ΑΕΚ: Ρεκόρ τελικών κόντρα στον ΠΑΣ

Ιδιαίτερα ικανοποιητικοί ήταν οι αριθμοί της ΑΕΚ στο δημιουργικό κομμάτι στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, επιβεβαιώνοντας την "κιτρινόμαυρη" κυριαρχία.

Στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, η ΑΕΚ έκανε τις περισσότερες τελικές προσπάθειες σε σχέση με κάθε άλλον αγώνα της στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν. Η Ένωση έκανε κόντρα στην εστία του Λοντίγκιν 25 τελικές προσπάθειες (5 στον στόχο), αρκετά πάνω από τον μέσο όρο τελικών προσπαθειών της στους αγώνες της φετινής Super League (14.09). Το αξιοσημείωτο είναι ότι η ποιότητα των συγκεκριμένων τελικών προσπαθειών ήταν σε καλά επίπεδα με βάση τη μονάδα αξιολόγησης των xGoals με τον δείκτη να βρίσκεται στο 2.67 που είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό δείγμα απειλής.

11/25 τελικές εντός περιοχής

Η ΑΕΚ έκανε τις 11 από τις 25 τελικές προσπάθειές της μέσα από την αντίπαλη περιοχή, τομέας στον οποίο δυσκολεύεται παραδοσιακά, ιδιαίτερα όταν βρίσκει αντιπάλους που δεν της δίνουν χώρους και την παίζουν αρκετά κλειστά. Το σημαντικότερο που έβγαλε η ΑΕΚ στον αγώνα με τα Γιάννινα είναι ότι είχε υπομονή και δεν πανικοβλήθηκε όσο το γκολ δεν ερχόταν. Σε αυτό βέβαια παίζει καθοριστικό ρόλο το γεγονός ότι έχει παίκτες με εμπειρία και ποιότητα, οι οποίοι δεν σταματούν να το πιστεύουν ακόμα και όσο το γκολ δεν έρχεται.

Νίκησε με την μπάλα στα δικά της πόδια

Ένα επίσης αξιοσημείωτο, είναι πως η ΑΕΚ νίκησε για δεύτερη φορά μέσα στο 2022 σε αγώνα στον οποίο είχε η ίδια την κατοχή της μπάλας. Αυτό συνέβη και με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ, αλλά όχι στη Λαμία όταν η Ένωση κέρδισε με την ομάδα της Φθιώτιδας να έχει εκείνη την κατοχή της μπάλας. Η αμέσως προηγούμενη φορά που η ΑΕΚ κέρδισε έχοντας την κατοχή της μπάλας ήταν στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ιωνικό στη Νίκαια τον Δεκέμβρη του 2021. Την Κυριακή οι «κιτρινόμαυροι» είχαν 66% κατοχή και κλήθηκαν να κάνουν παιχνίδι με την μπάλα στα δικά τους πόδια, σε αντίθεση με τον «κανόνα» της φετινής σεζόν, που είναι να δίνει την μπάλα η ΑΕΚ στον αντίπαλο, να τον περιμένει χαμηλά και να προσπαθήσει να τον χτυπήσει στο ανοιχτό γήπεδο.

Πηγή: www.aek365.org


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.