ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-1: Ο Διαμαντής του… έκλεψε τον βαθμό στο 102΄ (vids)

Σε... γκραν γκινιόλ εξελίχθηκε το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να είναι πολύ κοντά στη νίκη, αλλά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, από την κεφαλιά του Διαμαντή ο ΟΦΗ έκανε το 1-1 κλέβοντας τον βαθμό της ισοπαλίας

Ένα από τα πιο όμορφα παιχνίδια της φετινής Super League έγινε στο “Θ. Βαρδινογιάννης”,. Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν ΟΦΗ και ΠΑΟΚ στο παιχνίδι που κρίθηκε στο 12ο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο 8΄ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Νάρεϊ και στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Διαμαντή.
Ο μεν ΟΦΗ δεν κατάφερε να πάρει το πρώτο του εντός έδρας τρίποντο στο πρωτάθλημα, ο δε ΠΑΟΚ παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής από τις θέσεις κορυφής του βαθμολογικού πίνακα, δείχνοντας ότι δικαίως θεωρείται από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.
Οι παίκτες του Λουτσέσκου έβγαλαν, ποιότητα, εμπειρία και… εξυπνάδα στην διαχείριση του χρόνου, ενώ οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν εμφανώς βελτιωμένοι από τις τελευταίες προσθήκες και αν μην τι άλλο με το πέρασμα του χρόνου είναι βέβαιο ότι θα δείξουν ένα πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.

Πως έπαιξε ο ΟΦΗ

Με τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα υποδέχτηκε ο ΟΦΗ τον ΠΑΟΚ.
Ο Τιερί Μπιφουμά ήταν στην αποστολή αλλά όχι στην αρχική ενδεκάδα, αντίθετα ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο βρέθηκε μεταξύ των πρώτων έντεκα, όπως και ο Λούις Περέα.

Ο Νίκος Νόπλιας παρέταξε την ομάδα του με 3-5-2, με τον Στίβενς να παίρνει τη φανέλα του βασικού τερματοφύλακα, έχοντας μπροστά του, τους Διαμαντή – Βούρο και Πασσαλίδη.
Ο Μπαλογιάννης ήταν στην αριστερή πτέρυγα, ο Λάρσον δεξιά, οι Περέα και Μεγιάδο αγωνίστηκαν πίσω από τον φουνταριστό Γκερέρο έχοντας δεξιά τους τον Ντικό και αριστερά τον Ντιουσέ.

Πως έπαιξε ο ΠΑΟΚ

Με το… καθιερωμένο 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου.
Ο Κοτάρσκι παρέμεινε… ακλόνητος κάτω από τα δοκάρια του “δικέφαλου” , με τον Λύρατζη να καλύπτει την δεξιά πτέρυγα στην άμυνα και ο Βιερίνια την αριστερή. Σε ρόλο στόπερ ήταν οι Κουλιεράκης και Ίνγκανσον, με τους Ντάντας και Κούρτιτς να καλύπτουν τον χώρο μπροστά τους. Ανάμεσα τους και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ολιβέιρα αγωνίζεται ο Αουγκούστο έχοντας δεξιά του τον Νάρει και αριστερά του τον Ζίφκοβιτς

Το πρώτο ημίχρονο

Πολύ καλό το πρώτο μέρος, με ρυθμό από τους 22 ποδοσφαιριστές που εξ΄ αρχής αγωνίστηκαν χωρίς σκοπιμότητες.
Στο 8ο μάλιστα λεπτό ο ΠΑΟΚ στην πρώτη του καλή στιγμή, ευτύχησε να προηγηθεί με τον Νάρεϊ (προηγήθηκε θαυμάσια μπαλιά του Βιερίνια). Ο διαιτητής αρχικά ακύρωσε το γκολ, αλλά έδειξε σέντρα αμέσως μετά την εξέταση του VAR (0-1).
Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 21΄ αλλά ο Γκερέρο δεν προλαβαίνει την μπάλα από την σέντρα του Λάρσον και δέκα λεπτά αργότερα από το καταπληκτικό σουτ του Αουγκούστο, ο Στίβενς έδιωξε δύσκολα με τα πόδια. Στο 25΄ αλλάζουν τα πλάνα του Λουτσέσκου καθώς τραυματίστηκε ο Βιερίνια και τη θέση του π΄΄ηρε ο Τσαούσης.
Στο 36΄ ήταν η σειρά των Κρητικών να απειλήσουν με Ντιουσέ που βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Κοτάρσκι, ωστόσο έστειλε την μπάλα μακριά από το δοκάρι.
Καταιγιστικός ο ρυθμός του αγώνα και στο 37΄ ο ΠΑΟΚ με τον Ολιβέϊρα χάνει μοναδική ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ (προηγήθηκε σέντρα του Νάρει) αλλά ο επιθετικός του ΠΑΟΚ στέλνει την μπάλα άουτ.

Το β΄ ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ πάτησε καλύτερα στην επανάληψη και έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στην επανάληψη με τον Νάρεϊ, αλλά από το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε ο Γερμανός, έδιωξε σε κόρνερ ο Στίβενς. Δέυτερη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στη συνέχεια της φάσης όταν από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Νάρει, ο Κουλιεράκης σηκώθηκε πιο ψηλά απ΄ όλους αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Οι δύο προπονητές αρχίζουν να ανακατεύουν τις… τράπουλες και ο 75΄ από πολύ καλό σουτ του Ζίφκοβιτς η μπάλα καταλήγει κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο ΟΦΗ προσπαθεί να φύγει στην αντεπίθεση, ο Λύρατζης του τραβάει την φανέλα, αλλά ο Σιδηρόπουλος τιμωρεί με κίτρινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Η είσοδος του Τόμας βοήθησε πολύ τους φιλοξενούμενους με συνέπεια ο νεοαποκτηθείς ποδοσφαιρστής του δικέφαλου να χάσει δύο τεράστιες ευκαιρίες για να “κλειδώσει” το τρίποντο τόσο στη φάση του 83΄ όσο και σε εκείνη του 85΄ (και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα κατέληξε κόρνερ). Η τελευταία φάση του αγώνα εκτυλίχθηκε στο 12ο λεπτό των καθυστερήσεων από την κεφαλιά του Διαμαντή μετά από εκτέλεση κόρνερ του Θόραρινσον για το τελικό 1-1

ΟΦΗ: Στίβενς, Πασαλίδης (62΄ Ντουρμισάι), Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης (84΄ Θοράρισον), Λάρσον, Μεγιάδο, Περέα (84΄ Στάικος), Ντιουσέ, Ντίκο, Γκερέρο (84΄ Μπιφουμά)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύραντσης, Βιερίνια (25΄ Τσαούσης), Κουλιεράκης, Ίνγκανσον, Κούρτιτς (80΄ Σβάμπ), Ντάντας, Αουγκούστο (72΄ Ελ Καντουρί), Νάρεϊ, Ζίφκοβιτς, Ολιβέϊρα (72΄ Τόμας)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Κωστάρας, Πετρόπουλος
4ος: Ματσούκας
VAR: Παπαπέτρου
AVAR: Σαμοϊλης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.