ΠΑΟΚ: Μπήκε στη σεζόν με συν δύο, μείον έξι και περιμένει τρεις

Με πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό του ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ την προετοιμασία του εν όψει της σεζόν 2022-2023 - Ποιοι ήρθαν, ποιοι αναμένονται, ποιοι αποτελούν παρελθόν

Με μια ομάδα αλλαγμένη κατά το ένα τέταρτο (1/4), περίπου, σε ό,τι αφορά στο έμψυχο δυναμικό της μπαίνει ο ΠΑΟΚ στην προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική περίοδο, 2022-2023. Ήδη, έχουν προστεθεί ως τώρα δύο νέα πρόσωπα, αναμένονται ως το τέλος αυτής της εβδομάδας άλλα τρία, ενώ παρελθόν -σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν- αποτελούν έξι, με τον Ρασβάν Λουτσέσκου, όπως γίνεται αντιληπτό, να έχει να διαχειριστεί αρκετές αλλαγές.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, τα δύο νέα πρόσωπα, που ξεκίνησαν ήδη προπονήσεις με την ομάδα, είναι οι Νίκολας Κουαλιάτα και Ράφα Σοάρες. Ο 23χρονος Ουρουγουανός μέσος έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας έως τον Ιούνιο του 2026, ενώ ο 27χρονος Πορτογάλος αριστερός οπισθοφύλακας έως τον Ιούνιο του 2025. Ο πρώτος ήρθε να ενισχύσει μια θέση στην οποία ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε πρόβλημα την περασμένη σεζόν, ενώ ο δεύτερος να προστεθεί στους Αντρέ Βιεϊρίνια, ο οποίος ανανέωσε τη συνεργασία του ως τον Ιούνιο του 2023, και Μάριο Τσαούση, που έχει συμβόλαιο έως το 2025.

Η μεταγραφική αναζήτηση είναι σε εξέλιξη και, όπως έκανε γνωστό χθες (22/6) η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένει στη Θεσσαλονίκη τρεις παίκτες ακόμη, για να υπογράψουν και να ενταχθούν άμεσα στις προπονήσεις. Πρόκειται για τους Τιάγκο Ντάντας, Ντομινίκ Κοτάρσκι και Γιάννη Κάργα (κατά σειρά αφίξεων, αν δεν αλλάξει κάτι).

Ο 21 ετών Πορτογάλος μέσος πρόκειται να αποκτηθεί δανεικός από την Μπενφίκα για να ενισχύσει κι άλλο τις θέσεις του άξονα στη μεσαία γραμμή (παίζει ως αμυντικός, κεντρικός και επιτελικός μέσος), ενώ ο 22 ετών Κροάτης τερματοφύλακας με μεταγραφή από την Γκόριτσα και προορίζεται για βασικός στη θέση “1”, μπροστά στην ιεραρχία από τον Ζίφκο Ζίφκοβιτς, που ανανέωσε τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ ως τον Ιούνιο του 2024. Όσο για τον Κάργα, ο 27χρονος αμυντικός μέσος, που έλκει την καταγωγή του από το Κιλκίς, αποκτάται με μεταγραφή από τον ΠΑΣ Γιάννινα για να καλύψει μια θέση στους κεντρικούς αμυντικούς.

Να σημειώσουμε ότι ο 25χρονος Ισπανός δεξιός οπισθοφύλακας, Ζοάν Σάστρε, παραμένει στον ΠΑΟΚ με μεταγραφή από τη Μαγιόρκα, με συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2026, ενώ στην ομάδα έχει επιστρέψει από τον δανεισμό του στον ΟΦΗ ο Λάζαρος Λάμπρου. Για τον παίκτη θα αποφασίσει ο Λουτσέσκου, αν παραμείνει ή όχι στην ομάδα. Ακόμη, μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να υπογράψει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ ο Αυστριακός μέσος, Στέφαν Σβαμπ, ενώ άγνωστο είναι τι θα γίνει με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, του οποίου το συμβόλαιο με την ομάδα ολοκληρώνεται στις 30 αυτού του Ιουνίου και εκκρεμεί η πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας.

Παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, σε σχέση με το ρόστερ της περασμένης σεζόν, αποτελούν ήδη έξι παίκτες. Αυτοί είναι οι Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Φερνάντο Βαρέλα, Χοσέ Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Αλεξάντρου Μίτριτσα και Τσούμπα Άκπομ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.