Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 1-2: “Δικέφαλη” απόδραση με Μιτρίτσα και Σίντκλεϊ (vids)

Όπως και στην Τρίπολη έτσι και στο Αγρίνιο ο ΠΑΟΚ δεν ενθουσίασε αλλά "χτύπησε" στα καίρια σημεία και με τον Πασχαλάκη επεμβαίνει στο πλέον κρίσιμο σημείο έδωσε συνέχεια στο σερί που άρχισε να χτίζει εκτός έδρας

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο και των προηγούμενων αγώνων, δηλαδή χωρίς να ενθουσιάζει αλλά όντας ουσιαστικός στα όρια του κυνισμού και «χτυπώντας» σε καίρια σημεία, ο ΠΑΟΚ συνέχισε νικηφόρα περνώντας δύσκολα μεν αλλά εξασφαλίζοντας τη νίκη στο Αγρίνιο.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Γιάννης Αναστασίου θέλησε να «φρεσκάρει» την ομάδα του έχοντας υπ’ όψιν τους τρεις αγώνες σε διάστημα δέκα ημερών προχωρόντας σε τέσσερις αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Δε ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να κλειστούν αλλά να ελέγξουν, να δημιουργήσουν και να μη φοβηθουν τον αντίπαλο.

Οι πολλές απουσίες κι η ανάγκη διαχείρισης της ομάδας του από τους τέσσερις αγώνες μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οδήγησε τον Ραζβάν Λουτσέσκου σε επιλογές όπως αυτήν του Ντόουγκλας πίσω από τον πλέον προωθημένο Άκπομ, σ’ ένα δίδυμο ίδιο μ’ αυτό που τελείωσε το ματς στην Τρίπολη.

Λεπτές ισορροπίες, ο Μιτρίτσα τη διαφορά

Όπως και στην Τρίπολη έτσι και στο Αγρίνιο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με σημαντική ευκαιρία όταν ο Μουργκ απείλησε για το 0-1 αλλά ο Ροντρίγκεζ του είπε «όχι»! Από τα πρώτα κιόλας λεπτά η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να βάλει στο παιχνίδι της δημιουργία από τις πτέρυγες και δη από τους ακραίους αμυντικούς. Ταυτόχρονα όμως έδειξε να έχει πρόβλημα στον άξονα και συγκεκριμένα στα χαφ, εκεί όπου η τριπλέτα Κούρτιτς-Σβαμπ-Ντόουγκλας είχε θέματα συνοχής κι αλληλοκάλυψης.

Στο 15’ ήρθε η δεύτερη καλή στιγμή για τον «Δικέφαλο» με κίνηση και σέντρα του Μιτρίτσα από αριστερά τον Ντόυγκλας να βρίσκει την μπάλα σε κάθετη κίνηση, την μπάλα να κοντράρει σε αντίπαλο και τον Ροντρίγκεζ να μαζεύει με διπλή προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ παρέμενε απόλυτος κυρίαρχος διατηρώντας τον έλεγχο του αγώνα, κάτι που ανάγκασε τον κ. Αναστασίου στο 19’ να αλλάξει πλευρές τον Μόρσεϊ με τον Ντουάρτε. Μια κίνηση που περιόρισε τον Τέιλορ αλλά είχε αρνητικές συνέπειες ως προς το δημιουργικό κομμάτι των γηπεδούχων.

Από το συγκεκριμένο σημείο και λίγο πιο μετά η ομάδα του κ. Λουτσέσκου άρχισε να χάνει την ορμή της και να οπισθοχωρεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 27’ ο Παναιτωλικός να αγγίξει το γκολ, όταν σε συρτή σέντρα από δεξιά για πολύ λίγο ο Βέργος δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή για την ισοφάριση.

Ωστόσο πέντε λεπτά μετά μια εξαιρετική έμπνευση του Ντόουγκλας με λόμπα στην πλάτη της άμυνας, την οποία αξιοποίησε ιδανικά ο Μιτρίτσα καθώς με ταχύτατη κίνηση και κεφαλιά νίκησε τον Ροντρίγκεζ για το 1-0 πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά το αντίστοιχο στο Γιβραλτάρ την περασμένη Πέμπτη για το Conference League!

Ο Παναιτωλικός σε μια προσπάθεια να μη χάσει το παιχνίδι από νωρίς πρόσθεσε δύναμη και πάθος στο παιχνίδι του. Μια απόφαση για πλάγιο στην εκπνοή του πρώτου μέρους εκνεύρισε τον κ. Αναστασίου με συνέπεια την πρόωρη αποχώρησή τους προς τ’ αποδυτήρια. Κάτι που στοίχισε στον Έλληνα τεχνικό να παρακολουθήσει δια ζώσης και την καλύτερη στιγμή της ομάδας του στο πρώτο μέρος, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Βέργος έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι στέλνοντας την μπάλα προς την εστία αλλά ο Μόρσεϊ θέλησε να γίνει αυτός ο σκόρερ και με προβολή έστειλε την μπάλα μόλις άουτ!

Ο Παναιτωλικός τις εντυπώσεις, ο ΠΑΟΚ την ουσία

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος με μια διαφοροποίηση στο αρχικό τους σχήμα καθώς ο Μόρσεϊ έδωσε τη θέση του στον Μεντόσα, κάτι που έμελλε να αλλάξει όλη την εικόνα του ματς. Ο ΠΑΟΚ μιμήθηκε το ξεκίνημά του στον αγώνα και μόλις στο 47’ έχασε σπουδαία ευκαιρία να ζευγαρώσει τα τέρματά του όταν μετά από πολύ καλή συνδυαστική προσπάθεια ο Τέιλορ νικήθηκε από τον Ροντρίγκεζ σε τετ α τετ υπό γωνία.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν τις γραμμές τους στο γήπεδο αυξάνοντας την πίεση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Εξέλιξη που προκάλεσε … ασφυξία στον αντίπαλο, τον υποχρέωσε σε διαδοχικά λάθη καθώς οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» απλώς απομάκρυναν την μπάλα δίχως να έχουν υπομονή για οργανωμένες επιθέσεις. Ντίας και Μπαρμπόσα δημιούργησαν πλείστα όσα προβλήματα στη μεσαία και αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ.

Οι διαδοχικές και κατά κύματα επιθέσεις των γηπεδούχων απέδωσαν καρπό στο 59’, όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Βέργος πήρε την πρώτη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι στέλνοντας την μπάλα σε κενό χώρο προς τον οποίον κινήθηκε μόνον ο Ντίας που με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1!

Οι γηπεδούχοι πήραν τον απόλυτο έλεγχο αναγκάζοντας τον κ. Λουτσέσκου σε αντίδραση. Στο 64’ Αν. Ζίβκοβιτς και Μπίσεσβαρ πήραν θέσεις στον αγωνιστικό χώρο αντί των Μιτρίτσα και Μουργκ αντίστοιχα. Δεν άλλαξαν όμως και πολλά καθώς αντίδοτο στο latin δίδυμο των γηπεδούχων μεσοεπιθετικών δεν μπορούσε να βρεθεί.

Από την πλευρά που επιχειρούσαν ήρθε κι η επόμενη σπουδαία ευκαιρία στο 66’ όταν βγήκε η σέντρα στο δεύτερο δοκάρι κι εκεί ο αμαρκάριστος Ντουάρτε με σουτ πάνω στην κίνηση σημάδεψε άουτ!

Και στο 74’ υποδειγματική ανάπτυξη των γηπεδούχων έβγαλε τον Ντουάρτε μόνο του από δεξιά όμως το τελείωμά του ήταν απελπιστικά άστοχο.

Μια φάση που έδειξε ν’ αφυπνίζει τον «Δικέφαλο» πετυχαίνοντας μεγαλύτερη ενεργοποίηση των ποδοσφαιριστών που είχαν έρθει από τον πάγκο. Και κάπου εκεί, στο 80’ συγκεκριμένα, ο πολύ καλός Σίντκλεϊ συνδυάστηκε υπέροχα με τον Μπίσεσβαρ, ο Ολλανδός σήκωσε την μπάλα στέλνοντάς την μέσα στην περιοχή, ο Σφιντέρσκι κατέβασε με το στήθος στρώνοντας στον επερχόμενο Σίντκλεϊ που με δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2!

Ο κ. Αναστασίου αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα ρίχνοντας στον αγώνα τους Μάλη-Καρέλη. Ο τελευταίος λίγο έλειψε να χριστεί ήρωας του ματς για τους γηπεδούχους στο 86’ αλλά υπολόγισε χωρίς τον … Πασχαλάκη. Εξαιρετική σέντρα τον έβγαλε στο ένα μέτρο απέναντι από τον διεθνή πορτιέρε του ΠΑΟΚ και με δυνατή προβολή πίστεψε στην ισοφάριση αλλά ο … φύλακας-άγγελος του «Δικεφάλου» έβγαλε και αυτήν τη φάση κρατώντας τους δύο βαθμούς για την ομάδα του.

Διαιτητής

Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

Βασίλειος Φωτιάς – VAR (Πέλλας)

Βοηθοί

Βασίλειος Μωυσιάδης (Γρεβενών)

Θεόφιλος Μωυσιάδης (Ηπείρου)

Τέταρτος

Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)

VAR: Βασίλειος Φωτιάς 

Οι συνθέσεις

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου) (4-3-3): Ντέγκο, Χουχούμης, Μπράνκο, Λουι, Κορνελιους (85’ Μάλης), Φλόρες (69’ Βαρόνε), Ντίας (σ.σ. αρχηγός), Μορσεϊ (46’ Μεντόσα), Ντουάρτε (81’ Μπαρμπόσα), Βέργος, Τσιγγάρας (85’ Καρέλης).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα (σ.σ. αρχηγός), Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (71’ Εσίτι), Κούρτιτς, Μουργκ (63 Αν. Ζίβκοβιτς), Ντόουγκλας, Μιτρίτσα (63’ Μπίσεσβαρ), Άκπομ (71’ Σφιντέρσκι).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.