ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-0: Ηξεραν οι γηπεδούχοι πως να πάρουν το “Χ” (hls)

Σε ένα παιχνίδι με λίγες καλές φάσεις, όπου ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι με τον Μαουρίσιο κι΄ ενώ έπαιζε με παίκτη λιγότερο τα δέκα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΣ πήρε την πολύτιμη ισοπαλία (0-0)

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος του ΠΑΣ, είχε τον έλεγχο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα των γηπεδούχων που έκλεισαν όλους τους διαδρόμους προς τα καρέ του Λοντίγκιν. Η ομάδα του Μεταξά για 3η συνεχόμενη αγωνιστική κατάφερε να φύγει από το γήπεδο με τον βαθμό της ισοπαλίας, δείχνοντας πως δεν πρόκειται να είναι εύκολη αντίπαλος για καμία από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες που έχει μπροστά της στη διαδικασία των playoffs.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Ο Ηρακλής Μεταξάς, επέλεξε τον Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια, τον Σάλιακα δεξιά, τον Πίρσμαν αριστερά και τους Εραμούσπε, Κάργα σε ρόλο στόπερ. Μπορστά από τους δύο τελευταίους αγωνίστηκαν οι Καραχάλιος – Στάνκο, ο Γκαρντάφσκι στα αριστερά της μεσαίας γραμμής, ο Σνάιντερ δεξιά και στην επίθεση επιλάχθηκαν οι Μορέιρα – Περέα.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Με τον Ζοσέ Μαουρίσιο να επιστρέφει στη βασική ενδεκάδα έπειτα από αρκετό καιρό και συγκεκριμένα το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός.
Κάτω από τα δοκάρια αγωνίστηκε ο Μπρινιόλι, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά θα αγωνιστούν οι Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σχένκεφελντ και Κώτσιρας.
Την τριάδα του κέντρου συμπληρώνουν οι Πέρεθ, Γκατσίνοβιτς και Μαουρίσιο. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης θα βρίσκεται ο Αϊτόρ, στο δεξί ο Παλάσιος και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Το πρώτο ημίχρονο

Από την αρχή του αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του κέντρου, ωστόσο η δουλειά κυρίως του Αϊτόρ και των Παλάσιος – Ιωαννίδη δεν είχε αποτέλεσμα καθώς η καλή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων και ο κυριαρχικός ρόλος του Πίρσμαν δεν τους επέτρεψαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Λοντίγκιν.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους καταγράφηκε στο 23΄ μετά από ωραίο συνδυασμό του Χουάνκαρ με τον Αϊτόρ, αλλά από το δυνατό διαγώνιο σουτ του τελευταίου, η μπάλα καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 31΄ ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι με τον Μαουρίσιο, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, ενώ στο 37΄ από το καλοζυγισμένο σουτ του Βέλεθ (από διαγώνια θέση) ο Λοντίγκιν έπεσε αλλά η μπάλα ελάχιστα ελάχιστα επάνω από τα δοκάρια του.

Οι γηπεδούχοι επισκέφτηκαν την περιοχή του Μπρινιόλι για πρώτη φορά λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αλλά από το σουτ του Πρίσμαν, ο Ιταλός έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα.

Το δεύτερο ημίχρονο

Έχοντας κατά κύριο λόγο την προσοχή τους στραμμένη στα μετόπισθεν, οι δύο ομάδες μπήκαν επιφυλακτικά στο δεύτερο μέρος. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τον ΠαναθηναΪκό στο 63΄ με τον Αϊτόρ που σούταρε από διαγώνια θέση (μετά τη σέντρα του Κότσιρα), αλλά η μπάλα έφυγε αουτ. Η πολυκοσμία στον χώρο του κέντρου δεν επιτρέπει στους 22 ποδοσφαιριστές να παίξουν στο επίπεδο που μπορούν, με συνέπεια να περιορίζονται σε πολλές κοντινές πάσες και οι περισσότερες απ΄ αυτές να έχουν λάθος αποδέκτη.
Στη συνέχεια ο Γιοβάνοβιτς ρίχνοντας τους Χατζηγιοβάννη, Αλεξανδρόπουλο στο γήπεδο, επιχείρησε να δώσει επιθετικό τόνο στην ομάδα του, αλλά τα πάντα άλλαξαν από το 80΄ όταν αποβλήθηκε ο Χουάνκαρ (θα λείψει στο ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό) για σκληρό μαρκάρισμα στον Περέα. Μία απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά του Πασναθηναϊκού, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ένταση που επικράτησε βοήθησε ώστε ο ούτως ή άλλως κακός ρυθμός να γίνει ακόμη χειρότερος, ενώ σε αυτό συνέτελεσε και η έντονη βροχόπτωση που χειροτέρεψε την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.
Οι προσπαέθειες των ΑΪτόρ, Παλάσιος, αλλά και του Βέλεθ που σε πολλές περιπτώσεις έψαξε το γκολ κυρίως από τις στημένες φάσεις, ήταν οι καλύτεροι του Παναθηναϊκού, ενώ από την ομάδα των γηπεδύχων ξεχώρισε ο Περέα, ο Πίρσμαν αλλά και ο Κάργας

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάφσκι, Σνάϊντερ (90΄ Λιάσος),Περέα (89΄ Παντελάκης), Μορέιρα (56΄ Λώλης)

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρα, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Μαουρίσιο (76΄ Αλεξανδρόπουλος), Γκατσίνοβιτς (79΄ Βιτάλ), Αϊτόρ (85΄ Σάντσες), Παλάσιος, Ιωαννίδης (76΄ Χατζηγιοβάννης)

Διαιτητής: Βαντ (Ουγγαρία)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)
4ος: Γκορτσιλάς (Μακεδονίας)
VAR: Στογιάνοφ (Βουλγαρία)
AVAR: Νικολακάκης (Ηρακλείου)

Δείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.