Ολυμπιακός: Η “αγία τριάδα” των 209 ματς του Μαρτίνς


Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στα Ιωάννινα απέναντι στον τοπικό ΠΑΣ (15.30, NS Prime) για τη 2η αγωνιστική της Super League και οι Πειραιώτες επιθυμούν το 2 στα 2 στη μίνι κούρσα προς το φινάλε του πρωταθλήματος. Ο Πέδρο Μαρτίνς ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα γράψει ιστορία καθώς φτάνει τα 209 ματς στον πάγκο του Ολυμπιακού, για να γίνει ο προπονητής με τα περισσότερα 90λεπτα στην ιστορία του συλλόγου. Πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα αν αναλογιστούμε την αναλωσιμότητα των προπονητών στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και δη στους ελληνικούς συλλόγους.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα ξεπεράσει λοιπόν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και πλέον στοχεύει στις 144 νίκες του “Ντούσκο”, με τον ίδιο να έχει πριν τα Γιάννινα, 139. Ένας προπονητής για να φτάσει σε ένα τόσο σπουδαίο επίτευγμα πρέπει να εργαστεί με έναν συνδυασμό στοιχείων. Θετικά αποτελέσματα, μια διοίκηση με όραμα και συγκεκριμένη φιλοσοφία, αλλά και ένα ποιοτικό ρόστερ χάρισαν μακροημέρευση στον Πέδρο Μαρτίνς.

Σ΄αυτό το ταξίδι ο Μαρτίνς είχε μαζί του μια σειρά παικτών, ωστόσο τρεις απ’ αυτούς έχουν βαδίσει χέρι-χέρι με τον Πορτογάλο. Η “αγία τριάδα” του Πέδρο Μαρτίνς αποτελείται απ’ τους Μαντί Καμαρά, Ανδρέα Μπουχαλάκη και Γιώργο Μασούρα. Ο Καμαρά έχει πάρει 171 παιχνίδια (19 γκολ, 13 ασίστ) απ’ τα 209 του Μαρτίνς, έχοντας χάσει ελάχιστα για λόγους τακτικής. Το παιδί απ’ τη Γουινέα κέρδισε τον Πορτογάλο και εξελίχθηκε σ’ έναν ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έχει 166 ματς με τον Μαρτίνς στον Ολυμπιακό (10 γκολ, 11 ασίστ). Συνολικά έχει 205. Η ωριμότητα που παρουσιάζει ο Μπουχαλάκης στο παιχνίδι του και η τακτική του προσέγγιση στα παιχνίδια, είναι έργο του Μαρτίνς. Ο Γιώργος Μασούρας έχει 156 ματς με 42 γκολ και 19 ασίστ. Πραγματοποίησε το άλμα απ’ τον Πανιώνιο στον Ολυμπιακό και διακρίνεται ως ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Την αυτοπεποίθηση του την προσέφερε ο Μαρτίνς και ο ίδιος ο Μασούρας έβαλε το ταλέντο.

Κοινό στοιχείο των τριών παικτών είναι το χαμηλό προφίλ και η αθόρυβη δουλειά. Είναι τα χαρακτηριστικά τα οποία κερδίζουν τον Μαρτίνς και με τα οποία έχει θεμελιώσει τον δικό του Ολυμπιακό των 209 αναμετρήσεων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.