Στέφεν Τσούμπερ: Ποιος είναι ο winger που θέλει η ΑΕΚ με τις ασίστ-ρεκόρ στο EURO; (vids, pics)

Η ΑΕΚ θέλει να εντάξει στο δυναμικό της τον Στέφεν Τσούμπερ και το Novasports.gr "ακτινογραφεί" τον 30χρονο διεθνή Ελβετό χαφ με τα επιτεύγματά του.

Η ΑΕΚ δίνει τη δική της μάχη για να φέρει στο ελληνικό πρωτάθλημα έναν από τους παίκτες που έλαμψαν με την απόδοσή τους στο πρόσφατο EURO 2020, αλλά όμως δεν χωράει στα πλάνα της Άιντραχτ λόγω Γκλάσνερ και του σούπερ παίκτη Κόστιτς; Τι σχέση έχει με τον Άσλεϊ Γιανγκ; Το Novasports.gr σας τον παρουσιάζει, όπως και τις πιο κομβικές στιγμές της καριέρας του.

Στατιστικά “κλειδιά” της καριέρας του

Γεννημένος στο Βίντερτουρ στις 17 Αυγούστου του 1991, ο Τσούμπερ πέρασε από αρκετές τοπικές ομάδες πριν βρεθεί στις Ακαδημίες ενός “γίγαντα” του Ελβετικού ποδοσφαίρου, της Γκρασχόπερς που εδρεύει στη Ζυρίχη. Έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο το 2008, περνώντας ως αλλαγή στο 83ο λεπτό σε αγώνα για το Κύπελλο Intertoto με αντίπαλο της Μπέσα Καβάγε και τρία λεπτά αργότερα πέτυχε και το πρώτο του γκολ, σχεδόν έναν μήνα πριν τα 17α γενέθλιά του.

Το 2012 αγωνίστηκε και στα τρία παιχνίδια της Εθνικής Ελβετίας που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Μετά από 33 γκολ και 22 ασίστ σε 146 παιχνίδια, όπου κατέκτησε και το Ελβετικό Κύπελλο, ο δεξιοπόδαρος αριστερός winger πήρε μεταγραφή για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2013.

Στην Ρωσία ξόδεψε μόλις μία σεζόν, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα και δύο Super Cup, με την Χοφενχάιμ να του δίνει την ευκαιρία να αγωνιστεί στη Bundesliga, υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων χρόνων. Ο Διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Αλεξάντερ Ρόζεν τον περιέγραψε ως έναν ποδοσφαιριστή γρήγορο και δυναμικό.

Μετά από δυο χρονιές στην Χοφενχάιμ όπου δεν αποτελούσε βασικό στέλεχος, ο Τσούμπερ τελικά καθιερώθηκε τη χρονιά 2016-17 υπό την καθοδήγηση του Γιούλιαν Νάγκελσμαν στην εκπληκτική σεζόν της Χοφενχάιμ, η οποία τερμάτισε στην 4η θέση, με τον Ελβετό να έχει τέσσερα γκολ και άλλες τόσες ασίστ σε 24 συμμετοχές που κατέγραψε.

Οι ευκαιρίες που πήρε τη σεζόν 2018-19 ήταν περιορισμένες, γι’ αυτό και το δεύτερο μισό το πέρασε ως δανεικός στην Στουτγκάρδη αναζητώντας ένα restart στην καριέρα του. Στους Σουηβούς αγωνίστηκε κυρίως ως κεντρικό χαφ πετυχαίνοντας πέντε γκολ σε 13 παιχνίδια της Bundesliga.

Μετά από ακόμα μία σεζόν στο Ζινσχάιμ και συνολικά 115 συμμετοχές για τη Χοφενχάιμ, ο 28χρονος τότε Τσούμπερ αναχώρησε το καλοκαίρι του 2020 για την Φρανκφούρτη και την Άιντραχτ, η οποία δαπάνησε το ποσό των τριών εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Στην πρώτη του χρονιά μέτρησε 22 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά οι περισσότερες ήταν ως δεύτερη επιλογή αριστερά πίσω από τον Φίλιπ Κόστιτς.

Εκτός από την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, ο Τσούμπερ βρίσκεται στην Εθνική ομάδα από την Κ16 για να κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα τον Μάρτιο του 2017 υπό τις οδηγίες του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, αν και η πρώτη κλήση είχε έρθει τον Σεπτέμβριο του 2013.

Ξεκίνησε στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια των Ελβετών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, πετυχαίνοντας μάλιστα το 1-1 στην πρεμιέρα τους κόντρα στη Βραζιλία στο Ροστόφ. Βρισκόταν επίσης στην αποστολή για το Euro 2020, κάνοντας εκπληκτικές εμφανίσεις στο αριστερό άκρο της Ελβετικής ομάδας, καθώς ολοκλήρωσε το τουρνουά με τέσσερις ασίστ.

Αγωνιστικό προφίλ σαν του Άσλεϊ Γιανγκ

Στη Γερμανία, τον Τσούμπερ τον παρομοιάζουν στα περισσότερα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά με τον Άσλει Γιανγκ. Πρόκειται για έναν έξυπνο δεξιοπόδαρο winger, ο οποίος είναι ικανός να παίζει και στις δύο πλευρές, ενώ χρησιμοποιεί με την ίδια άνεση και τα δύο του πόδια. Μοιάζει αρκετά στον άλλοτε παίκτη της Μάντσεστερ Γ., της Ίντερ και νυν της Άστον Βίλα σχετικά με τον τρόπο που εκτελεί τα καθήκοντά του στον αγωνιστικό χώρο. Έχει την ικανότητα να καλύπτει εξαιρετικά τη θέση του full-back, ενώ bonus στο παιχνίδι του το γεγονός ότι μπορεί να ανταποκριθεί επάξια στη θέση του κεντρικού χαφ.

Γνωρίζατε ότι…

Ο Τσούμπερ είναι μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που έχει κάνει χατ-τρικ στις ασιστ σε έναν αγώνα; Ο πρώτος που είχε καταφέρει κάτι τέτοιο ήταν ο Τούρκος, Χαμίτ Άλτιντοπ στον αγώνα με την Τσεχία το 2008 και ο Ελβετός έκανε το ίδιο στην 37η εμφάνισή του με την Εθνική Ελβετίας, όταν δημιούργησε τα τρία γκολ της νίκης της ομάδας του επί της Τουρκίας (3-1) στο πρόσφατο Euro. Πρόσφερε ένα γκολ στον Χάρις Σεφέροβιτς και δύο στον Σερντάν Σακίρι, ενώ παράλληλα ισοφάρισε το ρεκόρ των τεσσάρων ασίστ σε ένα Euro από το 1980, όταν και άρχισε να καταγράφονται στην στατιστική υπηρεσία οι συγκεκριμένες επιδόσεις.

Έχουν πει γι’ αυτόν

“Ο Στέφεν είναι για εμάς μια ενίσχυση σε διάφορες θέσεις, καλύπτοντας εξαιρετικά τις δύο πτέρυγες, αλλά και αυτή του κεντρικού μέσου. Γνωρίζει τη Bundesliga, διαθέτει σημαντική εμπειρία με την Εθνική ομάδα, αποτελεί έναν παίκτη που απειλεί με γκολ και μπορεί πραγματικά να βοηθήσει την ομάδα μας με την ποιότητά του” – Φρεντι Μπόμπιτς, πρώην Τεχνικός Διευθυντής της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

“Ήταν εντυπωσιακό αυτό που έκανε ο Στέφεν. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί και έχει αποδείξει πολλές φορές ότι μπορεί να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο” – Μάρκους Κρέσε, νέος Αθλητικός Διευθυντής της Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την απόδοσή του στον αγώνα με την Τουρκία.

“Είμαι σίγουρος για τις ικανότητές μου” – Στέφεν Τσούμπερ, πριν τον αγώνα με την Τουρκία για το Euro 2020.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.