Ολυμπιακός-Ιωνικός 1-0: Με Μασούρα άνοιξε την ψαλίδα! (hls)

Ο Ολυμπιακός με σκόρερ τον Μασούρα πήρε τη νίκη κόντρα στον Ιωνικό στο "Γ. Καραϊσκάκης" και βρίσκεται στο +3 πλέον στην κορυφή του πίνακα της Super League 1

Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειαζόταν σήμερα (7/11) στην έδρα του απέναντι στον Ιωνικό για να φτάσει στη νίκη με το “φτωχό”, αλλά εξαιρετικά σημαντικό 1-0. Το γκολ που έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι πέτυχε ο Γιώργος Μασούρας στο 17ο και πλέον οι “ερυθρόλευκοι” είναι στο +3 από τη δεύτερη ΑΕΚ στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας της Super League 1, πηγαίνοντας με άλλον αέρα στο ντέρμπι με τους “κίτρινους” την ερχόμενη αγωνιστική (10η) στο ΟΑΚΑ!

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έπαιξε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του, όμως, πήρε αυτό που ήθελε, δηλαδή το τρίποντο. Συνεχίζει ως η μόνη αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα, απολύτως κερδισμένος από την γκέλα της “Ένωσης” στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα και πάει στη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων για να ανασυγκροτηθεί, καθώς είχε (και) τρεις αναγκαστικές αλλαγές στην αναμέτρηση με τον Ιωνικό.

Οι Κούντε (διάστρεμμα στην ποδοκνημική), Παπασταθόπουλος (πόνος στο γόνατο) και Ροντρίγκες (σύσπαση στον δικέφαλο μηριαίο), που βγήκαν κατά σειρά από το παιχνίδι, θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για να επανέλθουν πλήρως. Επιπλέον, ο Μαντί Καμαρά έφυγε στο τέλος του αγώνα με ενοχλήσεις στον ήδη τραυματισμένο ώμο του, ενώ ο Ρεαμπτσιούκ χτύπησε ξανά στον τραυματισμένο του αστράγαλο και έφυγε από το γήπεδο με πρησμένο πόδι.

Θυμηθείτε εδώ το match center του αγώνα

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Σύστημα πάνω στο σύστημα

Για το σημερινό παιχνίδι, οι δύο προπονητές επέλεξαν να ξεκινήσουν ακριβώς με ίδιο σχηματισμό ενδεκάδας: 4-2-3-1. Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε τον Βατσλίκ στην εστία, δεξιό οπισθοφύλακα τον Λαλά, αριστερό τον Ρέαμπτσιουκ, τους Σισέ και Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας, τους Εμβιλά και Κούντε ως αμυντικούς μέσους, στις πτέρυγες τους Ροντρίγκες και Μασούρα (δεξιά κι αριστερά, αντίστοιχα), τον Αγκιμπού Καμαρά επιτελικό πίσω από τον Τικίνιο, που ήταν σε θέση κεντρικού επιθετικού.

Ο Δημήτρης Σπανός, από τη δική του πλευρά, τοποθέτησε τον Χουτεσιώτη στην εστία, στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους Μύγα, Βαφέα, Τσιγκρίνσκι και Βαλεριάνο, τους Ντάλσιο και Ρομαό ως αμυντικούς μέσους, τους Ματσούκα και Καμπράλ αριστερά και δεξιά στις πτέρυγες, τον Άοσμαν επιτελικό μέσο και τον Τουράμ στην κορυφή.

Το βάρος στις επιθέσεις του Ολυμπιακού έπεσε από την αρχή στη δεξιά πλευρά κυρίως, με τον Ροντρίγκες να κάνει συχνά άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα, ενώ ο Ιωνικός επιχείρησε να κλέψει μπάλες, να βγάλει αντεπιθέσεις και γενικώς να σταθεί όσο καλύτερα μπορούσε απέναντι στους “ερυθρόλευκους”. Ως ένα μεγάλο βαθμό το κατάφερε, αλλά ως εκεί…

Προειδοποίησε και κατόπιν εκτέλεσε!

Το ματς στο “Γ. Καραϊσκάκης” ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση από το ξεκίνημα να σκοράρουν. Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Μασούρας πήρε πολύ καλή μπαλιά από τον Αγκιμπού, βγήκε τετ α τετ με τον Χουτεσιώτη, όμως, ο τελευταίος τον νίκησε.

Ο Ιωνικός απάντησε με τον Τουράμ στο 5ο λεπτό. Ο Μύγας με εκπληκτική ενέργεια πέρασε την μπάλα στον Ματσούκα, αυτός την πάσαρε στον σέντερ φορ της ομάδας του, ο τελευταίος πλάσαρε, όμως, ο Βατσλίκ είπε “όχι” και κράτησε το μηδέν για τον Ολυμπιακό.

Στη δεύτερη φάση που βρήκε ο Μασούρας, στο 17ο, δεν αστόχησε. Ο Ροντρίγκες έκανε μεγάλη ενέργεια από δεξιά, σέντραρε στο ύψος του πέναλτι, η μπάλα πήγε στον Έλληνα μεσοεπιθετικό, αυτός σούταρε, Μύγας και Χουτεσιώτης δεν μπόρεσαν να αποκρούσουν και… 1-0!

Στο 23ο ο Καμπράλ βγήκε σε πλάγια θέση απέναντι στον Βατσλίκ, σούταρε κι έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 29ο μετά από σέντρα του δαιμόνιου Ροντρίγκες, ο Λαλά πλάσαρε, για να βγάλει πάλι την απόκρουση ο Χουτεσιώτης. Στο 32ο ο Ροντρίγκες πήρε την προσπάθεια πάνω του, σούταρε ο ίδιος, για να αποκρούσει τρίτη φορά σε επικίνδυνο σουτ στην εστία του ο Έλληνας τερματοφύλακας του Ιωνικού.

Γενικώς, στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε καλός ρυθμός στο ματς. Επιπλέον, υπήρχαν φάσεις που κρατούσαν το ενδιαφέρον των θεατών και δημιουργούσαν συγκινήσεις. Ο Ολυμπιακός ασκούσε πίεση ψηλά, είχε την κατοχή της μπάλας περίπου στο 60%, περισσότερες τελικές (7-3) και φυσικά το υπέρ του γρήγορο γκολ. Στοιχεία, που, αν μη τι άλλο, καταδεικνύουν την υπεροχή του.

Έριξε ρυθμό, κράτησε το σκορ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα άλλαξε. Έπεσε τουλάχιστον μία ταχύτητα κάτω. Ο Ολυμπιακός, έχοντας χάσει τον Κούντε από τα τέλη του πρώτου ημιχρόνου και τον Παπασταθόπουλο στη διάρκεια της ανάπαυλας με τραυματισμούς, έριξε το τέμπο και πήγε στη διαχείριση. Ο Ιωνικός, από τη δική του πλευρά, ήταν πρωτίστως προσεκτικός στην άμυνά του και δευτερευόντως επιχειρούσε στην επίθεση. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν και πάλι την κατοχή σε ποσοστό 60%, όχι, όμως, την επιθετική σπιρτάδα του πρώτου ημιχρόνου.

Οι καλές φάσεις σε αυτό το διάστημα είναι λιγότερες από το πρώτο και σίγουρα όχι ίδιου υψηλού επιπέδου ευκαιρίες για γκολ, γεγονός που φανερώνει και την εικόνα του δεύτερου μισού του ματς. Στο 49ο ο Τικίνιο έβγαλε πάσα στον Ροντρίγκες, αυτός κοντρόλαρε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, σούταρε και έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 52ο ο Μαντί Καμαρά έκανε κεφαλιά άουτ, στο 63ο ο Τουράμ σούταρε άουτ στην πρώτη καλή στιγμή του Ιωνικού στο δεύτερο ημίχρονο, στο 67ο στο σουτ του Καμπράλ απάντησε ο Βατσλίκ. Στην πιο καλή στιγμή του Ολυμπιακού στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο, ο Ελ Αραμπί, που πέρασε αλλαγή, σούταρε από καλή θέση, για να αποκρούσει ξανά ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων, Χουτεσιώτης.

Μέχρι το τέλος του αγώνα, ο Ολυμπιακός δεν απείλησε ξανά. Ο Ιωνικός από την πλευρά του επιχείρησε να γίνει λίγο πιο επιθετικός, προς το τέλος έπαιξε και με δύο επιθετικούς, τον Μάναλη δίπλα στον Τουράμ, όμως, δυνατές στιγμές δεν δημιούργησε για να γίνει πραγματικά απειλητικός. Έτσι, το 1-0 σφράγισε το ματς, ο Ολυμπιακός πήγε στους 23 βαθμούς και ο Ιωνικός, γνωρίζοντας 4η ήττα συνολικά στο πρωτάθλημα, έμεινε στους 9, στην 11η θέση.

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Βοηθοί διαιτητή: Βασίλειος Νικολακάκης, Ηλίας Αλεξέας

4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης

Κίτρινες κάρτες: Αγκιμπού Καμαρά 64′ / Καμπράλ 12′, Ρομαό 63′, Άοσμαν 90’+1′,

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος (46′ Παπαδόπουλος), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε (41′ Μαντί Καμαρά), Εμβιλά, Ροντρίγκες (63′ Ονιεκούρου), Α. Καμαρά, Μασούρας (72′ Ανδρούτσος), Τικίνιο (73′ Αραμπί).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δ. Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Βαφέας (90’+2′ Μάναλης), Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Ρομαό, Ντάλσιο, Καμπράλ (76′ Λένις), Ματσούκας (76′ Ντελγκάδο, 90’+2′ Κάνιας), Άοσμαν, Τουράμ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.