Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-3: Πέρασε από τη Λιβαδειά με τριάρα! (hls)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε με 3-1 του Λεβαδειακού για την 17η αγωνιστική της Super League.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρέμεινε για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητος στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε με 3-1 του Λεβαδειακού εκτός έδρας. Η ομάδα του Θανάση Στάικου ήταν καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα πέτυχε τρία γκολ με Μπάλαν, Εραμούσπε και Παμλίδη. Ο Παναγιώτου μείωσε για τους γηπεδούχους.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε τους 17 βαθμούς και απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, αντίθετα ο Λεβαδειακός έμεινε στους 11. Το έργο του «Άγιαξ της Ηπείρου» την επόμενη αγωνιστική είναι δύσκολο, αφού υποδέχεται στους «Ζωσιμάδες» τον πρωτοπότο Παναθηναϊκό (15/01, 20:30, NS Prime). Η ομάδα του Βέλιτς ταξιδεύει στην Τρίπολη για το παιχνίδι με τον Αστέρα (15/01, 17:30, NS).

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Λεβαδειακός του Γιασμίνκο Βέλιτς παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3. Ο Στογιάνοβιτς στο τέρμα για την ομάδα της Βοιωτίας. Στην άμυνα δεξιά ο Κωνσταντινίδης, αριστερά ο Βήχος και στα στοπερ οι Τσάπρας και Μπάχανακ. Στο κέντρο οι Νίκας, Συμελίδης και Χάμοντ. Επιθετική «τριπλέτα» οι Βρακάς δεξιά, Δούμτσιος αριστερά και στο κέντρο ο Μουτίνιο.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα του Θανάση Στάικου με «συνταγή»…ΑΕΚ και στη Λιβαδειά. Ο Έλληνας προπονητής με σύστημα 4-3-3 και κάτω από τα γκολποστ τον Τσιντώτα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Δεξί μπακ ο Σόρια, ενώ αριστερά ο Πήλιος. Στο κέντρο της άμυνας οι Παντελάκης και Εραμούσπε. Στον άξονα η τριάδα Ριένστρα, Καραχάλιος και Τζίνο. Στην επίθεση οι Παμλίδης δεξιά, αριστερά ο Μορεϊρά και ως «9» ο Μπάλαν.

Οι αρχικές ενδεκάδες του Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο ΠΑΣ τις ευκαιρίες, ο ΠΑΣ και το γκολ

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ήταν η πιο δραστήρια ομάδα στο πρώτο ημίχρονο με τον Λεβαδειακό. Στο 15′ ο Σόρια εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, αλλά ο Στογιάνοβιτς μπλόκαρε την μπάλα. Πέντε λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ έχασε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα. Ύστερα από κόντρες η μπάλα κατέληξε στον Μπάλαν, εκείνος βρέθηκε σε τετ α τετ με τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού, αλλά ο Τσάπρας έκανε την προβολή και αλλοίωσε την πορεία της. Στο 23ο λεπτό ο Μορείρα πάτησε στην περιοχή του Στογιάνοβιτς από πλάγια θέση σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Λεβαδειακό ήρθε στο 29′ από τα πόδια του Νίκα. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής μετά την κάθετη του Βρακά βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, ο Τσιντώτας όμως απέκρουσε. Ο βοηθός σήκωσε τη σημαία, αλλά η φάση ήταν οριακή. Το «πολυπόθητο» γκολ που έψαχνε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο ημίχρονο σημείωσε ο Μπάλαν. Στο 45ο λεπτό ο Καραχάλιος έκανε τη σέντρα, η μπάλα κατέληξε στον Ρουμάνο φορ, ο οποίος μέσα από την περιοχή του Στογιάνοβιτς και με την πλάτη προς την εστία έγραψε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους.

Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα πανηγυρίζουν το γκολ του Μπάλαν.

Ευκαιρίες ο Λεβαδειακός, «καθάρισαν» το ματς οι Εραμούσπε και Παμλίδης

Ο Γιασμίνκο Βέλιτς «έριξε» στον αγωνιστικό χώρο τον Τορό, προκειμένου να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Μάλιστα ο Τορό στο 60′ δοκίμασε δύο φορές να νικήσει τον Τσιντώτα, αλλά δε τα κατάφερε. Άρχικά το πρώτο σουτ κόντραρε πάνω στον Εραμούσπε, ενώ το δεύτερο πέρασε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Μουτίνιο μέσα από την περιοχή και σε θέση βολής, πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι ελπίδες του Λεβαδειακού για να διεκδικήσει κάτι από την αναμέτρηση τελείωσαν στο 65′, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μορεϊρα ο Εραμούσπε έκανε το 2-0 με προβολή. Στο 69ο λεπτό ο Παμλίδης έγραψε και εκείνος με τη σειρά του, το όνομα του στον πίνακα του σκορ με δυνατό σουτ, το οποίο δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Στογιάνοβιτς.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Παναγιώτου, ο χαφ του Λεβαδειακού μείωσε σε 1-3 για τους γηπεδούχους. Στο 88′ ο 29χρονος έκανε ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή του Τσιντώτας, ο Έλληνας γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα δεν είχε κανένα περιθώριο για να αντιδράσει.

H ταυτότητα του αγώνα:

Super League, 17η αγωνιστική, Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς «Λάμπρος Καστώνης».

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος.

Κίτρινες: Βρακάς, Κωνσταντινίδης, Πήλιος, Τζίνο, Παντελάκης.

Κόκκινες: Καμία

Σκόρερ: 45′ Μπάλαν, 65′ Εραμούσπε, 69′ Παμλίδης, 88′ Παναγιώτου.

Λεβαδειακός (Γιασμίνκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Μπαχανάκ, Χάμοντ, Συμελίδης (79′ Μεχία), Βήχος (72′ Λουάλουα), Μουτίνιο, Κωνσταντινίδης (72′ Τζημόπουλος), Βρακάς (72′ Παναγιώτου), Δούμτσιος, Νίκας (46′ Τόρο) και Τσάπρας.

Στο πάγκο έμειναν οι: Μάρκοβιτς, Σκβάρκα, Τσιριγώτης και Γιαννιώτας.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Καραχάλιος, Μορέιρα, Παμλίδης, Εραμούσπε, Ριένστρα (64′ Λιάσος), Τζίνο (89′ Νίνης) και Μπάλαν (86′ Σταματελόπουλος).

Στο πάγκο έμειναν οι: Σούλης, Λώλης, Φοφανά, Τσάβος, Κιάκος και Μπακαδήμας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.