Κρέσπο: “Δύσκολο να συνεχίσω στον ΠΑΟΚ…”

Χρήματα στην πρόβλεψη ότι θα συνεχίσει αλλού την καριέρα του και όχι στον ΠΑΟΚ θα ποντάριζε ο Χοσέ Κρέσπο, ο οποίος εξήγησε γιατί σε σημερινή (26/5) ραδιοφωνική του συνέντευξη

Λίγες πιθανότητες δίνει ο Χοσέ Κρέσπο να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σε σημερινή (26/5) ραδιοφωνική του συνέντευξη, στο Metropolis 95,5, αν καλούνταν να το κάνει, θα ποντάριζε τα χρήματά του στην πρόβλεψη ότι θα συνεχίσει αλλού να αγωνίζεται και όχι στην Τούμπα!

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός, ο οποίος έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στο βιβλίο της ιστορίας του “ασπρόμαυρου” συλλόγου και ο οποίος ολοκληρώνει τη συνεργασία του με την ομάδα στο τέλος του ερχόμενου Ιουνίου, ρωτήθηκε αρχικά αν όντως μετέβη στην πατρίδα του από την Ελλάδα με το αυτοκίνητό του και όχι με το αεροπλάνο, για να απαντήσει με νόημα: «Ναι, ταξίδεψα στην Ισπανία με το αυτοκίνητο. Έπρεπε να φέρω το αυτοκίνητο και τα περισσότερα πράγματά μου, οπότε ήταν η καλύτερη στιγμή να το κάνω. Αν είχα συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ για ανανέωση της συνεργασίας, δεν θα έφερνα όλα τα πράγματά μου. Αν συμφωνήσουμε αργότερα, θα γυρίσω για την προετοιμασία».

Επί τούτου, λοιπόν, ερωτώμενος, απάντησε πολύ χαρακτηριστικά: «Αν στοιχημάτιζα για το πού θα συνεχίσω την καριέρα μου, θα έβαζα χρήματα στο ενδεχόμενο να συνεχίσω σε άλλη ομάδα! Φτάσαμε σχεδόν Ιούνιο και δεν έχουμε κάποια επαφή, οπότε εκεί θα τα έβαζα! Με τον Λουτσέσκου και τον Μπότο έχουμε μιλήσει από τον Ιανουάριο. Μου είχαν πει πως είναι χαρούμενοι και πως θέλουν να συνεχίσουμε, είχαμε πει πως θέλουμε να ανανεώσουμε την επόμενη εβδομάδα, πέρασαν οι επόμενες εβδομάδες και φτάσαμε σχεδόν στον Ιούνιο».

Στη συνέχεια η συζήτηση πήγε στη μεγάλη από άποψη αριθμού αγώνων σεζόν που προηγήθηκε για τον ΠΑΟΚ. Είπε ο Κρέσπο: «Ηταν κουραστική σεζόν, γιατί δεν ήταν μόνο ο αριθμός των παιχνιδιών, αλλά και η ποιότητά τους, όπως και η ποιότητα των αντιπάλων. Δώσαμε τα πάντα και επηρέασε στο πως εμφανιστήκαμε σε κάποια παιχνίδια».

Και συνέχισε: «Ήμασταν μια χαρά μέχρι 2-3 εβδομάδες πριν το τέλος τη σεζόν. Στο τέλος διασφαλίσαμε τη 2η θέση, όμως, ότι δεν κερδίσαμε στον τελικό του Κυπέλλου μειώνει τον βαθμό επιτυχίας. Αν είχαμε κατακτήσει το Κύπελλο, θα ήταν όλα διαφορετικά. Τώρα δεν άφησε καλή γεύση η κατάληξη».

Σχετικά με το τι έλειψε από την ομάδα, για να πετύχει περισσότερα πράγματα την περασμένη σεζόν, τόνισε: «Μας έλειψαν και η ποιότητα και η ποσότητα, για να είμαι ειλικρινής. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να διακριθείς με τους ίδιους παίκτες και στις τρεις διοργανώσεις. Είναι θέμα και τι χρειάζεται ο προπονητής. Όταν εκείνος διακρίνει 13-14-15 παίκτες και παίζουν συνεχώς αυτοί, τότε αυτό επηρεάζει όλη την ομάδα. Στα πλέι οφ παίξαμε κόντρα σε ομάδες που δεν είχαν ευρωπαϊκούς αγώνες να δώσουν και δεν ήταν τόσο κουρασμένες. Επιπλέον, ήταν ποιοτικές, άρα έπρεπε να προσαρμοστούμε».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από τον εαυτό του απάντησε: «Ναι, αυτή τη σεζόν έμεινα ευχαριστημένος από τον εαυτό μου. Πριν δύο χρόνια είχα τραυματισμό. Τη σεζόν 2020-2021 ήμουν επιφυλακτικός. Τη σεζόν που πέρασε ήμουν καλύτερα και οι μετρήσεις θύμιζαν αυτές που είχα πριν 3-4 χρόνια. Θέλω να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο για μερικά ακόμη χρόνια. Είμαι 35 ετών, αλλά σημασία έχει να λειτουργείς ως επαγγελματίας. Μπορεί να είσαι 35 ετών και να τρέχεις σαν 30άρης. Αν είσαι σε καλή κατάσταση, τότε δεν έχει σημασία πόσο χρονών είσαι. Δείτε τον Μόντριτς και τον Αλμπιόλ. Θέλω να συνεχίσω όσο καταλαβαίνω πως μπορώ να παίζω, γιατί όχι και στα 40! Αν δω πως με εγκαταλείπουν οι δυνάμεις μου, τότε θα σταματήσω».

Ερωτώμενος για το μοντέλο που ταιριάζει καλύτερα στον ΠΑΟΚ, είπε: «Γενικώς, το καλύτερο μοντέλο είναι το μεικτό. Να έχεις νεαρούς παίκτες, αλλά και έμπειρους, για να υπάρχει η ισορροπία. Δεν μπορείς να έχεις δέκα και πάνω 33άρηδες, αλλά ούτε και κανέναν. Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα με τον Λουτσέσκου. Χρειάζεται χρόνο για να αποδώσει η ομάδα του αυτό που ο ίδιος θέλει. Αν ο ΠΑΟΚ πάρει 15 καινούριους ποδοσφαιριστές, τότε θα χρειαστεί πολύ χρόνο. Αν πει ο σύλλογος πως δεν πάει για πρωτάθλημα, τότε θα χτίσει αυτή την ομάδα ο Λουτσέσκου. Αν, όμως, πάει για τον τίτλο, θα πρέπει να πάει σε στοχευμένες μεταγραφές, σε συγκεκριμένες γραμμές και θέσεις».

Για τις συγκεκριμένες μεταγραφές που ο ίδιος θα έκανε στον ΠΑΟΚ, αν είχε αυτή τη δυνατότητα, απάντησε: «Τη σεζόν που πέρασε δεν είχαμε κάποιον επιθετικό που βάζει πολλά γκολ. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Κούρτιτς και πολλά από αυτά ήταν με πέναλτι. Είχαμε πρόβλημα στο γκολ. Όταν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει να έχεις έναν παίκτη που θα βάλει είκοσι γκολ. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ θέλει ενδυνάμωση σε όλες τις γραμμές και ισορροπία».

Για την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή της σεζόν τόνισε: «Οι καλύτερες στιγμές της σεζόν ήταν όταν προκριθήκαμε στον τελικό, αφήνοντας έξω τον Ολυμπιακό, και όταν περάσαμε την Γάνδη, για να φτάσουμε στα προημιτελικά της Europa Conference League. Η χειρότερη στιγμή ήταν ο χαμένος τελικός. Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Ηταν ο τελικός με τις λιγότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλο και χάσαμε το τρόπαιο. Προφανώς, ήταν κρίσιμο το πέναλτι που δόθηκε. Δεν είχαν άλλες ευκαιρίες να σκοράρουν, το πέναλτι έκρινε τον τελικό. Δεν θέλω να μιλήσω πολύ για την διαιτησία. Είχαμε ευκαιρία για να κάνουμε το 2-1, αν πάμε ακόμη και στο 3-1, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Για το που θα κάνει διακοπές: «Θα μείνω στην Ισπανία, κοντά στο σπίτι μου. Ετοιμαζόμουν να είμαι παρών στην ονοματοδοσία του γηπέδου της πόλης μου, μιας και θα δώσουν το όνομά μου, όμως, υπάρχει πρόβλημα με τον ηλεκτροφωτισμό. Ελπίζω να φτιαχτεί μέχρι να τελειώσουν οι διακοπές μου».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.