Αλμέιδα: «Οι παίκτες να νιώσουν ένα γκρουπ-Όσο υπάρχει ανταγωνισμός βελτιώνονται όλοι»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, μίλησε για την φιλοσοφία του, πως θέλει όλοι να γίνουν ένα γκρουπ, τις αλλαγές που έκανε αλλά και τη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο.

Ο κόουτς της ΑΕΚ στάθηκε στην συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του τονίζοντας πως δείχνουν μια οικογένεια με αφορμή την λύση που έδωσαν οι αλλαγές του στο ματς με τον Ατρόμητο.

«Πάντα παίζουν 11 εναντίον 11. Κάθε προπονητής και ομάδα έχει τη δική της στρατηγική. Πολλές φορές οι επικίνδυνες φάσεις δημιουργούνται από συνδυασμούς. Κάποιες φορές μπορεί να προκύψουν από λάθη κι άλλες φορές από ξεχωριστές κινήσεις παικτών. Οι φάσεις που είχε ο αντίπαλος προήλθαν από ενέργειες που εμείς δεν είχαμε καλή τοποθέτηση. Από δεύτερες μπάλες που χάσαμε. Δεν ήταν από συνδυασμό αντιπάλων, αλλά από δικά μας λάθη. Πολλές φορές ήμασταν καλά τοποθετημένοι, ο αντίπαλος έπαιζε με μεγάλες μπάλες και αντιδρούσαμε και άλλες φορές δεν είχαμε καλές τοποθετήσεις. Πρέπει να βελτιωθούν πράγματα. Αν βελτιωνόμασταν περισσότερο στα τελικά σουτ, είχαμε 27 τελικές, είχαμε σχεδόν 500 πάσες, νομίζω ότι στο σύνολο είχαμε γύρω στις 36 σέντρες και πολλές φορές οι παίκτες ήθελαν να βάλουν γκολ γρήγορα. Κι αυτό όταν βιάζεσαι σε οδηγεί να κάνεις κάποιο λάθος. Η ομάδα διατήρησε σε μεγάλο διάστημα τη συγκέντρωσή της. Έδειξε και υπομονή. Στη συνολική εικόνα αξίζαμε να κερδίσουμε. Κερδίσαμε με ένα πέναλτι, αλλά κατά τη διάρκεια όλου του παιχνιδιού κυνηγήσαμε το γκολ».

Για τις αρκετές χαμένες ευκαιρίες της Ενωσης:

«Πάντα σκέφτομαι θετικά. Το «σχεδόν» δεν το έχω στο λεξιλόγιό μου. Εχω το «υπομονή». Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν λάθη, αλλά βλέπω μία αλήθεια που τη βλέπω: η ομάδα είναι καλά. Το εχω πει πολλές φορές σε όλους: Σέβομαι τον κάθε αντίπαλο. Σήμερα για παράδειγμα θα μπορούσε να είχε σκοράρει ο αντίπαλος ένα γκολ και να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Αυτά τα παιχνίδια ανά πάσα στιγμή μπορείς να δεχθείς ένα γκολ και να τρέχεις να το γυρίσεις. Ο,τι εχει συμβεί σήμερα στο παιχνίδι το είχαμε συζητήσει με τους παίκτες. Πριν το ματς ήξεραν οι παίκτες ότι ο αντίπαλος θα μπορούσε να πάρει το ματς με αυτόν τον τρόπο. Η «ανησυχία» είναι να βελτιώνεσαι όσο κερδίζεις. Είχαμε σκόρερ που δεν βρήκαν το γκολ, αν και είχαν πολλές ευκαιρίες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να περιμένουμε με ηρεμία για να βρει η ομάδα το γκολ».

Σχετικά με τη νίκη ήρθε που ήρθε και με όπλο την έδρα.

«Αυτή η στήριξη του κόσμου είναι θεμελιώδης και σημαντική για κάθε παίκτη. Οταν μπαίνουμε στο γήπεδο, το διασκεδάζουμε να βλέπουμε τόσο πολύ κόσμο με τόσο πολύ πάθος. Η ομάδα καταθέτει την ψυχή της. Μπορεί να πάνε καλά, μπορεί και άσχημα. Αλλα όταν η ομάδα δίνει ψυχή και παλεύει για κάθε μπάλα, ο φίλαθλος το αναγνωρίζει. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να σεβαστείς μία ιστορία. Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται ο ανταγωνισμός μέσα στους ποδοσφαιριστές. Οσο υπάρχει ανταγωνισμός βελτιώνονται όλοι».

Για τις αλλαγές του και την ποιότητα αυτών που ήρθαν και μάλιστα έφεραν το γκολ.

«Είναι αλήθεια. Αυτός είναι ο τρόπος που μου αρέσει να βλέπω το ποδόσφαιρο. Οταν είσαι παίκτης είναι δύσκολο να το καταλάβεις. Στη δική μου φιλοσοφία είναι πάντα το γκρουπ. Τη μέρα που οι παίκτες νιώσουν ότι το γκρουπ είναι σημαντικό, θα δούμε αυτά τα πράγματα. Μου άρεσε όπως πανηγύρισαν το γκολ. Δείχνει τη σχέση μεταξύ τους. Ολοι θα παίξουν και όλοι θα πρέπει να έχουν την ίδια συμπεριφορά, όπως τα παιδιά που μπήκαν σήμερα. Αυτό δείχνει ότι δουλεύουμε».

Για το αν έδωσε εντολή στον Αμραμπατ να εκτελέσει το πέναλτι:

«Κάνουμε προπόνηση στα πέναλτι πολλές φορές. Το να υποδείξεις κάποιον να εκτελέσει πέναλτι δεν ξέρω πως θα αισθανθεί εκείνη τη στιγμή. Δεν μου αρέσει η μπάλα να είναι ανάμεσα σε δυο παίκτες. Εκεί δυναμώνει ο αντίπαλος. Οταν πάρει κάποιος τη μπάλα να εκτελέσει ένα πέναλτι είναι τέλειο. Κερδίσαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Έτσι όπως κύλησε, έδειχνε ότι είτε θα πήγαινε για ισοπαλία, είτε θα μπορούσες να το χάσεις. Είναι σημαντικοί τρεις βαθμοί. Αλλά θεωρώ ότι αυτό είναι ένα “δώρο” στους παίκτες, γιατί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και δεν τα παράτησαν ποτέ. Είχαμε ένα ματς που δεχθήκαμε ένα γκολ και δεν μπορούσαμε να το αλλάξουμε. Τώρα νιώθω ότι κάναμε ένα βήμα μπροστά».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.