ΠΑΟΚ-Άρης 0-1: Διπλό με Μαντσίνι (vids)

Ο Άρης στα 92' λεπτά που παίχτηκε ποδόσφαιρο στην Τούμπα επικράτησε του ΠΑΟΚ με 1-0 χάρη σε γκολ του Μαντσίνι. Εντυπωσιακές επεμβάσεις από Πασχαλάκη και Κουέστα, δοκάρι ο Κούρτιτς. Εισβολή οπαδών και διακοπή στο ματς στις καθυστερήσεις. Μετά από 45 λεπτά βγήκαν "κρύοι" για να ολοκληρωθεί το ματς σε μια άδεια Τούμπα.

Ένα κλασικό ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη διεκόπη εξαιτίας εισβολής των οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο, ρίψης αντικειμένων και καπνογόωνων και παρέμβαση της αστυνομίας και των δυνάμεων των ματ. Όλα αυτά στο 92ο λεπτό του αγώνα. Μέχρι αυτό το λεπτό είχαμε ματς, με τον Άρη να είναι μπροστά στο σκορ χάρη σε γκολ του Μαντσίνι από το 41ο λεπτό σε γρήγορη μετάβαση του Άρη που εκμεταλλεύτηκε το αργό αμυντικό transition των γηπεδούχων.

Αυτή ήταν η εικόνα του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, μολονότι το πρώτο μέρος ήταν πιο ισορροπημένο με τον Άρη να έχει περισσότερες ευκαιρέις, αλλά με τον Πασχαλάκη να είναι εντυπωσιακός και να σταματά τους Μαντσίνι και Γκαρσία (μεγάλη επέμβαση), ενώ Καμαρά και Ντιαγέ αστόχησαν από πλεονεκτική θέση. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ ήταν ένα φάουλ του Κούρτιτς που έβγαλε δύσκολα ο Κουέστα στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ πίεσε πολύ, αλλά ο Άρης πήγε σε διαχείρηση, αμύνθηκε μαζικά και κράταγε τη μπάλα μακριά από την εστία του Κουέστα. Ο τερματοφύλακας του Άρη ήταν και πάλι παρών όμως όταν σε νέα τεράστια ευκαιρία ο Κούρτιτς με σκαστή κεφαλιά τον είδε να αποκρούει ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Στη συνέχεια ο Άρης ήλεξγε το ματς και από το 80′ ως το 92′ δεν απειλήθηκε καθόλου. Ήταν η στιγμή που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ διέκοψαν την αναμέτρηση. Μετά από 45 λεπτά ο διαιτητής και οι δύο ομάδες βγήκαν και πάλι στο γήπεδο για να ολοκληρώσουν “κρύοι” το ματς.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε στο αρχικό σχήμα τους Πασχαλάκη, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδη, Σίντκλεϊ, Σβαμπ, Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς και Σφιντέρσκι σε διάταξη 4-2-3-1.

Από την άλλη ο Άκης Μάντζιος ξεκίνησε με τους Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο, Μαντσίνι, Εντιαγέ, Γκαρσία και Καμαρά επίσης σε διάταξη 4-2-3-1.

Ματσάρα με σπουδαίες φάσεις και μεγάλες αποκρούσεις

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, αλλά σε κάθε επίθεση που έβγαζαν να δημιουργούν σημαντικές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Πρώτος που απείλησε ήταν ο Άρης με ένα σουτ του Μαντσίνι στο 5ο λεπτό που εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 13′ απάντησε ο ΠΑΟΚ με δυνατό σουτ του Σφιντέρσκι που εξουδετέρωσε ο Κουέστα μπλοκάροντας με διπλή προσπάθεια. Το ματς κινούνταν στην ισορροπία και κάλλιστα οι δύο ομάδες στη συνέχεια θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει.

Πρώτα ο Άρης που απείλησε δύο φορές μέσα σε ένα λεπτό. Πρώτα με σουτ του Σάσα στο 16′ το οποίο μπλόκαρε ο Πασχαλάκης και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, όταν ο Σάσα έκλεψε τη μπάλα και ο Καμαρά βρέθηκε σε θέση βολής για να πλασάρει άουτ χάνοντας μοναδική ευκαιρία.

Ο ΠΑΟΚ είχε ξανά την απάντηση με φάουλ του Κούρτιτς στο 19ο λεπτό. Ο Κουέστα με τα ακροδάχτυλα ακούμπησε τη μπάλα όσο χρειαζόταν για να τη στείλει να σταματήσει στο αριστερό του δοκάρι στη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς μέχρι εκείνο το λεπτό.

Στη συνέχεια ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να βρουν χώρους και την επόμενη φάση να έρχεται στο 31ο λεπτό όταν ο Ντιαγέ βρέθηκε στην περιοχή από πλάγια θέση και σούταρε δυνατά για να στείλει τη μπάλα πάνω από την εστία.

Στο 38′ ο Άρης απείλησε ξανά, όταν σε μια γρήγορη μετάβαση δύο εναντίον δύο, ο Καμαρά έκανε τη σέντρα με τον Ματέο Γκαρσία να κάνει την κεφαλιά και τον Πασχαλάκη να απαντά με τεράστια επέμβαση κρατώντας το μηδέν στην εστία του.

Κλέψιμο, μετάβαση, γκολ ο Μαντσίνι

Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Άρης ήταν πιο αποτελεσματικός. Ύστερα απο ένα κλέψιμο της μπάλας στη μεσαία γραμμή, ο Ντιαγέ κουβάλησε τη μπάλα περνώντας τρεις αντιπάλους και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Μαντσίνι στα αριστερά. Αυτός σε θέση τετ α τετ αυτή τη φορά σημάδεψε σωστά και έδωσε το προβάδισμα στον Άρη. Γρήγορη μετάβαση του Άρη, κακή αμυντική μετάβαση των παικτών του ΠΑΟΚ.

Μεγάλη πίεση ο ΠΑΟΚ, μεγάλη επέμβαση ο Κουέστα

Με την έναρξη της επανάληψης ο Λουτσέσκου πέρασε τον Ελ Καντουρί αντί του Μουργκ θέλοντας να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του μεσοεπιθετικά. Στην αρχή είχε τη μπάλα στα πόδια σε επίπεδα κατοχής που άγγιζαν το 70%, με τον Άρη να ψάχνει τις κόντρα επιθέσεις απέναντι στην αργή άμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ. Από μία τέτοια περίπτωση ο Καμαρά βγήκε σε μια κόντρα επίθεση στο 57ο λεπτό αλλά το φαλτσαριστό σουτ του έφυγε πάνω από την εστία.

Με τον Άρη καλά κλεισμένο στο δικό του μισό, ο Λουτσέσκου έβαλε τον Μιτρίτσα αντί του Σβαμπ θέλοντας να δώσει νέα πνοή στην επίθεσή του, ενώ ο Μάντζιος έβαλε τον Γκάμα αντί του σκόρερ Μαντσίνι. Στο 68΄ ήρθε και η πρώτη τεράστια ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Κούρτιτς μόνος αμαρκάριστος έκανε τη σκαστή κεφαλιά για να δει τον Κουέστα να κάνει ασύλληπτη ενστικτώδη επέμβαση.

Η απάντηση του Μάντζιου στην ασφυκτική πίεση του ΠΑΟΚ ήταν να μπουν στο ματς ο Μάνος κι ο Ματίγια αντί των Καμαρά και Ντιαγέ στο 74ο λεπτό. Με την άμμο στην κεψύδρα να στερεύει, ο Άρης γινόταν όλο και πιο συμπαγής με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το κενό στην αντίπαλη άμυνα. Από το 80ό λεπτό και μετά ο Άρης παίζοντας έξυπνα και με το ρολόι είχε τη μπάλα κοντά στην περιοχή του ΠΑΟΚ και πάντως μακριά από τον Κουέστα.

Εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και διακοπή στο ματς

Στο 92ο λεπτό, οπαδοί του ΠΑΟΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και διέκοψαν το παιχνίδι. Τα ματ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να τους απωθήσουν, κι ενώ υπήρχε ρίψη αντικειμένων και καπνογόνων. Ο διαιτητής κάλεσε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Μετά από 45 λεπτά διαιτητής ο διαιτητής και οι δύο ομάδες βγήκαν “κρύοι” στο γήπεδο για να ολοκληρωθεί το ματς.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (82′ Λύρατζης), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (61′ Μιτρίτσα), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ, Μουργκ (46′ Ελ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (61′ Άκπομ).

Άρη (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο, Μαντσίνι (67′ Γκάμα), Ντιαγέ (74′ Ματίγια), Γκαρσία (90′ Ιτούρμπε), Καμαρά (74′ Μάνος).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.