Παναθηναϊκός – Άρης 1-0: Συνεχίζει ακάθεκτος (hls)

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει αήττητος καθώς κατάφερε να περάσει και το εμπόδιο του Άρη (1-0) με γκολ του Σπόραρ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Σε ένα πολύ όμορφο και δυνατό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός έδειξε για μία ακόμη φορά τα… δόντια του. Παρά το γεγονός ότι οι “πράσινοι” bρήκαν ένα καλό και ανταγωνιστικό Άρη, κατάφεραν να κερδίσουν 1-0 με γκολ του Σπόραρ στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων. Στο 67΄ οι “πράσινοι” παραβίασαν την εστία του Κουέστα με τον Μπερνάν, αλλά η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη για επιθετικό φάουλ του Βέρμπιτς, και λίγο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Πάλμα

Δείτε ΕΔΩ τα highlights

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Παναθηναϊκός

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες πλην των Κουρμπέλη  και Τρουιγιέ (θεραπεία), καθώς επέτσρεψαν Κώτσιρας, Σπόραρ, μέσα και ο Αϊτόρ, ενώ ο Ιωαννίδης θα παίξει με ειδική μάσκα.

Συγκεκριμένα ο 60χρονος τεχνικός που άφησε εκτός ενδεκάδας τον Αϊτόρ, επέλεξε το αγαπημένο του 4-3-3 με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια και τους Σάντσες, Μάγκνουσον, Σχένκεφελντ και Χουάνκαρ στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν οι Ρούμπεν Πέρεθ, Τσέριν και Μπερνάρ, ενώ οι Παλάσιος και Βέρμπιτς θα πλαισιώσουν τον μοναδικό προωθημένο Φώτη Ιωαννίδη.

Ο Άρης

Χωρίς τους τραυματίες Καμάτσο, Μπράμπετς, Μπαντσίνι, Ντουκουρέ και με το κλασσικό 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Άλαν Πάρντιου που για μία ακόμη έδωσε γάντια βασικού στον Χουλιάν Κουέστα, αλλά στην συνέχεια είχε αρκετές… εκπλήξεις. Στην τετράδα της άμυνας δεν είδαμε κάποια διαφοροποίηση με τους Οντουμπάτζο (δεξιά), Μαζικού (αριστερά), Φαμπιάνο – Ενκουλού (στόπερ) να παραμένουν βασικοί. Δίπλα στον Ετέμπο που από την πρώτη στιγμή έδειξε σημάδια σταθερότητας, επιλέχθηκε ο Νταμπό σε ρόλο ανασταλτικού χαφ, ενώ δεξιά στη θέση δεξιού χαφ είδαμε την πρώτη έκπληξη με τον Εμπακατά να καλύπτει τη θέση  και αριστερά τον Ιτούρμπε που επιστρέφει σε θέση βασικού. Πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ζερβίνιο αγωνίστηκε ο Ματέο Γκαρσία που και αυτός έχει καιρό να αγωνιστεί ως βασικός.  
Για μία ακόμη φορά ο φετινός Άρης δοκιμάζει το ίδιο σχήμα με διαφορετικά πρόσωπα.

Το α΄ ημίχρονο


Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά και έχασε σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ.
Στο 2ο μόλις λεπτό,  από το σουτ του Μπερνάρ έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Φαμπιάνο και κατέληξε κόρνερ.

Στο 9΄ μετά από θαυμάσια κίνηση των παικτών του Παναθηναϊκού με τον Παλάσιος να βρίσκει στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας τον Ιωαννίδη και διαγώνιο σουτ του τελευταίου υπό την πίεση του Φαμπιάνο, η μπάλα φεύγει άουτ.

Στο 12΄ ήταν η μεγαλύτερη στιγμή για τον ΠαναθηναΪκό, όταν ο Τσέριν βρήκε τον Χουάνκαρ, παράλληλη σέντρα του τελευταίου για τον Μπερνάρ που σουτάρει, ο Κουέστα εξουδετερώνει με δυσκολία.

Από το 15 μπαίνει στο παιχνίδι και ο Άρης με τον Ιτούρμπε να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, η μπάλα κόντραρε στον Σένκεφελντ και έφυγε κόρνερ.
Δύο λεπτά αργότερα νέα καλή στιγμή για τους κίτρινους, όταν αρχικά ο πεσμένος Σένκεφελντ διώχνςει με το κεφάλι από το σουτ του Ματέο Γκαρσία και στη συνέχεια ο Μπρινιόλι  διώχνει σε κόρνερ από το πολύ καλό σουτ του Ιτούρμπε.
Στο 22 ΄ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να απειλήσεις, όταν από την σέντρα του Σάντσες και  το γυριστό σουτ του Βέρμπιτς η μπάλα έφυγε άουτ.  

Καλή η συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού με σωστή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά πολύ έξυπνη η κίνηση του Πάρντιου να βάλει στην δεξιά πτέρυγα μαζί με τον Οντουμπάτζιο τον αμυντικογενή Εμπακατά, εξουδετερώνοντας τις επελάσεις των πράσινων.


Το β΄ ημίχρονο

Πολύ πιο… νωθρές και χωρίς αλλαγές μπήκαν οι δύο ομάδες στο γήπεδο για την επανάληψη όπου αργήσαμε να δούμε την πρώτη καλή στιγμή.
Αντ΄ αυτού είδαμε ένα σκληρό μράρισμα του Ετεμπο στον Βέρμπιτς όπου οι γηπεδούχοι ζήτησαν κόκκινη για τον παίκτη του Άρη και στο 60΄ τους “πράσινους” να ζητάνει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μαζικού στον Παλάσιος.

Στο 67΄ η φάση που θα συζητηθεί ήταν για τον Παναθηναϊκό που πέτυχε γκολ με τον Μπερνάρ (η μπάλα βρήκε στο χώμα του Ενκουλού και άλλαξε πορεία), αλλά ο διαιτητής θα το ακυρώσει καθώς μέσω VAR θα διαπιστώσει επιθετικό φάουλ του Βέρμπιτς στην εξέλιξη της φάσης.

Ο ΠαναθηναΪκός στη συνέχεια επέμεινε, έψαξε το γκολ, αλλά ο Άρης καλά στημένος προσπάθησε να μην χάσει το παιχνίδι χωρίς να τα καταφέρει.
Οι γηπεδούχοι πίεζαν και σε μια φάση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων από την εκτέλεση φάουλ του Βέρμπις και την κεφαλιά του Σπόραρ έγινε το 1-0 για να… εκραγεί το “Α. Νικολαϊδης”.

Τρία λεπτά πριν την λήξη του αγώνα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης υποχρεώθηκε να παίξει με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Πάλμα (για επικίνδυνο παίξιμο στον Τσοκάϊ).

Πολύ δουλειά από τους Παλάσιος, Βέρμπιτς, Σάντσες για τους γηπεδούχους, εξαιρετική η παρουσία του Ετέμπο για τον Άρη, καλός ο Ιτούρμπε, αλλά κια ο Φαμπιάνο

Οι ενδεκάδες

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης (64΄ Σπόραρ), Μπερνάρντ (79΄ Τσόκα), Σάντσες, Τσερίν, Μάγκνουσον, Παλάσιος (79΄ Αϊτόρ, 83΄ Βαγιαννίδης), Βέρμπιτς

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μαζικού, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Ετέμπο, Νταμπό, Ιτούρμπε (62΄ Γκρέι), Εμπακατά (69΄ Ντιόπ), Ματέο Γκαρσία (90΄ Πίρσμαν),  Ζερβίνιο (62΄ Πάλμα)

Διαιτητής: Νταμπάνοβιτς (Βοσνία)
Βοηθοί: Ντούκιτς, Τοντόροβιτς
4ος Διαμαντόπουλος
VAR: Άντλερ (Ισραήλ)
AVAR: Μωυσιάδης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.