Ολυμπιακός – Λαμία 2-0: “Επαγγελματικό” τρίποντο και έφυγε για ντέρμπι!

Ο Ολυμπιακός θα προετοιμαστεί ήρεμος για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μετά τη νίκη 2-0 επί της Λαμίας.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της Λαμίας για τη 10η αγωνιστική της Super League με σκόρερ τους Χάμες (22′) και Μπακαμπού (28′) και πλέον συγκεντρώνεται στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στο “Απόστολος Νικολαϊδης”. Προβλήματα τραυματισμών για Μπα, Μπιέλ, Ιν Μπομ και Βαλμπουενά.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Μίτσελ δεν προχώρησε σε εκπληξεις και ξεκίνησε με τον Πασχαλάκη κάτω απ’ τα δοκάρια. Στην άμυνα βρέθηκαν οι Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Ντόι και Άβιλα. Μπροστά τους βρέθηκαν οι Σαμασέκου και Ιν Μπομ. Στις πτέρυγες ξεκίνησαν οι Μασούρας και Μπιέλ, ενώ ο Χάμες κινήθηκε περιφερειακά του πρωθημένου Μπακαμπού.

Η Λαμία παρατάχθηκε με Σαράνοφ κάτω απ΄τα δοκάρια, στην άμυνα ο Φέστα επέλεξε τους Σιμόν, Κορνέζο, Αντέτζο και Γκοράνοφ. Αμυντικά χαφ ήταν οι Τζανδάρης και Σλίβκα, προωθημένοι οι Ντε Βισέντι, Νούνιεζ και Γιακουμάκης, ενώ στην κορυφή βρέθηκε ο Ασκόφσκι.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΥΠΕΡΟΧΗ

Ο Ολυμπιακός ανέλαβε τις περισσότερες πρωτοβουλίες στο ματς απ’ το ξεκίνημα και η πρώτη καλή στιγμή ήρθε νωρίς. Στο 3′ ο Άβιλα έκανε την προσπάθεια από δεξιά, ο Χάμες δεν βρήκε την μπάλα, η οποία κατέληξε στον Ρέαμπτσιουκ, αλλά η μπάλα απ΄το σουτ του Μολδαβού έφυγε ψηλά άουτ!

ΠΟΝΕΣΕ Ο ΜΠΑ, ΣΤΟ ΜΑΤΣ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Σε ανύποπτη φάση τραυματίστηκε ο Ουσεϊνού Μπα εξαιτίας ενός διαστρέμματος και παραχώρησε τη θέση του στον επανακάμψαντα από τραυματισμό, Σωκράτη Παπασταθόπουλο στο 11′. Στο 16′ ήρθε η επόμενη σημαντική στιγμή. Απ’ την προσπάθεια του Χάμες, η μπάλα καέληξε στον Μπιέλ, ο οποίος ρόλαρε και σούταρε άστοχα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Ο ΧΑΜΕΣ

Ο Χάμες Ροντρίγκες σκόραρε στο 22′ με σπάνιο τρόπο, συνεχίζοντας να βοηθάει τον Ολυμπιακό στο εκτελεστικό σκέλος, ενώ παράλληλα έγραψε το 1-0. Ο Ιν Μπομ με απευθείας ψηλοκρεμαστή μπαλιά βρήκε στην περιοχή τον Χάμες, ο οποίος εκτέλεσε τον Σαράνοφ σε πρώτο χρόνο με το κεφάλι. Ο Κολομβιανός αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα της Λαμίας “κρεμώντας” τον από μεγάλη απόσταση! Σπάνιο γκολ για τον Χάμες, ο οποίος αποθεώθηκε απ’ το κοινό.

ΣΚΟΡΕΡ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΚΑ-ΓΚΟΛ!

Ο Σεντρίκ Μπακαμπου στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, πιστώθηκε ασίστ, ωστόσο απέναντι στη Λαμία επέστρεψε στα γκολ. Στο 28′ μετά από βαθιά μπαλιά του Άβιλα στον κενό χώρο, ο Μπακαμπού πίεσε τη φάση και κατάφερε να βγει απέναντι απ’ τον Σαράνοφ. Πλάσαρε τον τερματοφύλακα της Λαμίας και έγραψε το 2-0! Τέσσερα γκολ σε έξι ματς με τον Ολυμπιακό έχει πετύχει ο Μπακαμπού.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ Ν’ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Η ΛΑΜΙΑ

Η Λαμία δεν είχε πολλές στιγμές στο πρώτο μέρος. Αρκετά σημαντική ήταν αυτή του 31ου λεπτού. Απ’ την εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι, η μπάλα έφτασε στον Τζανδάρη, ο οποίος σούταρε μέσα απ’ την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

ΛΙΓΑ ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΑΠ’ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΓΚΟΛ

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός είχε δύο σημαντικές στιγμές για γκολ. Στο 42′ ο Χάμες δέχτηκε την μπάλα στα δεξιά της περιοχής και επιχείρησε σουτ στην απέναντι γωνία, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Στο 44′ ο Ολυμπιακός απείλησε με ωραία ατομική ενέργεια του Μπιέλ από δεξιά. Ο Ισπανός μπήκε στην περιοχή και δοκίμασε το πόδι του για ν’ αποκρούσει ο Σαράνοφ! Αυτή ήταν η τελευταία σημαντική στιγμή στο πρώτο μέρος.

Η ΛΑΜΙΑ ΕΨΑΞΕ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΣ

Η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα ήταν απειλητική στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 52′ Ο Σιμόν έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Ασκόφκσι έκανε αποτυχημένη προβολή προ του Πασχαλάκη. Στο 56′ ήρθε η πρώτη στημαντική στιγμή για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Χάμες πάσαρε παράλληλα έξω απ’ την περιοχή στον Ιν Μπομ, ο οποίος ζύγισε το σουτ και δοκίμασε, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του Σαράνοφ.

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ

Οι δύο προπονητές ξεκίνησαν ν’ αλλάζουν στοιχεία στο ματς μετά το 58′, όταν ο Μαρμεντίνι πήρε τη θέση του Ασκόφσκι. Στο 59′ ο Μαρσέλο και ο Βαλμπουενά πήραν τις θέσεις των Ρέαμπτσιουκ και Μασούρα. Δεκα λεπτά αργότερα ο Ρόμανιτς μπήκε στο ματς αντί του Ντε Βινσέντι.

ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Ο Ολυμπιακός δεν έριξε ταχύτητα παρά το προβάδισμα στο σκορ και αναζήτησε το τρίτο γκολ. Στο 73′ ο Χάμες απ’ τα αριστερά της περιοχής της Λαμίας έχασε την ευκαιρία και στη συνέχεια με δεύτερη προσπάθεια, σένραρε για τον Μαρσέλο, ο οποίος αστόχησε! Ένα λεπτό αργότερα Μπακαμπού και Χάμες αποχώρησαν. Στο ματς μπήκαν οι Ελ Αραμπί και Βρουσάι. Στο 80′ ο Μαρσέλο πέρασε όμορφα για τον Ελ Αραμπί, ο οποίος ελίχθηκε στην περιοχή, αλλά με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 82′ σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού ο Μπιέλ έψαξε το γκολ με δυνατό σουτ, αλλά βρήκε απέναντι του ξανά τον Σαράνοφ. Ένα λεπτό αργότερα ο Μπιέλ εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Σαράνοφ επενέβη σωτήρια!

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΙΝ ΜΠΟΜ, ΜΠΙΕΛ ΚΑΙ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ

Οι Ιν Μπομ, Μπιέλ και Βαλμπουενά φάνηκαν ν’ αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών στο φινάλε και καρδιοχτύπησαν τον Μίτσελ, ωστόσο η κατάσταση του θα εκτιμηθεί στη συνέχεια. Στο φινάλε οι φίλοι των Πειραιωτών παρότρυναν τους παίκτες για νίκη στο “Απόστολος Νικολαϊδης” επί του Παναθηναϊκού στην 11η αγωνιστική της Super League.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.