ΑΕΚ: Ετοιμάζεται για τα εγκαίνια του μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού

Η "Αγιά Σοφιά" έχει ανοίξει τις πύλες της εδώ και αρκετές εβδομάδες ωστόσο δεν σημαίνει ότι τα έργα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας έχουν ολοκληρωθεί, καθώς απομένει να παραδοθούν τα δύο Μουσεία.

Αντίστροφη μέτρηση για τα εγκαίνια τους ενός εκ των δύο μουσείων που θα ολοκληρώσουν το έργο του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς πλέον είναι απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη το πότε θα γίνουν τα εγκαίνια του μουσείου του Προσφυγικού Ελληνισμού.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο μουσείο το οποίο θα εκτείνεται σε 1000 τετραγωνικά μέτρα και θα καλύπτει όλον τον Μικρασιατικό Ελληνισμό, με κειμήλια που έχουν συγκεντρωθεί και θα φέρνουν στο νου μνήμες, συγκίνηση και θα ζωντανεύουν τις Αλησμόνητες Πατρίδες.

Πλέον βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τα εγκαίνια του μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού το οποίο είναι σχεδόν στο 100% και το πότε θα ανοίξει τις πύλες του είναι καθαρά απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη.

«Το μουσείο θα είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού και θα εκτείνεται σε 1000 τετραγωνικά μέτρα στο γήπεδο της ΑΕΚ», εξηγούσε πρόσφατα η πρόεδρος του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού κ. Έφη Μαυροπούλου. Ένα μουσείο, που θα περιλαμβάνει αμέτρητα κειμήλια που έχουν συγκεντρωθεί, τα οποία έχουν ιδιαίτερη αξία, όχι μόνο ιστορική, αλλά και συναισθηματική.

Καθώς, πίσω από κάθε αντικείμενο – κειμήλιο, κρύβεται μία συγκινητική ιστορία που θα φέρνει στο νου μνήμες και συγκινήσεις. Και θα ζωντανεύει τις Αλησμόνητες Πατρίδες εντός των τειχών ενός γηπέδου που φέρει το όνομα Αγιά Σοφιά, του Ναού της Κωνσταντινούπολης. Και όλα τα παραπάνω θα συμβαίνουν, ακριβώς 100 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.