ΑΕΚ: To rotation και ο Χατζισαφί (vids)

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος (και) στο δεύτερο παιχνίδι του στον πάγκο της ΑΕΚ έδειξε πως θέλει να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του, ενώ δοκίμασε και τον Χατζισαφί στα χαφ.

Η ΑΕΚ στα 26 παιχνίδια της κανονικής περιόδου της Super League χρησιμοποίησε 26 ποδοσφαιριστές, με τον Στίβεν Τσούμπερ να έχει τα περισσότερα λεπτά, καθώς μέτρησε 1954 λεπτά και τον Μιχάλη Κοσίδη να είναι αυτός με τα λιγότερα (26 λεπτά).

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος ετοιμάζεται να μπει με την Ένωση στα Playoffs γνωρίζοντας και ο ίδιος, αλλά και οι παίκτες της ομάδας του τη χαμηλή συγκομιδή που έχουν απέναντι στις ομάδες που θα βρουν στο δρόμο τους σ’ αυτά τα 10 ματς.

Ο Τάνκοβιτς και οι υπόλοιποι που ενεργοποιούνται

Καλώς ή κακώς επί ημερών Αργύρη Γιαννίκη υπήρχαν παίκτες της ΑΕΚ που δεν έδειχναν χαρούμενοι από το χρόνο και τα λεπτά που έπαιρναν από τον 41χρονο προπονητή. Η έλευση του Οφρυδόπουλου, αλλά και η πρώτη διαχείριση των παικτών φαίνεται πως αλλάζει κάπως τα δεδομένα και το κλίμα που επικρατούσε.

Ο Οφρυδόπουλος στα ματς με ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης, αν και ήταν διαδοχικά μέσα σε τέσσερις ημέρες, δείχνει να θέλει να πάρει πράγματα ακόμα και από παίκτες που ήταν κάπως παροπλισμένοι και με λίγα λεπτά συμμετοχής.

Ο Τάνκοβις εξακολουθεί να έρχεται από τον πάγκο, αλλά πλέον παίρνει περισσότερα λεπτά, ο Μισελέν έπαιξε βασικός με τον Αστέρα, ενώ μπήκε αλλαγή και με τον ΠΑΟΚ, ο Γέβτιτς επίσης πήρε αρκετά λεπτά στο ματς της Κυριακής μπαίνοντας στο 57′, ενώ υπάρχει ακόμα η επιλογή Λε Ταλέκ για τα χαφ, με τον Γάλλο στα τελευταία δύο ματς να είναι τιμωρημένος με κάρτες.

Επίσης, υπάρχει ο Αλεξάντερ Φράνσον, με τον Σουηδό να μην έχει παίξει ακόμα, αλλά στα Playoffs μπορεί να είναι μία επιπλέον λύση για τα χαφ της ΑΕΚ.

Ο πολυσύνθετος Χατζισαφί

Για πρώτη φορά φέτος, ο Εχσάν Χατζισαφί χρησιμοποιήθηκε από την αρχή του αγώνα ως αμυντικό χαφ στο 4-2-3-1 του Σωκράτη Οφρυδόπουλου στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Ιρανός δεν αγωνίστηκε πρώτη φορά στην καριέρα του στη συγκεκριμένη θέση, την οποία γνωρίζει τόσο από την Εθνική Ιράν, όσο και από προηγούμενες ομάδες της καριέρας του. Μάλιστα, έδειξε την Κυριακή πως την έχει τη θέση, έχοντας καλές τοποθετήσεις στο γήπεδο, καλές μεταβιβάσεις, έψαξε κάθετο παιχνίδι, πάτησε περιοχή, ενώ και από δική του σέντρα ήρθε το πρώτο γκολ της Ένωσης. Ένα γέμισμα που αν έπαιζε αριστερό μπακ δεν θα έκανε ποτέ στη συγκεκριμένη φάση γιατί πιθανότατα θα καθόταν στην άμυνα για να ανακόψει τυχόν αντεπίθεση.

Όπως και να ‘χει, ο Χατζισαφί έδειξε την Κυριακή πως είναι ένας πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής που η ΑΕΚ άργησε να αξιοποιήσει έστω και σε μια άλλη θέση, από τη στιγμή που δεν βγαίνει από τα αριστερά ο Μοχαμαντί. Μένει να δούμε τι θα επικρατήσει στη συνέχεια και αν ο Ιρανός θα παίξει ξανά στη συγκεκριμένη θέση ή απλά ήταν μια “αναγκαστική” επιλογή από τον 48χρονο προπονητή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.