ΑΕΚ-Λαμία 3-0: “Χρυσός” Ολλανδός (Pics, vids)

Επιστροφή στη Super League με νίκη για την ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 3-0 της Λαμίας στην "Αγιά Σοφιά" με τον Τομ Φαν Βέερτ που ήρθε από τον πάγκο να ανοίγει το δρόμο, πετυχαίνοντας δύο γκολ.

Αήττητη για δέκατο παιχνίδι στη Super League έμεινε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 3-0 της Λαμίας στην “Αγιά Σοφιά” όπου έχει πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ένωση ο Τομ Φαν Βέερτ ο οποίος μπήκε στο ματς στο 62ο λεπτό και στο 67′ πρόσφερε τη λύση στο επιθετικό πρόβλημα που ταλαιπωρούσε την ΑΕΚ, με τον Ολλανδό να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ στο 94′.

Ενδιάμεσα, έβγαλε σε θέση βολής τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος σημείωσε το 2-0 στο 88ο λεπτό.

Φλύαρη υπεροχή για ΑΕΚ, είχε τις στιγμές της η Λαμία

Με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά να μην αξιοποιεί τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν κύλησε το πρώτο ημίχρονο στην “Αγιά Σοφιά“.

Η Ένωση απείλησε πρώτη μόλις στο 2ο λεπτό, όταν μετά από ωραία ανάπτυξη και γύρισμα του Ρότα στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Πινέδα εκτέλεσε στην κίνηση και ο Σαράνοφ μπλόκαρε τη μπάλα σχεδόν πάνω στη γραμμή.

Στο 10′, οι γηπεδούχοι είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Πινέδα να κλέβει στη μεσαία γραμμή και τον Μάνταλο που πήρε τη μπάλα να σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά ο Σαράνοφ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Μία ακόμα καλή στιγμή για την ΑΕΚ στο 29′ με το σουτ του Αραούχο από ευνοϊκή θέση να περνάει πάνω από την εστία, ενώ στο 31′ ο Τσιλούλης σέντραρε, οι αμυντικοί της Ένωσης δεν μπόρεσαν να διώξουν με το σουτ του Νούνιες να σταματά στον Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει την άμυνα της Λαμίας και στο 34′ έχασε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία, όταν από τη σέντρα του Χατζισαφί, ο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Σαράνοφ.

Το ημίχρονο έκλεισε με σημαντική ευκαιρία για τη Λαμία να ανοίξει το σκορ, όταν από λάθος πάσα του Ρότα, βγήκε στην αντεπίθεση, ο Σιμόν γύρισε έξυπνα τη μπάλα, με τον Τζανδάρη να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και τη μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη.

Το “καθάρισε” ο Φαν Βέερτ

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την ΑΕΚ να ανεβάζει την πίεση της και στο 54ο λεπτό από πάσα του Μάνταλου, ο Αραούχο σούταρε από πλάγια θέση με τη μπάλα να βρίσκει στον Σαράνοφ και να χτυπά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η ΑΕΚ ήταν πιεστική, αλλά δεν είχε τη μεγάλη φάση και έτσι ο Αλμέιδα πέρασε στο ματς τον Φαν Βεερτ στο 62′, με τον Ολλανδό να παίζει κορυφή και τον Γκαρσία να πηγαίνει δεξιά.

Στο 65′ ο Ρότα έκανε το γύρισμα, αλλά ο Φαν Βέερτ που εκτέλεσε με τη μία δεν βρήκε στόχο, όμως δύο λεπτά μετά, στο 67′, από ωραία σέντρα του Μάνταλου, ο Ολλανδός πήρε την κεφαλιά από τον Αντέτζο και νίκησε τον Σαράνοφ για το 1-0 και το πρώτο του γκολ με την Ένωση στο πρωτάθλημα.

Μετά το γκολ η ΑΕΚ διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς ωστόσο να κάνει κάποια μεγάλη φάση, με τη Λαμία να απειλεί στο 85′ με τον Μπάμπη να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, αλλά να μην βρίσκει στόχο.

Η ΑΕΚ έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 88ο λεπτό “σφραγίζοντας” τη νίκη, με τον Φαν Βέερτ να εμπλέκεται ξανά στη φάση. Ο Ολλανδός πέταξε για τον Γκαρσία, ο οποίος πρόλαβε τον Σαραμαντά, απέφυγε τον Σαράνοφ και πέτυχε το 2-0 με το όγδοο φετινό του τέρμα.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την Ένωση να πετυχαίνει και τρίτο γκολ, στο 94ο λεπτό, όταν από τη σέντρα του Ρότα, ο Τομ Φαν Βέερτ πήρε την κεφαλιά πετυχαίνοντας τον 3-0 για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Αθανασιάδης – Ρότα, Μουκουντί, Μήτογλου, Χατζισαφί – Σιμάνσκι (62′ Φαν Βέερτ), Γιόνσον, Πινέδα, Μάνταλος (87′ Γαλανόπουλος) – Γκαρσία (89′ Ε. Χριστόπουλος), Αραούχο.

Λαμία: Σαράνοφ, Γκοράνοφ (84′ Σαραμαντάς), Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Τζανδάρης, Σλίβκα (71′ Ντε Βινσέντι), Μπεχαράνο (79′ Μπάμπης), Νούνιες (84′ Μποάκι), Τσιλούλης, Μανούσος (71′ Γιακουμάκης).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.