την αποβολή του Κουρμπέλη να πάρει το ματς με γκολ του Μπαρτόλο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.