Λουτσέσκου: «Δημιουργούμε νέα ομάδα, η δουλειά μας θα φανεί του χρόνου» (vid)

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου, μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή Monday FC, με τους Γιάννη Πάγκο και Ντέμη Νικολαΐδη

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή Monday FC με τον Ντέμη Νικολαΐδη και τον Γιάννη Πάγκο. Ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε απολογισμό για τον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος για την ομάδα του, αναφέρθηκε στα νέα παιδιά του συλλόγου, καθώς και τους στόχους του ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ είναι δεύτερος σε κατοχή, δεύτερος σε πάσες κλειδιά, τι έλειπε και ο ΠΑΟΚ έχασε έδαφος στον πρώτο γύρο; Είστε ικανοποιημένος από τον πρώτο γύρο;

Πρέπει να καταλάβετε πως έχουμε μια στρατηγική που ξεκίνησε να δουλεύει το καλοκαίρι. Οι μισοί παίκτες έφυγαν το καλοκαίρι έγιναν αλλαγές, ήρθαν αρκετοί νέοι και όταν γίνονται τέτοιες αλλαγές χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστούν οι παίκτες να καταλάβουν την φιλοσοφία, τους συμπαίκτες τους, τις αδυναμίες τους. Ως προπονητής πρέπει να τους γνωρίσω και να τους καταλάβω. Θεωρώ πως είμαστε σε μια καλή κατάσταση επειδή είναι εμφανές ότι η ομάδα έχει βελτιωθεί, δείχνει πως πρέπει να συνεχίσουμε έτσι.

Ο ΠΑΟΚ είναι η δεύτερη πιο νεανική ομάδα στο πρωτάθλημα. Αρκετοί παίκτες νεαροί. Είναι αυτή μια στρατηγική το καλοκαίρι; Να βάλουμε νέους παίκτες; Γιατί αποκτήθηκαν παίκτες ενώ υπάρχουν παίκτες όπως ο Μιχαηλίδης και ο Κουλιαράκης για παράδειγμα.

Ξέραμε πως η ομάδα θα είναι πιο φρέσκια με νέους παίκτες. Έπρεπε να πάρω αποφάσεις ποιος θα παίξει ποιος όχι, ανάλογα με την αυτοπεποίθηση που θα έδειχναν αλλά και την κατάσταση, με γνώμονα αν μπορούν να βοηθήσουν. Ορισμένοι νέοι παίκτες ήρθαν από άλλες χώρες άλλοι από την Β ομάδα. Οι παίκτες που ήρθαν στην Ελλάδα χρειάζονταν χρόνο. Δεν γίνεται να είναι έτοιμος να παίξει σε κορυφαίο επίπεδο την επόμενη ημέρα. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μια εύκολη ομάδα, υπάρχει πίεση, χρειάζεται χρόνο. Μπορώ να δώσω παραδείγματα. Ράφα Σοάρες. Παίκτης που μπορεί να δώσει ισορροπία, δείχνει αυτοπεποίθηση, στην αρχή ήταν χαμένος. Συζητήσαμε μαζί του και το παραδέχτηκε πως ήταν δύσκολο στην αρχή να προσαρμοστεί. Αναγκάστηκε να παίξει διαφορετικά απ΄ότι είχε συνηθίσει.

Ένα σχόλιο για την επέκταση συμβολαίου του Λύρατζη.

Τι σχόλιο να κάνω, είναι εδώ είναι μέλος της ομάδας, προπονείται σωστά, έχει βελτιωθεί πολύ, είναι σημαντικό να έχουμε παίκτες που έρχονται από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Βασίζεσαι στην πίστη του παίκτη κάτι που είναι σημαντικό για την ομάδα.

Δεν ξέρω ποια είναι η σωστή στιγμή για να παίξουν οι νέοι παίκτες. Μπορεί κάποιος να τραυματιστεί, κάποιος να μην είναι έτοιμος. Ο Κωνσταντέλιας μας έδειξε πως μπορεί να παίξει με ωριμότητα στο γήπεδο και όχι μόνο με ταλέντο. Δεν υπάρχει μια δεδομένη χρονική στιγμή που ένας παίκτης μπορεί να μπει να παίξει. Ως προπονητής τους χρησιμοποιώ όταν νιώθω πως μπορούν να μας βοηθήσουν να κερδίσουμε, όπως ο Κουλιεράκης. Το καλοκαίρι μας έδειξε πως έχει προσωπικότητα. Ο Ιβάν Νάσμπεργκ ήταν τραυματίας και μπήκε και παρέμεινε εκεί στην εντεκάδα.

Αν εξαιρέσουμε τη χρονιά με τον Πρίγιοβιτς, ο ΠΑΟΚ ψάχνει γκολ από παντού απ όλυος τους παίκτες. Τι λείπει φέτος;

Ο χρόνος λείπει. Είναι εντελώς διαφορετικοσε μια ομάδα να υπάρχουν έτοιμοιπαίκτες που πορούν να εκμεταλευτούν καταστάσεις. Η δουλειά που κάνουμε θα φανεί του χρόνου. Έουμ επολλούς ποδοσφαιριστέ ςπου χρειάζονται τα παιχνίδια, ο Κοτάρσκι, ο Σοάρες, ο Λύρατζης ο Κωνσταντέλιας. Η ομάδα θα είναι διαφορετική με περισσότερες παραστάσεις. Ο Νέλσον είναι επιθετικός που ταιριάζει άψογα με την φιλοσοφία μας. Τον χάσαμε πέρυσι μετά το δεύτερο επίσημο παιχνίδι, όμως βήμα βήμα βρίσκει την χαμένη αυτοπεποίθηση και θα βοηθήσει την ομάδα να βρει τον δρόμο της την κατεύθυνσή της. Είναι μια κατάσταση που γενικά μας επηρέασε(οι τραυματισμοί). Έχει την ποιότητα να ανοίγει χώρους στους συμπαίκτες του και να σκοράρει αλλά και να βοηθάει.

Η δήλωση μετά τον Βόλο πως χρειαζόμαστε παίκτη που θα σκοράρει αφορά μεταγραφή ή παίκτη από την ομάδα;

Ο στόχος μου ως προπονητής, είναι πως θέλουμε παίκτες με το εύκολο γκολ. Αναφέρομαι σε επιθετικό, σε κεντρικούς αμυντικούς από στημένες φάσεις σε πλάγια μπακ. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι. Θέλω να θυμάστε πως στην πρώτη μου περίοδο ως προπονητής του ΠΑΟΚ με περισσότερο έτοιμους και έμπειρους παίκτες αντιμετωπίζαμε πρόβλημα στο γκολ κερδίζαμε με διαφορά ενός γκολ, είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα, δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε εύκολα. Έχει να κάνει με την χημεία πως παικτών. Ο χρόνος είναι αυτός που βοηθάει. Τώρα έχουμε πιο νέα ομάδα και έχουμε κάνει μεγαλύτερα βήματα και έχουμε ξεπεράσει την αντίστοιχη περίοδο. Υπάρχει τεχνικός διευθυντής δεν θέλω να μιλάω για μεταγραφές.

Έχει πει πως τη δουλειά μου θα την δείτε του χρόνου. Πολλοί αναρωτήθηκαν τι θα κάνουμε φέτος; Τι εννοούσε και ποιοι είναι οι στόχοι φέτος;

Θα δούμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον ακόμη και μετά την διακοπή. Αυτό είπα και εννοώ πως θέλουμε να κερδίζουμε κάθε ματς. Η ομάδα θα κερδίζει αυτοπεποίθηση σε κάθε ματς.

Βλέπουμε τους αντίπαλους του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη διαφορά, η ΑΕΚ παίζει καλά, πως τις βλέπει ο κόουτς; Και τη γνώμη του για τις δύο ομάδες.

Είναι δύσκολο για μένα να κάνω σχόλια επειδή έχω την άποψή μου. Σήμερα είναι Δευτέρα, δεν είναι Κυριακή και προτιμώ να κρατήσω την άποψή μου. Πρέπει να πω πως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο δικό μας παιχνίδι, πρέπει να μάθουμε να ξεπερνάμε δύσκολες καταστάσεις, να μάθουμε να τελειώνουμε τα ματς με νίκη καθώς έχουμε σκαμπανεβάσματα. Η ποιότητα της δουλειάς και των παικτών φάνηκε στα ματς με τον Ολυμπιακό, με τον Παναθηναϊκό. Η έλλειψη συγκέντρωσης φάνηκε στα ματς κόντρα στον ΟΦΗ και Λεβαδειακό. Η ανωριμότητα φάνηκε με τον Αστέρα μετά τη νίκη με τον Ολυμπιακό, πιστεύοντας πως μόνο η παρουσία μας θα έδινε τη νίκη.

Ο Ζίβκοβιτς σκόραρε πριν το Μουντιάλ μετά από 22 παιχνίδια, αν του έλλειψαν τα γκολ του Ζίβκοβιτς και τι θέλει να του πει;

Δεν είχε σκοράρει αρκετό καιρό ωστόσο ήταν έτοιμος να βοηθήσει με τα τρέξιματά του, την υπευθυνότητά του για την ομάδα. Κάναμε πέρυσι μια καλή χρονιά που δώσαμε πολύ ενέργεια και ο Ζίβκοβιτς βοήθησε πολύ καθώς αγωνίζονταν συνέχεια. Ίσως τον επηρέασε η κούραση. Τον έχουμε χρησιμοποιήσει σε διάφορες θέσεις και ήταν εκεί. Χαιρόμαστε που σκόραρε.

Μια ιστορία για την φανέλα πίσω του.

Είναι η φανέλα της Εθνικής Λιθουανίας! Είναι το πρώτο μου ματς ως προπονητής της Ρουμανίας, απέναντι στην Λιθουανία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.