Ο Ολυμπιακός πίστεψε ξανά στον εαυτό του!

Οι βαθμολογικοί υπολογισμοί της ισοπαλίας στη Λεωφόρο λίγη σημασία έχουν. Τα κέρδη για τον Ολυμπιακό είναι πολλαπλάσια.

Απ’ τη στιγμή που ο Μίτσελ ανέλαβε τα ηνία της ομάδας απ’ τον Κάρλος Κορμπεράν, ο Ολυμπιακός είχε δείξει πιο ορθολογικά στοιχεία στον τρόπο παιχνδιού του. Οι Πειραιώτες “ομόρφυναν” αγωνιστικά, καθώς έγιναν πιο ψύχραιμοι στη διαχείριση των παιχνιδιών, πιο υπομονετικοί στην κυκλοφορία της μπάλας και πιο άμεσοι στο επιθετικό σκέλος της ανάπτυξης.

Ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω

Παρ’ όλα αυτά οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω κυρίως στο ψυχολογικό σκέλος. Oι δύσκολες βραδιές στην Ευρώπη, παρά τις καλές εμφανίσεις, έμοιαζαν να καταστρέφουν όσα με κόπο έχτιζε ο Μίτσελ στον Ρέντη, αλλά και στη Super League. Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν ένα ματς ορόσημο, όπως το χθεσινοβραδινό με τον Παναθηναϊκό, για να πιστέψει ξανά στον εαυτό του. Η ομάδα του Μίτσελ ήταν απόλυτα διαβασμένη και έβαλε δύσκολα στους “πράσινους”, που φάνηκαν να μην είναι καθόλου εξοικειωμένοι με το ρόλο του πρωτοπόρου και μάλιστα στο +10. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά στο ματς, η πρωτοβουλία του Παναθηναϊκού κρίθηκε ανούσια και ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που έβλεπε ξεκάθαρα τα αντίπαλα δίκτυα!

Δίκαιη η αποθέωση Μπρινιόλι

Ο Μπρινιόλι ήταν ο παίκτης του Παναθηναϊκού που ουσιαστικά σφράγισε το χθεσινό ντέρμπι. Ήταν παρών με επεμβάσεις διαφορετικής βαρύτητας και δυσκολίας και κράτησε το πολύτιμο “μηδέν” για 84 λεπτά. Με βάση την εικόνα του ματς, ένα πιο γρήγορο γκολ απ’ τον Ολυμπιακό, θα δημιουργούσε περισσότερους χώρους στους πολύ επικίνδυνους παίκτες των Πειραιωτών. Οπότε σοφή και δίκαιη η αποθέωση του Μπρινιόλι απ’ τους φίλους του “τριφυλλιού” μετά το φινάλε του ντέρμπι.

Το ντόμινο της ποιότητας

Ο Ολυμπιακός διάγει μια απ’ τις πιο δύσκολες σεζόν των τελευταίων ετων και η επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας αποτελεί απαιτητικό εγχείρημα, που απαιτεί συγκέντρωση, αποτελεσματικότητα και τύχη. Δεν πρέπει βέβαια να παραβλέψουμε τον πλούτο του ρόστερ, που όσο ρολάρει, τόσο πιο εύκολα θα γίνονται τα πράγματα για τον Μίτσελ. Απ’ το ντέρμπι δεν υστέρησε σχεδον κανείς, αλλά σίγουρα ξεχώρισαν οι Χάμες, Ιν Μπομ και Σωκράτης. Οι τρεις τους είναι μέλη διαφορετικών γραμμών του “ερυθρόλευκου” γηπέδου και έχουν τη δυνατότητα να παρασύρουν θετικά μαζί τους, την υπόλοιπη ομάδα.

Πιστεύει ξανά στον εαυτό του!

Η ισοφάριση ήρθε με πικρό τρόπο στο φινάλε και ο Ολυμπιακός άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς. Περισσότερο πολύτιμη όμως είναι η ψυχολογία των παικτών που ανέβηκε πάνω απ’ το +10 της βαθμολογίας. Είναι μια μεγάλη διαφορά, ωστόσο όπως και ο Μίτσελ δήλωσε μετά το φινάλε του ματς: Η διαφορά είναι 10 βαθμοί, αλλά δεν είναι τόσοι στην πραγματικότητα. Η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη, νομίζω φαίνεται. Ο Ολυμπιακός ισοφαρίστηκε στο τέλος σήμερα, η εικόνα του παιχνιδιού ήταν διαφορετική, έτσι κι η βαθμολογική”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.